НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Бивши стакларци у петак ступају у штрајк глађу

СРЕДА, 17. 04. 2019.

  "Отпуштени преко фејса", бивши радници Српске фабрике стакла, у Параћину, 19. априла, почеће штрајк глађу са, како кажу, "jедним јединим захтевом, да генерални директор фабрике, Небојша Богдановић, испоштује судску пресуду Апелационог суда о одбацивању стечаја", без правних последица. По том основу, радници који су стечајем остали без посла, очекивали су да се врате на своја радна места. Како наводе, супротна страна се позива на то да Решењем није предвиђен њихов повратак у фабрику, а они на то да ниједним Решењем није превиђено њихово отпуштање.

 Штрајк, који ће највероватније бити организован под називом "Стоп насиљу над отпуштеним радницима", најављен је за петак, од 14 сати, код споменика у парку преко пута фабричке комерцијале, кажу "Отпуштени преко фејса", бивши радници параћинске стакларе, очекујући подршку суграђана. 

 

 
Радови у Церској улици

СРЕДА, 17. 04. 2019. 

У делу Церске улице су при крају радови на замени главног вода за водоснабдевање, након чега ће уследити асфалтирање, а затим и продужетак радова на замени вода, у остатку улице.

 

 
Комунално и водовод се селе у Касарну

СРЕДА, 17. 04. 2019.

 Претходних година најављивано, пресељење Јавног комуналног предузећа и Јавног предузећа за "Водовод и канализацију", очекује се крајем маја, почетком јуна, после завршних радова на адаптацији једног од објеката на простору бивше Касарне, на 7. јулу.

 Највећи послови сређивања унутрашњости објекта, у чијем ће приземљу бити комунално, а на спрату водовод, спроведени су прошле године и оба предузећа на располагању ће имати по 500 квадрата за пословање и велики гаражни прсотор, за комплетну механизацију и сва возила којима располажу.

 До окончања, преостала је поправка крова, сређивање спољне фасаде, замена олука и сређивање улаза у зграду, као и монтажа гасне котларнице, пошто су обезбеђени сви остали инфраструктурни услови, укључујући и гасовод.

 Пресељењем комуналних предузећа, објекти и простор који сада користе, највероватније ће бити предмет продаје, понуђен приватним инвеститорима за изградњу пословних и пословно стамбених објеката, како је раније најављивано.

 У практично новом простору за пословање, ЈКП и Водовод имаће боље услове за рад, обезбеђујући својим корисницима квалитеније услуге. 

 

 
План магистралног гасовода на јавном увиду

СРЕДА, 17. 04. 2019.

 Нацрт измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене магистралног гасовода границе Бугарске - границе Мађарске, са Извештајем о стратешкој процени утицаја Плана на животну средину, у поступку је скраћене процедуре јавног увида.

 Оглашен од стране Министарства грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја, увид траје 15 дана, закључно са 26. априлом.

 Измене се односе на проширење обухвата за потребе објекта мерне станице на Катастарској општини Бошњане и на дефинисање оквирног коридора прикључних гасовода на транспортну мрежу "Србијагаса", са надземним објектима и пратећом инфраструктуром који ће се прецизније утврдити урбанистичким пројектима, чија би траса требало да прође кроз катастарску општину Параћин ван града, Бошњане и Главицу. Графички део нацрта плана изложен је у просторијама општинског Одељења за урбанизам и имовинско правне послове, где се, након увида, могу поднети писано обраложене примедбе и предлози или се могу упутити директно надлежном министарству. Комплетан плански документ, укључујући тесктулани део и Извештај о процени утицаја на животну средину, објављен је на званичној страници општине Параћин. 

 

 
Ове године 5 конкурса БИД зоне

СРЕДА, 17. 04. 2019.

 Ове године, удружење БИД зона обезбеђује нове бескаматне кредите за стамбене заједнице, односно станаре стамбених зграда, за послове које је потребно урадити у њиховим зградама. Два конкурса, за доделу средстава за уређење равних кровова и фасада су већ завршена, а трећи ће бити расписан током маја и биће намењен станарима стамбених зграда у којима је потребно побољшати водоснабдевање. За овај предстојећи конкурс опредељено је укупно милион динара, а станари стамбених заједница кредите, у договору са БИД зоном, враћају на највише 60 рата, у зависности од висине додељених средстава. Ове године, БИД зона ће расписати укупно пет конкурса за доделу кредите, за радове на стамбеним зградама, који су усклађени са потребама станара.

