NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Praska pokazala da su sušilice velika pomoć poplavljenim gradjanima

Četvrtak, 23. 10. 2014. 

Prema projektu švajcarske humanitarne organizacije, koji realizuje Adra u Paraćinu, za sušilice koje rade u poplavljenim stambenim objektima u kojima je procenat vlage iznad 65 odsto, plaćena je struja u iznosu od 6.500 dinara. Glavni logističar za distribuciju sušilica, Boban Nikolić, kaže da je u avgustu i septembru plaćena struja za 70 korisnika sušilica.

 

 
Paraćinski penzioneri o najavljenom smanjenju penzija

Četvrtak, 23. 10. 2014. 

Najavljeno smanjivanje penzija nije se dopalo penzionerima i oni najavljuju da će braniti svoje stečeno pravo, pre svega, pokretanjem postupka za zaštitu prava, u zemlji i van nje. Paraćinski penzioneri, koji ne dozvoljavaju da im najavljena mera omete ustaljene navike druženja, uz šah i domine, itekako imaju šta da kažu na temu tih mera i to nimalo laskavo za autore takve mere za oporavak državnog budžeta.

 

 
Godišnjica oslobodjena Paraćina u prvom svetskom ratu

Četvrtak, 23. 10. 2014. 

Povodom Dana oslobodjenja Paraćina u Prvom svetskom ratu, položeni su venci na spomenik majoru Marku, u porti paraćinske crkve.

 

 
Osim asfaltiranja, u Busilovcu u toku i uredjenje platoa u centru

Četvrtak, 23. 10. 2014. 

U Busilovcu je u toku sredjivanje platoa ispred škole, u centru sela, preko puta autobuskog stajališta. To je početak planiranog uredjenja prostora koji je, inače, veoma frekventan a ujedno i ispunjavanje zahteva žitelja ovog sela, koji su postavili na jednom od prethodnih zborova o planiranju budžeta.

 

 
U nedelju, 26. oktobra, izbori za nacionalne savete

Četvrtak, 23. 10. 2014. 

U Paraćinu će biti biran samo novi sastav Nacionalnog saveta Roma, biračko mesto je u Mesnoj zajednici “11. kongres”, a izbori traju od 7 do 20 sati.

 

 
Štampariju i dalje niko neće!

Četvrtak, 23. 10. 2014.

Javni oglas za prodaju paraćinske Štamparije završen je 21. oktobra i to bez kupca. Stečajni upravnik, Rajko Fuštar je rekao da ni sada nije bilo zainteresovanih i da je to možda i zbog cene koja nije spuštena ispod 50 odsto vrednosti Štamparije. Oglasi o prodaji mogu da se ponavljaju u beskonačnost, ali treba pokušati sa privlačenjem kupaca, zbog čega će stečajni upravnik Odboru poverilaca predložiti da se za naredni oglas o prodaji cena smanji. Na oglasu završenom pre dva dana početna cena Štamparije bila je nešto više od 34,7 miliona dinara i to je polovina njene procenjene vrednosti. Štamparija je već četiri godine u stečaju, a do sada je četiri puta bezuspešno ponudjena na prodaju, a naplatu makar dela dugovanja čeka 15o bivših radnika.

 
U nedelju, druga po redu, Holcimova “Trka za Paraćin”

Četvrtak, 23. 10. 2014.

Holcim Srbija po drugi put organizuje “Trku za Paraćin”, na kojoj će, pored zaposlenih, učestvovati i gradjani opštine Paraćin. Trasa trke je izmenjena u odnosu na prošlu godinu, pošto je, usled posledica nedavnih poplava zatvoren put kroz Glavicu, pa će se trčati paraćinskim gradskim ulicama, u ukupnoj dužini od 2,5 km. Start trke biće na stadionu Borac u nedelju, 26. oktobra, u 9:30, cilj na platou ispred spomenika Branka Krsmanovića. Holcim trka neće imati samo rekreativni i takmičarski, već humanitarni i društveno odgovorni karakter, pošto će se tom prilikom prikupljati dobrovoljni prilozi, a sredstva će bizi donirana Društvu za cerebralnu paralizu u Paraćinu.

 
Za sredjivanje krova BID zona stanarima Štofarske kolonije nudi povoljniji kredit

Sreda, 22. 10. 2014. 

U toku je treći ovogodišnji konkurs BID zone za kreditiranje renoviranja fasada u krovova, upućen je poziv svim zainteresovanim skupštinama stanara da do 4. novembra konkurišu, a izvršni direktor BID zone, Dragan Gajić, je pozvao i Skupštinu stanara Štofarske kolonije, da konkurišu, uz prethodni dogovor o visini rate koju mogu da plaćaju i dužini otplate kredita.

 

 
U gradskom pozorištu u toku radovi na sanaciji štete nastale usled majskih poplava

Sreda, 22. 10. 2014. 

U sali gradskog pozorišta su u toku radovi na sanaciji štete nastale tokom poplava. Ovaj obiman posao trebalo bi da bude završen sredinom novembra, za kada je predvidjena i paraćinska premijera predstave radjene u koprodukciji sa kruševačkim pozorištem, koja će otvoriti sezonu u renoviranoj pozorišnoj sali.

 

 
“Humanost za okrug” na delu u poplavom oštećenom parku u ulici Momčila Popovića

Sreda, 22. 10. 2014. 

U sklopu projekta “Humanost za okrug” koji podržava Ministarstvo omladine i sporta, paraćinski volonteri sa aktivistima Omladinskog kreativnog centra radi na uredjenju parka u ulici Momčila Popovića, gde je poplava nanela velike štete.

 

 
Škole u Paraćinu ne štrajkuju

Sreda, 22. 10. 2014. 

Današnji jednodnevni štrajk, u organizaciji četiri prosvetna sindikata, u Paraćinu se sveo na potpunu obustavu rada predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika u Osnovnoj školi “Radoje Domanović”, skraćenje časova na 30 minuta u drugoj smeni u školi “Momčilo Popović” i odlazak nekoliko poverenika sindikata “Nezavisnost” u Beograd, na protest. Inače, sve škole su radile normalno.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU