НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Поново се повећава број новооболелих

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Подаци Завода за јавно здравље "Поморавље", у Ћуприји, за период од 19. до 23. септембра, упозоравају на пораст броја новооболелих од КОВИД-а 19, односно региструју по један нови случај у Параћину и Јагодини и чак 11 новозаражених у Ћуприји. У параћинској Општој болници, период од неколико дана без иједног новозараженог завршио се данас, регистровањем три пацијента позитивна на КОВИД-19, од осам, колико их се тренутно налази на Ковид одељењу. Два пацијента имају негативне резултате, а за три се чекају резултати ПЦР теста. Подаци Ковид амбуланте параћинског Дома здравља и даље показују стабилну епидемиолошку слику, мада се незнатно повећао број прегледа и тестова. Сви пристигли резултати од ПЦР тестова од почетка недеље су негативни, а данас је урађено 7 узорковања за ПЦР тест, међу њима су и контролни, као и комерцијални, односно, тестови на лични захтев.

 

 
У петак 2. редовна седница Скупштине

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Председница Скупштине општине Параћин, Славица Јовановић, сазвала је за петак, 25. септембар, другу редовну седницу. На дневном реду налази се Предлог Одлуке о мрежи јавних предшколских установа на подручју општине Параћин, која је претходно разматрана на седници Општинског већа и утврђена за скупштинско заседање. Седница Скупштине биће одржана у градском Позоришту, од 13 сати, уз примену свих потребних мера безбедности, услед актуелне епидемиолошке ситуације.

 

 
Прилазне стазе манастирском комплексу Намасија

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020. 

Друштво "Петрус" из Забреге је на овогодишњем конкурсу компаније ЦРХ, "Партнерство за будућност", добило средства којима реализује изградњу прилазне стазе према манастирском комплексу Намасија.

 

 
18. акција добровољног давалаштва крви у 2020.

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020. 

Други пут у септембру, Завод за трансфузију крви из Ниша спровео је у Параћину, у сарадњи са локалном организацијом Црвеног крста, још једну акцију добровољног давалаштва крви, предвиђену овогодишњим програмом.

 

 
Нова опрема за Гимнастички клуб

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020. 

Према пројекту за чију је процедуру реализације требало неколико година, најзад су стигле справе за Гимнастички клуб, које ће бити монтиране у спортској сали основне школе "Ђура Јакшић".

 

 
Одбојкаши освојили регионални КУП

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Одбојкашки клуб "Борац" освојио је прошлог викенда регионални КУП и пласирао се за такмичења у осмини финала Купа Србије. Куп Србије биће одржан током октобра и параћинске одбојкаше очекује изазов надметања са неком од прволигашких екипа.

 

 
Квар на главном доводу воде, из правца Извора

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Због хитног отклањања квара на главном доводу воде, из прваца Извора, где је лоциран, данас обустављено водоснабдевање Главице, Давидовца и приградског насеља Карађорђево брдо, биће поново успостављено када екипе "Водовода" у потпуности отклоне квар. Око 13 сати, у моменту када је прослеђена информација из надлежног јавног предузећа, град није имао проблема са водоснабдевањем, а према ситуацији на терену, прекид у снабдевању града водом се и не очекује, јер су укључени сви бунари из којих се систем допуњује потребним количинама воде, како би се за време откалњања кварова, одржало уредно снабдевање корисника.

 

 
До четвртка предлози за септембарске награде

СРЕДА, 23.09.2020.

