NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Staklari nije isključena struja - rok za izmirenje dugova ponovo produžen

UTORAK, 01. 09. 2015. 

Na sastanku menadžmenta Srpske fabrike stakla, predstavnika Odbora Saveza samostalnih sindikata i Odbora poverenika sindikata Nezavisnost, održanom u ponedeljak, 31. avgusta, u Vladi Srbije, sa predstavnicima resornih ministarstava, ministrom Željkom Sertićem, savetnikom premijera, EPS “Snabdevanja” i “Srbijagasa”, dogovoreno je produženje roka za izmirivanje obaveza bugarskog vlasnika za energente. Učesnici u dogovorima pokazali su razumevanje, kažu predstavnici oba fabrička sindikata, optimistično verujući da će bugarski vlasnik ispuniti deo obaveza u novom roku i konačno rešiti pitanje opstanka 850 radnih mesta u paraćinskoj Staklari.

 

 
U osnovnim školama ove jeseni 433 prvaka

UTORAK, 01. 09. 2015. 

Paraćinske osnovne škole su spremno dočekale prvi školski dan. U prvi razred osnovne škole ove godine su krenula 433 prvaka, što je 37 djaka manje nego prošle godine.

 

 
Srednje škole od ove godine pohadja 439 novih djaka

UTORAK, 01. 09. 2015. 

Školska godina je i u srednjim školama počela regularno. U Tehnološkoj školi se završavaju pripreme za svečano otvaranje renoviranog prostora, a u Ekonomskoj još uvek traju toku radovi na sanaciji štete od prošlogodišnje poplave, što ne remeti nastavu.

 

 
Posle duže pauze od danas radi i vrtić “Bambi”

UTORAK, 01. 09. 2015. 

Na ime pomoći zbog velikih oštećenja vrtića “Bambi”, u sklopu istoimene Predškolske ustanove, sredstva iz donacija, medju kojima je najveća iz Fondacije “Dijaspora za maticu”, investirana su u najveću rekonstrukciju ovog velikog objekta, od kada je izgradjen. Kako je i najavljeno, ekipe izvodjača, završile su spoljne radove u prednjem delu dvorišta i nastavile u delu prema keju, kako bi vrtić, posle duže pauze, zbog obimnih radova, primio mališane. Rok za završetak kompletnih radova je 19. septembar. Prioritet menadžmenta za naredni period je vrtić “Plavi zec”, kod EPS-a, za čije uredjenje je Predškolska ustanova konkurisala kod stranih donatora.

 

 
Zamena vodovodne mreže u Špančevoj ulici

UTORAK, 01. 09. 2015.

U ulici Žikice Jovanovića Španca u toku je zamena celokupne vodovodne mreže, zajedno sa priključcima za domaćinstva. Dok se radovi ne okončaju, ova ulica, kao i čitav kvart, od 9 do 15 sati narednih dana će biti bez vode. Javno preduzeće “Vodovod” obavlja ove radove u dogovoru sa Direkcijom za izgradnju, u čijem je programu renoviranje kolovoza u ulici Žikice Jovanovića Španca, kako bi se izbeglo naknadno oštećenje kolovoza zbog neophodnih instalacionih radova. Očekuje se da će zamena vodovodne mreže i priključaka u ovoj ulici biti završena do kraja nedelje.

 
IN MEMORIAM – Zoran Mihajlović, 1957 – 2015.

PONEDELJAK, 31. 08. 2015.

Posle borbe sa teškom bolešću u nedelju je, u Paraćinu, preminuo Zoran Mihajlović. Kao diplomirani inženjer elektrotehnike radio je u Centru za obrazovanje, na rukovodećim poslovima u Štofari i Staklari, a od 2004. godine obavljao je funkciju direktora paraćinske Direkcije za izgradnju. Sahranjen je danas na paraćinskom groblju, a pored rodbine i prijatelja poslednju počast Zoranu su odali brojni saradnici, kolege i poštovaoci.

 
50. sednica Skupštine opštine

PONEDELJAK, 31. 08. 2015. 

50. zasedanje Skupštine opštine Paraćin počelo je minutom ćutanja povodom smrti doskorašnjeg direktora Direkcije za izgradnju, Zorana Mihajlovića. U odnosu na predloženi dnevni red, odbornici su kao dopunu razmatrali i usvojili Program obnove javnih objekata u nadležnosti opštine Paraćin, koji je odmah upućen republičkoj Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja. Bez rasprave doneta su dva rešenja iz oblasti imovinsko pravnih odnosa, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Komisije za nazive ulica i trgova i razrešenju člana Nadzornog odbora RNJP “Paraćin”.

 

 
Škole spremne za početak nove školske godine

PONEDELJAK, 31. 08. 2015.

1. septembra počinje nova školska godina, a u klupe osnovnih škola u opštini Paraćin sešće i 433 prvaka, što je 37 djaka manje nego prošle godine. I u prve razrede srednjih škola ove godine upisan je nešto manji broj učenika, ali to za sada nije uticalo na stanje u lokalnoj prosveti. Posle renoviranja Tehnološke škole, svi učenici se vraćaju u svoje prostorije. Nastava će se neometano odvijati i u Ekonomsko trgovinskoj školi, iako će radovi na sanaciji oštećenja usled prošlogodišnje poplave trajati i tokom septembra. Kao i do sada, redovni poslovi održavanja, popravke i uredjenja obavljani su tokom leta, tako da sve škole u opštini Paraćin spremno dočekuju početak nove školske godine.

 
Radovi u Zavičajnom muzeju

PONEDELJAK, 31. 08. 2015. 

Na zgradi Zavičajnog muzeja u toku su radovi u podrumu i na fasadi, na sanaciji vlage koja se pojavila posle prošlogodišnje poplave. Takodje, počeli su unutrašnji radovi u novoj zgradi depoa.

 

 
Stiže donacija iz Beča

SUBOTA, 29. 08. 2015.

Opština Paraćin je od grada Beča dobila donaciju u vidu dva komunalna i jednog vatrogasnog vozila. Donacija će biti predata predsedniku opštine Paraćin, Saši Paunoviću, u Beču, a odmah zatim počinju razgovori o mogućoj novoj donaciji u opremi za paraćinske vrtiće. Ovo nije prvi put da Beč pomaže Paraćinu i to na inicijativu poslanice pokrajinskog i gradskog veća Beča, Anice Macke Dojder. U aprilu ove godine donaciju od tri i po hiljade evra dobila je Tehnološka škola, a sada su na redu komunalne službe i vatrogasci. Pre nego što je otputovao u Beč predsednik opštine Paraćin je rekao da se radi o već korišćenim vozilima, da je i oprema za vrtiće već korišćena, ali u odličnom stanju. Osim predsednika opštine u Beč su otputovali i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća i Vatrogasne jedinice, koji će preuzeta vozila da dovezu u Srbiju.

 
50. skupštinsko zasedanje

SUBOTA, 29. 08. 2015.

Na predlog Opštinskog veća Skupština opštine Paraćin će, na 50. sednici, zakazanoj za 31. avgust, razmatrati Predloge Rešenja iz oblasti imovinsko pravnih odnosa, kao i Rešenja iz oblasti izbora i imenovanja. Predsednik Skupštine, Dragan Mitić, početak sednice je zakazao 12 sati, u sali Pozorišta, a direktan radijski prenos se može pratiti na lokalnoj frekvenciji 94 megaherca, Radio Kanala M.

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU