NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Obaveštenje iz JP "Vodovod" o snabdevanju vodom

Sreda, 23. 04. 2014.

OBAVEŠTENJE   

 Obaveštavaju se meštani da će JP "Vodovod" obezbediti meštane koji su ostali bez dotoka vode sa sanitarno ispravnom vodom - pijaćom   vodom u sledećom selima:    

  Čepure, Glavica, Davidovac, Klačevica, Donja Mutnica i Izvor    

  Cisterna sa sanitarno ispravnom vodom - za piće i zadržavaće se po 30 minuta u svakom selu.

 
Obaveštenje iz JP "Vodovod"

Sreda, 23. 04. 2014.

OBAVEŠTENJE   

Zbog nedavnih obilnih padavina, dana 22.04.2014. u prepodnevnim satima došlo je do blagog zamućenja vode na izvorištu "Sv. Petka"

U selu Izvoru, koje se golim okom ne primećuje,    ali je laboratorijski konstatovano.  

  Laboratorijske analize su izvršene dana 23.04.2014. na osnovu kojih je Zavod za javno    zdravlje "Pomoravlje" iz Ćuprije dao Mišljenje da zatečeno stanje nije po Pravilniku o    higijenskoj ispravnostivode za piće na lokacijama selo Davidovac i selo Čepure.   

 Iz tog razloga po nalogu republičkog sanitarnog inspektora voda koja se isporučuje iz    gradske vodovodne mreže se može koristiti kao tehnička voda a potrošači mogu da zahvate    vodu za piće iz cisterne koja će da se kreće u svim seoskim mesnim zajednicama u kojima    JP "Vodovod"  Paraćin ima sistem snabdevanja vodom.   

Stepen Zamućenosti vrela "Sv.Petka" 'e svakodnevno da prati ZZJZ "Pomoravlje" iz Ćuprije    o čemu ćemo Vas redovno obaveštavati.

 
Zbog izlivanja Velike Morave za saobraćaj zatvoren čepurski most

Utorak, 22. 04. 2014. 

Zbog izlivanja Velike Morave kod čepurskog mosta, saobraćaj je od juče zaustavljen, a alternativni pravci za saobraćaj su preko Gilja i Donjeg Katuna. Štab za vanredne situacije obilazi teren, a duž Morave, do Ćuprije, proglašena je redovna odbrana od poplava.

 

 
Blago zamućenje vode na izvorištu Sveta Petka

Utorak, 22. 04. 2014. 

Obilinije padavine proteklih dana uslovile su blago zamućenje vode na glavnom paraćinskom izvorištu, zbog čega je, po nalogu resorne inspekcije, to izvorište zatvoreno. Grad i prigradska naselja vodom se sada snabdevaju iz dopunskih bunara, a stepen zamućenja kontroliše ćuprijski Zavod za javno zdravlje.

 

 
Pri kraju radovi na izgradnji prolaza kod novog Kulturnog centra

Utorak, 22. 04. 2014 .

U nastavku sprovodjenja opštinskih planova uredjenja javnih površina, prilaza i prolaza stambenim i poslovnim objektima, koji se sprovode godinama unazad, u cilju podizanja kvaliteta života u samom gradu, ovih dana, privode se kraju radovi na izgradnji prolaza izmedju nekadašnje Jubanke i novog objekta Kulturnog centra. Radi se na kompletnom uredjenju prilaza iz Ulice svetog Save, do podzemnih etaža novog Kulturnog centra, podzemnih garaža i prilaza objektu Sunčanog trga i odatle do mosta preko Crnice, ka spomeniku Branka Krsmanovića. Ovo su prvi, od planiranih poslova tog tipa, u gradskim mesnim zajednicama, za ovu godinu, zbog potrebe da se taj prostor uredi i potrebe investitora da novi hotel u sklopu ranije izgradjenog stambeno-poslovnog objekta “Sunčani trg”, u samom centru grada, pusti u rad, u što skorije vreme. Izgradnjom prilaza opština izlazi u susret vlasniku da u roku, u kome je planirao, dobije upotrebnu dozvolu i počne da radi. Inače, faznim uredjivanjem tog dela grada, izgradnjom atraktivnih objekata medju kojima je i novi Kulturni centar i uredjivanjem keja, najlepšeg šetališta u gradu, utvrdjenim projektnim rešenjima planski se sredjuje kompletno gradsko jezgro, koje iz godine u godinu i dobija sve lepši izgled.

 
Danas nastavljena podela paketa socijalno ugroženim sugradjanima

Utorak, 22. 04. 2014. 

Podela paketa socijalno ugroženim licima sa spiska Centra za socijalni rad, započeta pred uskršnje praznike, danas je nastavljena.

 

 
Posle takmičarkog dela, u maju se nastavlja Festival dečjih scena

Utorak, 22. 04. 2014 .

