NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Obaveštenje

Законом о отклањању последица поплава у Републици Србији прописан је рок од 8 дана од дана ступања на снагу закона за пријаву штете ради остваривања права на помоћ.

 

Пријава штете поднета до дана ступања на снагу закона сматра се такође пријавом у складу са овим законом.

 

То практично значи да свако лице коме је пописана штета од стране општинске комисије за попис штете има  валидну пријаву штете у складу са законом.

 

Сви грађани могу да провере да ли им је пописана штета увидом у списак који је објављен на сајту општине Параћин, а грађани који немају приступ интернету могу да провере да ли им је пописана штета у просторијама општинског услужног центра или позивом на телефон кол центра 568-958 у периоду од 8 до 8 часова сваког радног дана, а у дане викенда позивом на телефон кол центра.

 

Грађани којима штета није пописана могу да поднесу пријаву штете Одељењу за јавне службе и локални економски развој до 30. јула 2014 године. Након истека овог рока грађани више немају право на пријаву штете.

 

Обавештавамо грађане да су на терену оперативни тимови који још једном проверавају да ли је свим грађанима пописана штета од поплаве и деле копије записника о попису штете.

 

Грађани који имају копију записника код себе или знају да им је општинска комисија пописала штету немају потребе да проверавају да ли је пописана штета од поплаве.

 

Општинска управа

општине Параћин

 
Još jedna podela kreveta obezbedjenih iz donacija

Sreda, 23. 07. 2014. 

Nakon terenske podele kreveta koje je, za poplavljene porodice u Paraćinu, iz Nemačke obezbedila porodica Jovanović, u očekivanju još jedne isporuke istog donatora, Centar za socijalni rad, u koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije opštine Paraćin i prema utvrdjenoj listi prioriteta, na koju su, na osnovu snimanja stanja na terenu, ušli socijalno i zdravstveno najugroženiji sugradjani, čija je domaćinstva poplavna voda gotovo uništila, počinje raspodelu još 88 kreveta obezbedjenih iz drugih donacija.

 

 
U vrtiću “Bambi” sanacija poplavljenih prostorija

Sreda, 23. 07. 2014. 

U okviru sanacije podrumskih prostorija u vrtiću “Bambi”, u kojima se, izmedju ostalog, nalaze vešernica i kotlarnica koje su od ogromnog značaja za normalan rad ustanove koja zbrinjava decu, danas su, kako je i najavljeno, počeli grubi radovi na obnovi zidova, na osnovu donacije Fondacije B92. Pomoć te Fondacije biće etapna, pa će se na isti način i osposobljavati prostorije za rad. Prva na redu je vešernica.

 

 
Na objektu “Kolibrija” zamena krovne konstrukcije

Sreda, 23. 07. 2014. 

I dok u vrtiću “Bambi” traje sanacija štete u podrumskim prostorijama nastale u majskoj poplavi, dotle se na objektu vrtića “Kolibri” obavlja zamena krovne konstrukcije, čime će biti rešen problem prokišnjavanja u nekoliko prostorija na spratu.

 

 
Izvinjenje Jkp-a zbog greškom poslatih računa na adrese poplavljenih

Sreda, 23. 07. 2014. 

Prethodnih dana, greškom službe Javnog komunalnog preduzeća i gradjani iz poplavljenih područja opštine Paraćin, dobili su račune za iznošenje smeća u prethodnom periodu. Vršilac dužnosti direktora JKP-a, Nebojša Simić, uputio je gradjanima javno izvinjenje, poručujući im da ne treba da ih plate. Na predlog opštinskih stručnih službi, koji će se uskoro naći pred Opštinskim većem, potom i pred Skupštinom, računi za komunalne usluge poplavom ugroženih domaćinstva, biće subvencionisani iz opštinskog budžeta.

 

 
Besplatna kontrola plodnosti zemljišta produžena do 10. avgusta

Sreda, 23. 07. 2014. 

Poplava je 15. maja nanela i veliku štetu poljoprivrednim usevima, odnosno zemljištu, pa je iz jagodinske Poljoprivredne službe stiglo obaveštenje da je rok za dostavljanje uzoraka za besplatnu kontrolu plodnosti zemljišta na teritoriji Pomoravskog okruga, produžen do 10. avgusta.

 

 
Požari na otvorenom najčešće zbog nemara pojedinaca

Sreda, 23. 07. 2014. 

U cilju prevencije požara, Stručno operativni tim za zaštitu od požara je, na sastanku početkom ove nedelje, analizirao učestalost letnjih požara na otvorenom prostoru, koji su najčešće posledica nemara pojedinca. Nepoštovanje propisanih mera bezbednosti podleže novčanim kaznama.

 

 
Za vikend Moto skup

Sreda, 23. 07. 2014. 

Pripreme za Moto skup na prostoru bivše kasarne “7. jul” privode se kraju. Okupljanje oko 500 bajkera očekuje se u petak, kada od 19 sati, počinje muzički program. U subotu u 18 sati, zakazan je bajkerski defile, a Moto skup se završava u nedelju.

 

 
“Eko foto 2014.”

Sreda, 23. 07. 2014.

U paraćinskom Kulturnom centru će u četvrtak od 19 sati biti otvorena izložba fotografija pod nazivom “Eko foto 2014.”. Tema ovogodisnjeg konkursa, za devetu po redu izložbu “Eko foto”, je odnos prema životnoj sredini i njeno očuvanje.

 
Za poplavom najugroženije porodice - kreveti iz donacije

Utorak, 22. 07. 2014. 

Centar za socijalni rad je organizovao podelu kreveta, zajedno sa porodicom Jovanović, čiji je sin, inače, rodjen u Nemačkoj, dopremio krevete za polavljene Paraćince. Jovanović je u Nemačkoj organizovao dobrotvorni fudbalski turnir, gde su prikupljena sredstva za pomoć poplavljenom Paraćinu, od kojih je kupljeno ukupno 65 kreveta, a prvog dana je porodicama koje su pretrpele ogromnu štetu od poplave i bez pomoći ne mogu da prevazidju stanje socijalne potrebe, isporučeno 26 kreveta. Pored kreveta doniranih iz Nemačke, raspolaže se sa još 88, čija bi raspodela trebalo da počne ovih dana, što je ukupno mali broj za potrebe svih poplavljenih, tako da su kriterijumi morali da budu jako strogi. Inače, spiskove, po kojima se kreveti rasporedjuju su, na osnovu snimanja stanja na terenu, zajedno utvrdili opštinski Kol centar i Centar za socijalni rad.

 

 
Sanaciju vešeraja i kotlarnica u vrtiću Bambi finansira Fondacija B92

Utorak, 22. 07. 2014. 

Vešeraj i kotlarnica, kao i ostatak skladišnog prostora u objektu vrtića “Bambi” u Paraćinu, koji su potpuno stradali u poplavi 15. maja od sutra će etapno biti obnavljani. Radove finansira Fondacija B92, a izvodi paraćinski “Spektar invest”.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

7 posetioca/posetilaca online