NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Ove nedelje nastavak ciklusa zborova i planiranja budžeta za 2016.

SREDA, 07. 10. 2015. 

Nastavak asfaltiranja ulica, gradjenja kanalizacije i sredjivanja Doma kulture, projektovanje dva odvodna kanala i nastavak sredjivanja poljskih puteva su prioriteti meštana Tekije, o kojima su govorili na zboru, koji je zakazao predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović, na temu planiranja budžeta i rešavanja komunalnih problema.

 

 
U četvrtak uveče još 3 javna skupa

SREDA, 07. 10. 2015.

U nastavku akcije planiranja budžeta opštine Paraćin za 2016. godinu i utvrdjivanja opštinskih poslova za naredni period, u četvrtak uveče slede još 3 javna skupa. Prvi će biti održan u Davidovcu, od 17 sati, u prostorijama tamošnje škole, potom u Mesnoj zajednici “Centar” od 18 i 30, a od 20 sati u Donjem Vidovu, u prostorijama Doma kulture.

 
Posle dužeg vremena asfaltirana Karadjordjeva u Stubici

SREDA, 07. 10. 2015. 

Posle dužeg vremena, nakon što je preduzeće iz Kruševca započelo, onda prekinulo radove na asfaltiranju Karadjordjeve ulice u Stubici, raskidanja ugovora i sudskog procesa, po novom ugovoru Direkcije za izgradnju sa novoizabranim izvodjačem, ulica je konačno dobila asfalt. Stanovnici Karadjordjeve konačno mogu da odahnu, jer je jedan od njihovih problema konačno rešen i više neće gaziti blato.

 

 
Skupštini upućena dokumenta neophodna za funkcionisanje Poslovnog centra

SREDA, 07. 10. 2015.

 Članovi paraćinskog Opštinskog veća danas su ponovo imali na dnevnom redu nacrte koje su juče razmatrali a sada ih utvrdili i uputili Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje. To su Nacrti Odluke o izradi Plana detaljne regulacije površinskog kopa krečnjaka u Klačevici i Odluke o izradi strateške procene uticaja kopa na životnu sredinu, kao i nacrti Planova detaljne regulacije za izgradnju fudbalskog igrališta u Raševici, Potočcu, Šaludovcu i sportskog terena u Drenovcu.

 Skupštini su upućeni i nacrti dokumenata koji su neophodni za funkcionisanje Javnog preduzeća “Poslovni centar Paraćin” - Statut, Druga izmena Programa poslovanja za ovu godinu, tri cenovnika i Druga izmena Programa korišćenja budžetske pomoći.

 Opštinsko veće je dalo saglasnost na odluku Mesne zajednice Plana, o izboru najpovoljnije ponude za davanje u zakup poslovne prostorije na kojoj pravo korišćenja ima ta mesna zajednica.

 
Raspisan peti konkurs Bid zone za ovu godinu

SREDA, 07. 10. 2015.

 BID zona je raspisala peti javni poziv ove godine za kreditiranje renoviranja fasada i ravnih krovova stambenih zgrada. Javni poziv traje do 26. oktobra, a obezbedjeno je 700 hiljada dinara.

 Juče je dodeljen i kredit po četvrtom javnom pozivu. Dobila ga je zgrada u ulici Mihajla Pupina, kojoj je još u vreme eksplozije u vojnom magacinu pukao stakleni krov. Skupština stanara te zgrade dobila je 650 hiljada dinara, što je dovoljno za zamenu polovine oštećenog krova.

 Za oba javna poziva, četvrti i peti, BID zona je obezbedila sredstva iz fonda u koji stižu otplate kredita. Najveći broj vlasnika stanova otplaćuje redovno kredit, ali ima i onih koji kasne, pa je BID zona poslala obaveštenja o stanju duga za sve ugovore, a od 1. oktobra počela je da šalje opomene pred tužbu. Ukoliko se vlasnici koji ne plaćaju redovno ogluše i o ovu opomenu od 20. oktobra će opštinski javni pravobranilac podneti tužbe, rekao je za izvršni direktor BID zone, Dragan Gajić.

 
U Dom zdravlja stiglo 1800 doza vakcina protiv gripa

SREDA, 07. 10. 2015. 