Takmičarski deo 2. Festivala dečijih scena i revija najboljih scenskih prikaza iz svih osnovnih škola opštine Paraćin, završeni su pre uskršnjih praznika. Nastavak će uslediti u prvoj polovini maja, tačni termini biće poznati narednog ponedeljka. Namera Kreativnog tima je da se tokom još dve večeri prikažu i drugoplasirane scene, škola “Radoje Domanović” imaće sopstveno Super veče, odnosno, još jednom će izvesti svoj tematski program, kojim se pozabavila najvažnijim ličnostima i prelomnim momentima srpske istorije, uključivši se u obeležavanje stogodišnjice prvog Svetskog rata. Zatim će učesnicima Festivala biti uručene brojne nagrade u različitim kategorijama realizacije i doprinosa festivalu, a ono što organizator smatra posebnim priznanjem ideji pokretanja Festivala dečijih scena, jeste poziv za gostovanje, koji dolazi iz Aleksinca. Drugom polovinom maja, četiri scenska prikaza, po izboru Kreativnog tima, gostovaće u aleksinačkom pozorištu, gde će se okupiti učenici osnovnih škola iz Aleksinca.

 
Dani fotografije

Utorak, 22. 04. 2014 .

Otvaranjem izložbe portreta u galeriji Kulturnog centra, počinju paraćinski Dani fotografije i trajaće do kraja maja. Sledeća izložba je 29. aprila, a samostalno će se predstaviti članica paraćinskog Foto kino kluba, Maja Stošić, serijom fotografija na temu starih zanata. U galeriji Kulturnog centra, sutra će od 18 sati biti održana i književna sedeljka. Učestvovaće članovi Književnog kluba “Mirko Banjević” i gosti iz drugih književnih klubova iz Pomoravlja. A prema programu Kuturnog centra za ovaj mesec, za 28. april je zakazana i promocija knjige “Misaoni izazovi”, autora Svetozara Radišića. Ovo je njegova peta knjiga o snazi i moći emocija i misli.

 
12. ženski odbojkaški turnir, tradicionalno za Uskršnje praznike

Utorak, 22. 04. 2014 .

Ženski odbojkaški turnir, koji se u Paraćinu tradicionalno održava za Uskršnje praznike, ove godine održan je 12. put. Gosti su bili ženski odbojkaški klubovi iz Kragujevca, Bora i Jagodine. U finalnim susretima za prvo i drugo mesto igrale su odbojkašice iz Kragujevca i Jagodine, a pobedila je kragujevačka ekipa. Za treće mesto domaća ekipa se borila sa odbojkašicama iz Bora i izgubila. Na kraju turnira poredak je prvo mesto – “Kraguj” iz Kragujevca, drugo “Jagodina” iz Jagodine, treće “Bor” iz Bora, a odbojkašice iz Paraćina su bile poslednje. Turnir nije takmičarskog već revijalnog karaktera, što nije umanjilo takmičarski žar i nivo prikazane igre.

 
Obaveštenje iz JP "Vodovod" o snabdevanju vodom

   Sreda, 23.04.2014. 

   OBAVEŠTENJE

   Obaveštavaju se meštani da će JP "Vodovod" obezbediti meštane
   koji su ostali bez dotoka vode sa sanitarno ispravnom vodom- 
   pijaćom vodom u sledećom selima:
 
   Čepure, Glavica, Davidovac, Klačevica, Donja Mutnica i Izvor
 
   Cisterna sa sanitarno ispravnom vodom - za piće i
   zadržavaće se po 30 minuta u svakom selu. 
 
Obaveštenje iz JP "Vodovod"

   Sreda, 23.04.2014. 

   OBAVEŠTENJE

   Zbog nedavnih obilnih padavina, dana 22.04.2014. u prepodnevnim satima došlo je do blagog
   zamućenja vode na izvorištu "Sv. Petka" U selu Izvoru, koje se golim okom ne primećuje,
   ali je laboratorijski konstatovano. 
   Laboratorijske analize su izvršene dana 23.04.2014. na osnovu kojih je Zavod za javno
   zdravlje "Pomoravlje" iz Ćuprije dao Mišljenje da zatečeno stanje nije po Pravilniku o
   higijenskoj ispravnostivode za piće na lokacijama selo Davidovac i selo Čepure.
   Iz tog razloga po nalogu republičkog sanitarnog inspektora voda koja se isporučuje iz
   gradske vodovodne mreže se može koristiti kao tehnička voda a potrošači mogu da zahvate
   vodu za piće iz cisterne koja će da se kreće u svim seoskim mesnim zajednicama u kojima
   JP "Vodovod"  Paraćin ima sistem snabdevanja vodom.
   Stepen Zamućenosti vrela "Sv.Petka" 'e svakodnevno da prati ZZJZ "Pomoravlje" iz Ćuprije
   o čemu ćemo Vas redovno obaveštavati. 
 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

6 posetioca/posetilaca online