НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Цензура и медији у Србији

СРЕДА, 26. 07. 2017. 

Дебата на тему "Цензура и медији у Србији", у оквиру пројекта "Слободан град - отворени дијалог", који спроводи Дом омладине, одржана је синоћ у параћинском Културном центру.

 

 
Комасација у Доњем Видову, по плану

СРЕДА, 26. 07. 2017. 

Фаза узимања жеља од учесника комасације у Доњем Видову одвија се по плану, кажу у Комисији, која од понедељка до петка ради у том селу, у просторијама Mесне заједнице, од 15 до 22 сата.

 

 
Уређење инфраструктуре на градском гробљу

СРЕДА, 26. 07. 2017. 

Градско гробље од недавно има нове приступне стазе, које су завршаване парцијално, али су повезане, тако да је долазак до парцела поједностављен и што је најважније, у току јесени и зиме, неће више бити проблема са наносима земље и блата. Јавно комунално предузеће је реализовало још неке инвестције, пре свега, за довод воде и струје, чиме је функционалност на Градском гробљу подигнута на виши ниво.

 

 
У петак о породичном насиљу

СРЕДА, 26. 07. 2017.

 Трибина "Проговори, пријави, осуди", која за циљ има пружање подршке жртвама породичног насиља, биће одржана у петак, 28. јула, у Културном центру Параћин, од 13 сати. Орагинзатор трибине је Удружење Центар за подршку жртава породичног насиља, а трибини ће присуствовати и представници Полицијске станице и Центра за социјални рад у Параћину.

 

 
Јавни позив за интерно расељена лица

СРЕДА, 26. 07. 2017.

 Јавни позив за подношење пријава за доделу бесповратне новчане помоћи интерно расељеним лицима, како би куповином грађевинског материјала обезбедили основне услове становања, отворен је до 27. јула. Осим услова да имају пребивалиште, боравиште на територији параћинске општине, да се стамбени објекти, иначе, једини које имају у свом власништву, заједничком са неким од чланова породице или сувласништву, такође, налазе на овој територији, лица која подносе пријаве, морају испуњавати и велики број јавним позивом тачно дефинисаних услова. Документација са пријавом, шаље се препорученом поштом, на адресу Томе Живановића 10, Управи за урбанизам, финансије, скупштинске и опште. Документација се може предати и лично у Писарници Општинске управе до истека јавног позива.

 

 
За сеоске куће јавни позив до 17. августа

СРЕДА, 26. 07. 2017.

 По уговору Комесеријата и општине Параћин, у току је и јавни позив за доделу помоћи интерно расељеним лицима док су у расељеништву, за куповину сеоске куће са окућницом и додатну помоћ за њену поправку, односно адаптацију. И за овај вид помоћи, неопходно је испунути јасно дефинисане услове, међу којима и тај да лица која се јављају на позив нису корисници других програма помоћи и немају друге могућности да реше своје и стамбено питање своје породице. За детаљне информације, шта је неопходно како би остварили право на максимално милион и 400 хиљада динара, односно милион и 200 хиљада за куповину куће на селу и додатних 200 хиљада за адаптирање и обезбеђивање купљеног објекта за живот, лица којима је то једини начин да стекну кров над главом, требало би да се обрате општинском Повереништву за избелице. Јавни позив траје до 17. августа, до када је неопходно прикупити и послати или доставити лично потребну документацију.

 

 
У Данкову, у суботу, Вече фолклора

СРЕДА, 26. 07. 2017.

 Вече фолклора, поводом обележавања 4 године постојања Фолклорне групе "Данково" биће одржано у суботу, 29. јула. Свој досадашњи рад и успех, чланови ове младе Фолклорне групе представиће у оквиру културног програма који ће бити одржан на спортском терену, иза Месне заједнице Данково. Осим домаћина, програм ће својим кореографијама употпунити представници других културно уметничких друштава, из Рашевице, Стубице, Врањске Бање, Текије и Сикирице. Почетак програма заказан је за 17 сати.

 

 
У селу Забрега, у недељу, Сабор

СРЕДА, 26. 07. 2017.

 И ове године Друштво за неговање традиције, културу, уметност, туризам и екологију "Петрус" Забрега организује Сабор народних игара и изворног народног стваралаштва, под називом "Света Огњена Марија - Петрушка“, у недељу, 30. јула.

 Након јутарње службе у цркви, изложбе и припреме традиционалних јела и дефилеа, културни програм почеће од 20 сати. Сплет игара из разних крајева земље, у извођењу многобројних културно уметничких друштава, из општине Параћин, али и из Ваљева, Зрењанина, Костолца, Обреновца, Бора, Лазаревца, Лебана, посетиоци ће имати прилику да виде на летњој позорници, поред сеоске школе. Након програма, по традицији, биће организована и игранка.

 

 
Због радова, сутра се затвара ул. Николе Пашића

СРЕДА, 26. 07. 2017.

  Због извођења радова на постављању техничких средстава за успоравање саобраћаја, на две локације, у улици Николе Пашића, сутра ће, у тој улици, бити обустављен саобраћај, од 8 до 18 сати, а на возаче се апелује да користе алтернативне правце.

 Радове изводи Предузеће «Путотехна» из Параћина, по налогу Дирекције за изградњу, у складу са пројектно техничком документацијом.

 

 
У Трешњевици се гради дечије игралиште

УТОРАК, 25. 07. 2017. 

По овогодишњем плану Управе за инвестиције и одрживи развој општине Параћин, на простору код амбуланте у Трешњевици, рашчишћава се терен намењен уређењу будућег дечијег игралишта. С друге стране амбуланте, у другој фази радова, биће уређен и терен за мале спортове. Ових дана очекује се почетак радова на изградњи две улице договорене са мештанима, а један од приоритета које је Савет Месне заједнице поставио за убудуће је, уређење брдских путева, након што је почетком године, уређен један од важнијих пољских путева, у делу села ка Сињем Виру.

 

 
Следеће недеље Школа модерних вештина

УТОРАК, 25. 07. 2017.

 Бесплатне радионице намењене средњошколцима и младима, кроз још једну пројектну активност коју реализује Дом омладине Параћин, биће организоване кроз "Школу модерних вештина", у периоду од 31. јула до 4. августа.

 Програмом су обухваћене психолошке и плесне радионице и то у понедељак и уторак, 31. јула и 1. августа, од 17 до 19 и од 19 до 21 сат, затим у среду и четвртак, 2. и 3. августа, од 17 до 19 сати, радионица сценске и комичне импровизације, а од 19 до 21 циркуске вештине. У петак, 4. августа, од 10 до 13 сати, уследиће завршне припреме, евалуација и разговор о утисцима, а након тога затварање радионица.

 Пријављивање за "Школу модерних вештина" могуће је путем мејла Дома омладине и на инстаграм профилу. Све радионице ће бити одржане у Позоришту Параћин.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online