 

 
Гимназијалке прве на Окружном у стрељаштву

СРЕДА, 17. 04. 2019.

 Женска екипа Гимназије, на Окружном такмичењу у стрељаштву, освојила је прво место. Екипу су чиниле Ања Поповић и Ана Стевић, из другог разреда и Вирџинија Карнабући, из трећег разреда Гимназије. Освојивши прво место, гимназијалке су се пласирале за Ребуличко школско такмичење у стрељаштву.

 

 
Јавни увид у план гасовода Бугарска Мађарска

УТОРАК, 16. 04. 2019. 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре огласило је јавни увид у Нацрт измена и допуна Просторног плана подручја посебне намене магистралног гасовода граница Бугарске – граница Мађарске. Документ је изложен у просторијама Одељења за урбанизма и имовинско правне послове и објављен на интернет страници Општине Параћин, до 26. априла. Писано образложене примедбе и сугестије се, у том року, могу доставити урбанизму или директно ресорном министарству.

 

 
56. седница Скупштине у среду, од 16 сати

УТОРАК, 16. 04. 2019.

 За среду је заказана 56. редовна седница Скупштине општине. Према достављеном дневном реду биће разматрани Предлог годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у општини Параћин за 2019. годину, затим предлог Оператвног плана одбране од поплава за водотокове другог реда и Предлог годишњих мера и радова на смањењу ризика од поплава на територији општине Параћин за ову годину. Пред одборницима ће се наћи и Предлог Одлуке о задужењу општине Параћин за реализацију капиталних инвестиционих пројеката у 2019. години, Извештај о раду Историјског архива "Средње Поморавље" Јагодина за 2018. годину, са Извештајем о утрошеним средствима општине Параћин, затим План и програм и Уговор о финансирању Историјског архива у Јагодини за ову годину. На дневном реду 56. седнице су и Извештаји о раду са финансијским извештајима спортских установа "Борац" и "Јединство" за 2018. годину и измене Планова и Програма рада са плановима инвестиција и финансијским плановима за 2019. годину Завичајног музеја, Туристичке организације и ПУ "Бамби". Седница Скупштине биће одржана у Сали председништва Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове, од 16 сати.

 

 
324. седница Општинског већа

УТОРАК, 16. 04. 2019.

 На 324. седници Општинско веће је донело Решење о образовању конкурсне комисије за спровођење конкурса за попуњавање положаја заменика начелника Управе за послове органа општине Параћин. Комисија ће спровести изборни поступак по јавном конкурсу и након тога саставити листу од највише три кандидата за положај који се попуњава, а који буду најбољим резултатом испунили мерила прописана за избор. Листу кандидата доставиће Општинском већу, надлежном за постављање на положај.

 

 
Нова расвета у насељу Јагодњак

УТОРАК, 16. 04. 2019.

 Осим послова редовног одржавања јавне расвете на подручју параћинске општине, најобимнији радови на изградњи нове, изводе се у блоковима зграда на читавом потезу Јагодњака, оивиченог Немањином, Улицом војводе Мишића и улицом ка вртићу Гуливер, до шеталишта поред реке. Иначе, по овогодишњем Програму изградње и одржавања јавне расвете Дирекције за изградњу општине Параћин, предстоји пројектовање, а до краја године и почетак радова на изградњи јавне расвете у Поповцу, у непосредној близини школе, у Текији, у продужетку Улице цара Душана према Текијском брду и поред капела на градском гробљу, односно одатле у полукруг до улице Улице владике Николаја Велимировића. Плановима реконструкције и проширења постојећих мрежа, предвиђена је изградња додатних стубова у продужетку Брегалничке, Ивана Горана Ковачића и још две улице, на Карађорђевом Брду.

 

 
У мају трећи конкурс БИД зоне

УТОРАК, 16. 04. 2019. 

Завршен је други овогодишњи конкурс БИД зоне, за доделу бескаматних кредита стамбеним заједницама, за уређивање фасада и кровова.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online