 У четвртак, 24. септембра, истиче рок за предају предлога за добитнике септембарских награда. Наиме, поводом 27. септембра, празника општине Параћин, Одбор за награде и признања Скупштине општине Параћин, позвао је предузећа, установе, синдикалне организације, месне заједнице, невладине, хуманитарне организације и друга правна лица и грађане општине Параћин, да предложе кандидате за доделу награда и јавних признања општине Параћин. Тим поводом додељују се звање почасног грађанина општине Параћин, плакета општине и то златна, сребрна и бронзана, диплома општине, новчана награда, захвалница и похвала. Награде и јавна признања додељују се за постигнуте резултате у раду, однос према грађанима, остварене резултате у пословању, остварене награде на републичким такмичењима, сајмовима и другим манифестацијама, допринос развоју међуљудских односа, за значајна остварења и резултате рада у науци, привреди, пољопривреди, уметности, култури, здравству, образовању, спорту, социјалној и дечијој заштити, локалној самоуправи, очувању, побољшању и заштити животне средине, као и у другим видовима стваралаштва. Јавно признање може се доделити изабраном, именованом и постављеном лицу у органима општине и док му траје мандат. Одбор за награде и признања Скупштине општине Параћин ће, након разматрање приспелих предлога, доставити предлог кандидата Скупштини општине која доноси одлуку о додели награда и јавних признања. Предлози се, образложени и у писаној форми достављају Одбору за награде и признања на адресу Скупштине општине Параћин, поштом, као и електронски, на адресу секретара Скупштине општине или лично у Услужном центру на шалтеру број 7, најкасније до 24. септембра, стоји у јавном позиву који је потписао председник Одбора за награде и признања, Звонко Царевић.

 

 
Ковид амбуланта: ове недеље нема новооболелих

СРЕДА, 23.09.2020.

 Од почетка ове недеље нема позитивних резултата на вирус корона, према подацима Ковид амбуланте параћинског Дома здравља. Јуче је обављено 25 прегледа, каже докторка Снежана Никодијевић, помоћница директорке Дома здравља. Од јутрос су урађена два ПЦР теста, за које ће резултати стићи наредних дана.

 

 
На терену реализација програма дератизације

СРЕДА, 23.09.2020.

 По нешто суженијем програму дератизације, екипе параћинске Ветеринарске станице, у сарадњи са београдском фирмом ЕКОДЕЗ, од почетка недеље достављају средства за уништавање глодара домаћинствим источних села, нако чега следе прекоморавска и даље по утврђеном распореду. По завршетку сеоских, средства ће добити и житељи приградских насеља, Данкова, Рибнице и Жабара, као и већи део градског становништва. Дератизацијом ће бити обухваћен магацински и пословни простор бивше касарне, зграда Општинске управе, канализациони шахтови, обала Црнице, пијаца, гробља, депоније. Овог пута, из програма је изостављено око 40 одсто кућа и зграда у централним деловима града, ван подручја карактеристичних за појаву глодара. Без обзира што нису предвиђени програмом, грађани из тих делова, који имају проблема са глодарима, могу да се обрате Ветеринарској станици, која ће предузети све потребне мере дератизације. То важи и за мештане сеоских месних заједница одсутне од куће у време достављања дератизационих средстава.

 

 
У четвртак акција давалаштва крви

СРЕДА, 23.09.2020.

 Од почетка године 18. акција добровољног давалаштва крви коју, у Параћину, два пута месечно, у сарадњи са локалним Црвеним крстом, организује Завод за трансфузију крви из Ниша, заказана је за четвртак. У претходној, првој септембарској акцији, после два месеца опадања броја давалаца због нестабилне ситиације са КОВИДОМ, прикупљено је 38 јединица крви, што је оптимална количина за акције које се у стабилним епидемилошким условима спроводе у Параћину. Како је континуирано снабдевање компонентама крви неопходно да би је у сваком тренутку било довољно на залихама за хитне интервенције, витално угрожене пацијенте, терапију онколошких пацијената, планиране хируршке интервенције, организатори упућују апел грађанима да се одазову и овој акцији, која ће бити организована у просторијама параћинског Црвеног крста, од 8 до 14 сати, уз поштовање свих препоручених здравствених мера спречавања ширења вируса. Крв могу дати особе од 18 до 65 година старости, оба пола, које задовоље услове лекарског и лабораторијског прегледа, који по већ устаљеној процедури обављају медицинари нишког Завода.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online