NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Konstituisana paraćinska Skupština

ČETVRTAK, 28.4.2016. 

Danas po podne održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Paraćin, na kojoj je izabrano rukovodstvo opštine. Predsednik Skupštine opštine Paraćin ostaje Dragan Mitić, predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović. Njegov novoizabrani zamenik je Tomislav Šaletić.

 

 
U susret Uskrsu

SREDA, 27. 04. 2016. 

Do subote, 30. aprila, traje ulična uskršnja prodaja, ove godine je zakupjeno 25 tezgi, cena je ista kao i prošle godine, a zakup traje sedam dana. Prodavci kažu da se najviše traže najjeftinije stvari, a kupci da tradiciju treba čuvati od zaborava.
 
A Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju i ove godine je organizovao dvodnevnu izložbu radova uoči Uskrsa. Od novca koji će prikupiti Dnevni boravak nabavlja potrebne materijale, proslavlja rođendane korisnika i organizuje zajedničke izlaske.
 
A danas je u vrtićima Predškolske ustanove “Bambi” obelež početak uskršnjih praznika, prodajnom izložbom dečijih tematskih radova.

 

 
Osam lekara u službi u zdravlja

SREDA, 27. 04. 2016. 

U organizaciji paraćinskog Crvenog krsta i Kluba zdravlja, u Klubu za stare održano je predavanje o očavanju zdravlja i dobre forme u trećem dobu.

 

 
Sportski susreti “Tri Branka”

SREDA, 27. 04. 2016. 

Povodom dana osnovne škole “Branko Krsmanović” Sikirica, u novoj fiskulturnoj sali u izdvojenom odeljenju te škole u Busilovcu, danas su održani tradicionalni sportski susreti, pod nazivom “Tri Branka”, u kojima su učestvovali zaposleni iz tri osnovne istoimene škole iz Sikirice, Donje Mutnice i škole “Branko Radičević” iz Popovca.

 

 
15. aprila počela sezona protivgradne zaštite

UTORAK, 26. 04. 2016. 

Protivgradna sezona je počela 15. aprila, za razliku od prošle godine kada je počela tek u maju. Sve protivgradne stanice su dobile rakete, u proseku svaka stanica u Srbiji raspolaže sa 3,5 raketa, što je dovoljno za jedno dejstvovanje pod uslovom da oluja sa gradom nije većih razmera. Strelci ove godine nisu dobili ugovore o radu za ovu sezonu, već za prošlu i dobili su obećanje da će dobiti, kao i ranije, 4.000 dinara mesečno. Država im, zbog nedostatka para, ne uplaćuje penzijsko osiguranje za 6 već samo za dva meseca. Zbog toga je veliki broj strelaca odustao, tako i u paraćinskoj opštini ne radi svih 15 protivgradnih stanica, a jedna, ona u Tekiji će raditi uprkos svemu. U njoj već osmu sezonu radi Zdravko Aranđelović, koji je ovaj posao počeo da doživljava kao hobi. Novi Zakon o odbrani od grada, donet krajem juna prošle godine, trebalo bi da poboljša finansiranje uvođenjem obaveze da 10 odsto mesečno od sredstava za osiguranje useva i plodova ide u republički budžet za protivgradnu odbranu.

 

 
Srednjoškolci u akciji dobrovoljnog davanja krvi

UTORAK, 26. 04. 2016. 

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, paraćinskim Crvenim krstom i srednjim školama, održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi za srednjoškolce i nastavnike.

 

 
Posle krova u Hali sportova na redu zamena parketa

UTORAK, 26. 04. 2016. 

U Sportsko rekretivnom centru “7. jul”, u prethodnom periodu urađeno je nekoliko velikih poslova, a nakon poslednjeg – sanacije krova, koji je prokišnjavao, na redu je zamena parketa na glavnom borilištu.

 

 
“Knjiga o džungli“ i “Betmen protiv Supermena”

UTORAK, 26. 04. 2016.

 U paraćinskom pozorištu u sredu će biti prikazane dve filmske projekcije. Od 16 i od 18:30h na repertoaru je epska avanture “Knjiga o džungli“, u 3D tehnici. U 20 sati počinje premijera svetskog filmskog hita “Betmen protiv Supermena - zora pravednika”, u takođe 3D tehnici. Cena karata za oba filma je po 250 dinara.

 

 
Javni čas na temu Uskrsa

UTORAK, 26. 04. 2016. 

U osnovnoj školi “Radoje Domanović” i ove godine održana je tradicionalna uskršnja svečanost, sa priredbom i kvizom znanja iz oblasti veronauke.

 

 
Uskršnji raspust

UTORAK, 26. 04. 2016.

 Prema Kalendaru za školsku 2015/2016. godinu učenici će sledeću pauzu u nastavi imati već od prekosutra. Naime, prolećni raspust počinje 28. aprila a završava se 3. maja i praktično se poklapa sa uskršnjim praznovanjem. Kraj nastave u školskoj 2015/2016. godini đaci osnovnih i srednjih škola će, osim maturanata, koji se ranije raspuštaju, imati od polovine juna. Letnji raspust trajaće od 16. juna do 31. avgusta, nakon čega počinje naredna školska godina.

 

 
Kako su glasali Paraćinci na lokalu?

PONEDELJAK, 25. 04. 2016.

 Prema još uvek zvanično ne potvrđenim informacijama o redovnim lokalnim izborima u Paraćinu, od strane Opštinske izborne komisije, od ukupnog broja birača 49 hiljada 529, biračko pravo je u nedelju, 24. aprila iskoristilo 30 hiljada 393, odnosno 61,36 odsto.

 Od 10 izbornih lista kandidata budućeg saziva skupštine opštine Paraćin, najveći broj glasova, 9 hiljada 222 ili 31,29 odsto osvojila je lista Saša Paunović - Sigurno napred za Paraćin.

 Druga je “Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje” sa 6 hiljada 812 glasova ili 23,12 odsto.

 Treća po broju osvojenih glasova je lista “Svi za Paraćin Tomislav Šaletić”, sa 4 hiljade 604 ili 15, 62 odsto.

 Na četvrtom mestu je lista “Ivica Dačić SPS-JS Dragan Mrković Palma”, sa 2 hiljade 347 glasova, što je7,96 odsto.

 Cenzus od 5 odsto za ulazak u lokalni parlament prešle su i liste “Pokret za selo i grad - ekološki pokret” sa 1972 glasa, odnosno 6,69 odsto i “Novi koncept - drugačiji Paraćin” sa 1950 glasova ili 6,62 odsto. Ispod cenzusa ostale su liste “Samostalni paraćinski socijalisti dostojanstveno za Paraćin Radomir Milutinović Rade”, “Dr Vojislav Šešelj - srpska radiklana stranka” i “Srpski pokret Dveri Tomislav Milovanović”, dok je “Srpsko ruskom pokretu dr Borislava Stolić Buca”, kao manjinskojs tranci priap jedan mandat. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU