НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Ћевапи и торта за крај Сајма привреде

УТОРАК, 15. 10. 2019. 

Последњег дана 21. Међународног сајма привреде у Параћину, у суботу, 12. октобра, организатори, Туристичка организација и Опште удружење предузетника, су обезбедили дегустацију овдашњих специјалитета, параћинског ћевапа и Васине торте, за све излагаче и посетиоце.

 

 
Акција чишћења у Доњој Мутници

УТОРАК, 15. 10. 2019. 

Удружење "Локална акциона група" помогло је и мештанима Доње Мутнице, на њихов позив, да очисте и среде простор између сеоског дома, школе и амбуланте.

 

 
Збор у Доњој Мутници

УТОРАК, 15. 10. 2019. 

На збору у Доњој Мутници са мештанима је договорен наставак спровођења комуналних послова, за које је надлежна општина, у складу са приоритетним потребама у том селу.

 

 
У среду зборовање у још 4 села

УТОРАК, 15. 10. 2019.

 Циклус јавних скупова о комуналним проблемима и планирању предстојеће буџетске године у општини Параћин, директним разговорима са грађанима, наставља се у среду, 16. октобра, у још четири сеоске месне заједнице.

 По већ устаљеној пракси, окупљеним мештанима биће представљени до сада реализовани и послови који су у току, велики пројекти битни за све грађане параћинске општине и општински планови, после чега ће добити прилику да председнику општине и представницима стручних служби, у чијиј се организацији одржавају скупови, укажу на проблеме и дају предлоге шта би, по њиховом мишљењу, требало да уђе у планове за наредни период.

 Зборови ће у средуа бити одржани у Голубовцу, од 16 сати, у просторијама школе, Крежбинцу, од 17:30 такође у школи, Текији од 19 сати у Дому културе и на крају, у школи у Дреновцу, од 20 сати и 30 минита. 

 

 
10. Џипијада

УТОРАК, 15. 10. 2019. 

У циљу привлачења што већег броја гледалаца, деце и младих, али и новозаинтересованих за бављење екстремним спортовима, Џип клуб "Буљане 4x4" је, у оквиру 10. јубиларне Џипијаде, трке мотора и теренских возила, ове године организовао на "7. јулу". Око стотину такмичара дошло је у Параћин, из свих крајева Србије, међу којима први пут екипа из Тутина, са којој ће сарадња бити настављена убудуће.

 

 
"Наша крила" екипно трећа на Државном првенству

УТОРАК, 15. 10. 2019.

 На 65. Падобранском првенству Србије у дисциплини скокови на циљ са 1.200 метара, у Бања Луци, чланови Аеро клуба "Наша крила" су заузели 3. место у екипној конкуренцији. Екипа је наступила у саставу Драган Обрадовић, Никола Цветковић, Стефан Живковић, Душан Лукић и Светлана Симић. На Међународном меморијалном купу "Пет звијезда 2019.” Стефан Живковић је заузео 2. место, у јуниорској конкуренцији, Душан Лукић треће, док је Светлана Симић трећепласирана у женској конкуренцији.

 На купу су учествовали такмичари из Словеније, Хрватске, Републике Српске, Шведске и Србије. Аеро клуб "Наша крила" је једини клуб у Србији који је имао јуниоре на Државном првенству, захваљујући спортском концепту клуба, који финансијски подржавају Спортски савез и Општина Параћин, каже Светлана Симић, председница “Наших крила”. 

 

 
Свеукупни победник сајма предузеће "Транскоп"

ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2019. 

Проглашењем победника у више категорија и уручењем пехара у суботу је у Параћину затворен 21. Међународни сајам привреде. Свеукупни победник овогодишње манифестације је предузеће "Транскоп" из Параћина.

 

 
Ко су добитници наградне игре Сајма?

ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2019.

 Организатори овогодишњег Сајма привреде – Општина Параћин, Туристичка организација и Опште удружење предузетника, побринули су се да посетиоцима приреде разна изненађења, па је тако добар део активности 21. по реду манифестације током три дана одржавања, био посвећен управо њима.

 Као и обично највише пажње и интересовања изазвала је наградна игра са вредним поклонима. Последњег дана је уследило извлачење добитника а ове године највише среће имали су: Ђорђе Јевђевић који је освојио трећу награду - бицикл, Јелена Стојановић, којој је припала друга награда - лап топ, док је прву награду - телевизор освојио Момир Дукић. Они ће своје награде преузети наредних дана у договору са организаторима Сајма привреде. 

 

 
ПС "Михајловић" упошљава преко 470 радника

ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2019.

 На данашњи дан, 14. октобра 1990. године, на магистралном путу Параћин – Зајечар, у Доњој Мутници, отворена је прва приватна бензинска станица у Србији, чији је оснивач и власник био Радомир Михајловић, човек који је имао истински предузетнички дух и визију развоја породичног бизниса. Данас породица Михајловић управља Пословним системом који чине 62 бензинске станице у централној, јужној, источној Србији и Банату, млекара са капацитетом прераде до 30.000 литара млека дневно, фарма са сточним фондом од преко 400 грла, ресторан и четири свечане сале, за пријем више од 1.200 гостију, маркет, транспорт, грађевинска оператива и административна подршка. У систему је тренутно запослено преко 470 радника, разних струковних профила. По квалитету производа и услуга, обиму пословања, броју запослених и пословној политици непрестаног развоја, Пословни систем "Михајловић" је познат и ван граница Поморавског округ, о чему сведочи успешна сарадња са локалним самоуправама, али и другим привредним субјектима широм Србије. Један од темеља пословне стратегије чини и сегмент друштвено одговорног пословања - негујући породичне вредности и покровитељски однос према запосленима, делећи бригу заједнице о заштити животне средине, помажући социјално угрожене групе и поједнице, рад удружења, организација и институција, Пословни систем "Михајловић" јасно доказује своје опредељење да унаређивањем соптвеног пословања ради и за добробит друштва којем припада.

 У плану за јубиларну, 30. годину рада, је ширење ланца бензинских станица, проширење млекарске производње, изградња нових и проширење постојећих пословних објеката. Неће се мењати једино циљеви - ићи у корак са захтевима савременог тржишта, одржати и унапредити квалитет производа и услуга, наводи се, између осталог, у саопштењу овог Пословног система. 

 

 
"Отпуштени преко фејса" чекају одговоре менџмента

ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2019. 

Поводом 14. октобра, дана Српске фабрике стакла у Параћину, која ове године обележава 112 година постојања, бивши радници "Отпуштени преко фејса" окупили су се испред фабричког круга и даље тражећи одговоре менаџмента и надлежних инстиуција о начинима на који су третирани од момента проглашавања, касније правоснажно поништеног стечаја, до данас. Обраћање менаџмента је изостало и овог пута, а следећи корак отпуштених је присуство рочишту о усвајању УППР-а, заказаном за 17. октобар, у надлежном суду у Крагујевцу.

 

 
УБОР положио венце на споменик црвеноармејцима

ПОНЕДЕЉАК, 14. 10. 2019. 

Седамдесет пету годишњица ослобођења Параћина у Другом светском рату, Удружење бораца отаџбинских ратова обележило је у сарадњи са "Бесмртним пуком" и школом "Бранко Крсмановић", у Сикирици.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online