NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Obilazak sela u kojima je grad pričinio najveću štetu

Utorak, 26. 05. 2015. 

Grad koji je padao u nedelju, 24. maja, naneo je veliku štetu selu Bošnjane, nešto bolje ali, takodje, sa velikom štetom, prošla su sela Mirilovac i Lebina. Sva tri sela danas je obišla potkomisija za utvrdjivanje štete, koja je razgovarala sa oštećenim poljoprivrednicima i obišla njive, vinograde, voćnjake i bašte. Komisija je podelila poljoprivrednicima formulare za prijavu štete, njih će i ostalim poljoprivrednicima podeliti predsednici mesnih zajednica, a kako će dalje ići procedura znaće se za par dana. Potkomisija će izveštaj podneti opštinskoj Komisiji za procenu štete.

 

 
Treća faza rekonstrukcije Doma kulture u Mirilovcu

Utorak, 26. 05. 2015. 

Rekonstrukcija Doma kulture u Mirilovcu, na zahtev tamošnjih meštana, ove godine ušla je u treću fazu. Nakon što je objekat stavljen pod krov, kako bi se zaštitio od daljeg propadanja, u drugoj fazi zamenjena je stolarija, uredjen ulazni deo i prostorija u prizemlju, za manja javna okupljanja i zborove, u toku je uredjenje prostorija na spratu. Da bi objekat u celosti bio uredjen preostaje rekonstrukcija velike sale u prizemlju, što je veliki posao koji zahteva i ozbiljne investicije, a koji će se, kada na taj posao dodje red, uredjivati po dogovoru sa meštanima.

 

 
213. redovna sednica Opštinskog veća

Utorak, 26. 05. 2015. 

213. sednici pred članovima Opštinskog veća našli su se Izveštaji o radu sa finansijskim planovima tri ustanove - biblioteke, Muzeja i Predškolske ustanove “Bambi”.

 

 
Povodom Eko nedelje dokumentarni film Bratislava Grubača

Utorak, 26. 05. 2015. 

U sklopu Eko nedelje u galeriji Kulturnog centra prikazan je dokumantarni film i promovisana knjiga, a autor oba dela je Bratislav Grubač, poznat po svom radu na terenu i naporima za očuvanje ugroženih ptičijih vrsta.

 

 
Kzn Udruženja “Pokret dostojanstvenih”

Utorak, 26. 05. 2015. 

Pokret dostojanstvenih održao je konferenciju za novinare povodom aktuelne mature srednjoškolaca, odnosno izbora koji se nalazi pred mladima po završetku školovanja, odnosno sveopšte nezaposlenosti, kao pojave koja decenijama egzistira u srpskom društvu.

 

 
“E, moj Nušiću”

Utorak, 26. 05. 2015. 

U gradskom pozorištu prikazana je djačka predstava pod nazivom “E, moj Nušiću” koju su pripremili učenici Mašinsko elektrotehničke škole, sa svojom nastavnicom srpskog jezika i književnosti.

 

 
Uskoro javni poziv namenjen interno raseljenima sa Kosova

Utorak, 26. 05. 2015.

Povereništvo Komesarijata za izbeglice i migracije opštine Paraćin obavestilo je porodice interno raseljenih lica da će uskoro biti raspisan javni poziv, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatnu pomoć namenjenu za gradjevinski materijal za popravku ili adaptaciju tih kuća. Povereništvo je obavestilo porodice interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije koje nemaju rešen stambeni problem, a hoće da ga reše kupovinom seoske kuće, da na vreme pronadju seosku kuću i budu spremne za konkurisanje. Detaljnije informacije o ovome mogu se dobiti u Povereništvu Komesarijata za izbeglice i migracije opštine Paraćin, kod Ružice Brkić.

 
Novo nevreme i stari problemi – nema dovoljno raketa a 5 protivgradnih stanica ne radi!

Ponedeljak, 25. 05. 2015. 

Jučerašnje nevreme je najviše štete na teritoriji opštine Paraćin izazvalo na kilometar od samog grada, preko auto-puta, odnosno u Glavici i zemljištu na tom potezu, prema severu je zahvaćena cela oblast, zaključno sa selom Senje, u ćuprijskoj opštini, a na istoku do sela Stubice, gde je zabeležena najveća šteta.

 

 
Nedelja zaštite i unapredjenja životne sredine

Ponedeljak, 25. 05. 2015. 

Danas je u hotelu Petrus, u Paraćinu, otvorena Nedelja zaštite , unapredjenja životne sredine, jedinstvena ekološka manifestacija u Srbiji, a cilj organizatora, Udruženja Ekološki obrazovni centar EKOS, osim promene odnosa prema životnoj sredini jeste održivost ove manifestacije. Pokrovitelji Eko nedelje su opština Paraćin, “Holcim Srbija”, Fakultet Futura i Tehnološka škola iz Paraćina, a partneri su udruženje UNEKOOP i Planinarsko društvo “Javorak”. Manifestacija traje do 29. maja, odvijaće se kroz edukativne i praktične aktivnosti, otvorena je za sve zainteresovane Paraćince, a otvorena je tribinom pod nazivom “Zeleni krovovi”, na kojoj su predavači bili profesori Arhitektonskog fakulteta.

 

 
Asfaltiran još jedan deo ulice koja vodi ka striškom groblju

Ponedeljak, 25. 05. 2015. 

U okviru sprovodjenja ovogodišnjeg programa asfaltiranja seoskih saobraćajnica, po ugovoru sa angažovanim izvodjačem za radove u pet seoskih mesnih zajednica, posle asfaltiranja u Sikirici, asfaltiran je, u nastavku prošle godine izvedenih radova, još jedan deo saobraćajnice koja vodi ka groblju i poljoprivrednim imanjima u Striži. Gotovo sve ulice u tom selu, prioritetne po broju stanovnika koji u njima živi su pod asfaltom, što nije slučaj sa striškim naseljem, gde rešavanje imovinskih problema sprečava izgradnju infrastrukture. Opština radi na njihovom rešavanju, tako da se tokom godine očekuje izgradnja kanalizacije u nekim ulicama, nakon čega je moguće razgovarati i o njihovom asflatiranju, kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

 

 
Književna kolonija “Namasija”

Ponedeljak, 25. 05. 2015. 

U selu Zabrega je proteklog vikenda održana Književna kolonija “Namasija”, u organizaciji “Društva Petrus” iz tog sela, sa ciljem da javnosti ukaže na potrebu očuvanja kulturno istorijskog nasledja.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU