НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Пољопривредницима потребна дозвола за кретање

22.03.2020.
Министарство пољопривреде објавило је процедуру добијања дозволе за кретање до имања пољопривредника у време забране кретања.
У случају примене неопходних агротехничких мера, посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретањa, сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља на мејл  This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , односно на одговарајући број телефона, са приложеног списка, према одсеку односно округу за који се тражи дозвола за кретање. У наведеној пријави потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу лица које ће се кретати у периоду забране кретања, број пољопривредног газдинства, локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова.
Број телефона путем којег се може поднети пријава за Поморавски округ је 064/ 88- 18- 486 .
У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретањa сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију. Интернет адреса  за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је http://stocarstvo.registar-uzb.rs/  Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је омогућило пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова од пријема поруке. У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку). Свако лице које буде добило дозволу за рад током забране кретањa биће обавезно да током кретања са собом има и радни налог. Радни налог мора да садржи следеће информације: име и презиме запосленог, број личне карте, јмбг, пребивалиште (место, улица), тачну локацију са адресом засада, фарме или пчелињака на коју се упућује, период, односно време рада, опис радова, име предузећа/газдинства у чије име запослени обавља радове и датум обављања радова (дан/месец/година). Повртари и воћари захтев подносе Управи за заштиту биља. 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online