U paraćinskom Domu zdravlja počela je vakcinacija protiv gripa, koja će biti obavljana svakog radnog dana, u prostorijama Službe za zadravstvenu zaštitu odraslih, u toku pre podneva. Za vakcinaciju je potrebno da pacijent ima nalog svog izabranog lekara.

 

 
Udruženje svih penzionera organizovalo zdravstvene preglede za svoje čalnove

SREDA, 07. 10. 2015. 

U nameri da ostvare saradnju na obostranu korist članova, Udruženje svih penzionera Paraćin i niškog Udruženja “Multidisciplinarna ličnost”, u prostorijama paraćinskog Udruženja organizovani su kompletni ultrazvučni i ostali osnovni pregledi, besplatno za članove, ali i druge penzionere zaintersovane da obave preglede za koje snose deo troškova.

 

 
Obaveštenje Povereništva Komesarijata za izbeglice

SREDA, 07. 10. 2015.

 Povereništvo Komesarijata za izbeglice danas je saopštilo da će Komesarijat tokom oktobra sprovesti raspodelu sadnog materijala najugroženijim porodicama izbegličke i interno raseljene populacije u privatnom smeštaju.  

 Porodice koje poseduju zamljište na kome bi zasadile sadni materijala, svoje potrebe treba da dostave paraćinskom Povereništvu Komesarijata za izbeglice i migracije, najkasnije do 9. oktobra.

 
Vraćanje Grze u katastarsko korito, na potezu izmedju Lešja i Davidovca

UTORAK, 06. 10. 2015. 

U okviru ovogodišnjih opštinskih poslova kojima se rešavaju problemi plavljenja njiva u paraćinskim selima, zbog izlivanja vodotokova drugog reda, u slučaju velikih voda kakve su bile prošle godine, u toku su radovi vraćanja Grze u katastarsko korito, na potezu izmedju Lešja i Davidovca, gde reke, u sušnim periodima, kakav je ovaj, zapravo nema. Naime, ona ponire ispred ovog terena i ponovo izvire kod Davidovca, ali je prošle godine, usled velikih količina padavina, poplavila njive izmedju ova dva sela, nanoseći štetu poljoprivrednicima. Radovima se ublažavaju ti problemi, rekao je, obilazeći lokaciju gde se izvode, predsednik paraćinske opštine, objašnjavajući da bi pravo rešenje bilo projektovanje i izgradnja novih objekata, što je izuzetno skupo, a sem toga, njive i služe kao retenzija, koja sprečava plavljenje naseljenih mesta i samog grada.

 

 
Danas počelo uredjivanje poljskih puteva i u Raševici

UTORAK, 06. 10. 2015. 

Sredstvima iz opštinskog budžeta danas je počelo uredjivanje poljskih puteva u Raševici.
 
Redovna sednica Opštinskog veća

UTORAK, 06. 10. 2015.

 Opštinsko veće je na današnjoj sednici razmatralo Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije površinskog kopa krečnjaka “Krajnji rid” u Klačevici. To je tražilo preduzeće “Transkop” koje ima svu potrebnu dokumentaciju za donošenje takvog plana, on je u skladu i sa prostornim planovima opštine i Republike Srbije. Zbog toga što je kop blizu naselja neophodno je uraditi i Stratešku procenu uticaja na životnu sredinu, pa je veće razmatralo i Nacrt Odluke o pristupanju izradi te procene.

 Veće je razmatralo i nacrte Planova detaljne regulacije za izgradnju fudbalskog igrališta u Raševici, Potočcu i Šaludovcu i sportskog terena u Drenovcu. Razmatrana je i Odluka Mesne zajednice Plana o izboru najpovoljnije ponude za davanje u zakup poslovne prostorije, zatim su ponovo na dnevnom redu bili Statut, druga izmena Programa poslovanja, nekoliko cenovnika i druga izmena Programa korišćenja budžetske pomoći - subvencija Javnog preduzeća “Poslovni centar Paraćin”.  

 Na ovoj sednici koju je vodio zamenik predsednika opštine svi predlozi su samo razmatrani, a na sledećoj sednici veća treba da budu utvrdjeni i poslati Skupštini na razmatranje. 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU