NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Jedan od načina pomoći gradjanima u stanju socijalne potrebe nabavka i podela paketa

Utorak, 15. 04. 2014.

Centar za socijalni rad, u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika opštine, juče je u Rataru i Gornjem Vidovu, organizovao prve raspodele higijenskih i paketa u hrani, gradjanima u stanju socijalne potrebe, koje opština iz budžeta obezbedjuje već treću godinu za redom.

Detaljnije...
 
Predstoji adaptacija domova kulture u nekoliko sela

Utorak, 15. 04. 2014.

U objektima gde se nalaze domovi kulture, mesne zajednice ili ambulante u selima, opština Paraćin planira seriju investiranja, putem kojih će unutrašnjost i spoljašnjost tih zgrada biti dovedene u pristojnije stanje i privredene nameni. Opština Paraćin pomogla je savetima mesnih zajednica da neke radove već sprovedu u delo, a predstavnici saveta i opštinskog veća, ovih dana, obilaskom sela i objekata, utvrdjuju činjenično stanje na terenu i prave koncept daljeg sprovodjenja poslova. Do sada je utvrdjeno da će se rekonstrukcija obaviti na domovima kulture u Tekiji, Potočcu, Buljanu, Šavcu i objektu seoske ambulante u Raševici.

 
Trinaestoro gimnazijalaca obezbedilo učešće na republičkim takmičenjima
Utorak, 15. 04. 2014.

U konkurenciji 50 učenika srednjih škola Pomoravskog okruga, koliko ih je učestvovalo na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, proteklog vikenda u paraćinskoj Gimnaziji, Stefan Bogojević i Aleksandra Pejić – učenici ove škole - stekli su plasman za republičko takmičenje. Gimnazijalci su bili odlični i na okružnom takmičenju iz hemije. Na republičko takmičenje idu Pavle Radojković, učenik prvog i učenica drugog razreda, Aleksandra Mihajlović. Na okružnom takmičenju iz biologije plasman za republičko ostvarilo je 7 učenika paraćinske Gimnazije: Sara Jovanović, Andrijana Djikić, Milena Djokić, Nikola Andjelković, Kristina Miletić, Aleksandar Aćimović i Dušan Brkić. Gimnazijalci beleže uspeh i na okružnom takmičenju iz istorije - Danica Živković i Aleksa Atanacković, ostvarili su plasman na republički nivo.

 
Iz paraćinske opštine na republičko iz biologije ide dvoje osnovaca

Utorak, 15. 04. 2014.

Osnovna škola “Djura Jakšić” je proteklog vikenda bila domaćin Okružnog takmičenja iz biologije, na kome je učestvovalo 87 učenika, od petog do osmog razreda osnovnih škola. Za republičko takmičenje plasman ima 10 učenika sedmog i osmog razreda iz Pomoravskog okruga, koji su osvojili 86 i više poena. Iz paraćinske opštine na Republičko takmičenje ide dvoje učenika sedmog razreda: Tamara Dinić iz škole domaćina i Petar Petrović, iz popovačke škole “Branko Radičević”. Iz opštine Paraćin je od ukupno 23, nagradjeno 20 takmičara. U petom razredu prvu nagradu je osvojila Milena Novković iz škole “Radoje Domanović”. U šestom razredu su dodeljene dve prve nagrade: Milici Jašović iz škole “Radoje Domanović” i Tamari Stojadinović, iz škole “Momčilo Popović”. Republičko takmičenje će biti održano 10. maja na Biološkom fakultetu u Beogradu.

 
Završen takmičarski deo Festivala dečjih scena

Utorak, 15. 04. 2014. 

Poslednje takmičarske večeri drugog “Festivala dečijih scena”, škola “Radoje Domanović” priredila je tematski povezane dramske prikaze, kojima se pridružila obeležavanju stogodišnjice prvog svetskog rata i zaslužila posebno Super veče, koje će biti održano nakon uskršnjeg raspusta.

 

 
Učenici završnih razreda srednjih škola u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Utorak, 15. 04. 2014. 

Opštinska organizacija paraćinskog Crvenog krsta i niški Zavod za transfuziju, organizovali su danas u Ekonomsko trgovinskoj školi, u Paraćinu, jednu od redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi, za učenike završnih razreda srednjih škola. Akcija je trajala nekoliko sati, sva prikupljena krv ide na obradu u niški Zavod za transfuziju, zatim vraća nazad, Opštoj bolnici Paraćin.

 

 
U susret uskršnjim praznicima sedmodnevna ulična prodaja

Utorak, 15. 04. 2014.

U susret uskršnjim praznicima, prošle subote je u Ulici vožda Karadjordja počela ulična prodaja uskršnjih dekoracija i pratećeg programa. Od obeleženih 40 zakupljeno je 26 mesta, kažu u Odeljenju za urbanizam i imovinsko pravne poslove, koje posebnim rešenjima daje na korišćenje prodavcima javne površine u gradu. Taj broj je uobičajan za uskršnju uličnu prodaju, za razliku od osmomartovske ili Novogodišnje, kada sva obeležena mesta budu zauzeta. Za zauzeće javne površine od nedelju dana, prodavci su izdvojili po tri hiljade dinara, u obavezi su da prodaju isključivo uskršnji program, čiste i održavaju prostor oko tezgi i da u subotu uveče, posle 22 sata, kada istekne zakup, javne površine za sobom ostave čistim.

 
U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika opštine, CZSR obezbedio pomoć za 2.000 gradjana

Ponedeljak, 14. 04. 2014. 

U saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika opštine, Centar za socijalni rad započeo je danas dostavljanje paketa pomoći u hrani i higijeni gradjanima u stanju socijalne potrebe. Za 2.000 paketa iz ovogodišnjeg opštinskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara, koje će, nakon današnje raspodele u mesnim zajednicama Ratare i Gornje Vidovo, do 1. maja preuzeti svi koji imaju pravo na ovaj vid opštinske pomoći. Prema, za sada, utvrdjenom rasporedu, podela paketa biće organizovana sutra od 17 sati u mesnoj zajednici Striža, od 18 u Donjem Vidovu, a u četvrtak od 9 ujutru u Lebini i od 17 u Drenovcu.

 

 
I na objektu Doma kulture u Tekiji predstoje ozbiljniji poslovi

Ponedeljak, 14. 04. 2014. 

 U objektima gde se nalaze domovi kulture, mesne zajednice ili ambulante u selima, opština Paraćin planira seriju investiranja, putem kojih će te zgrade biti dovedene u pristojnije stanje i privredene nameni u obliku koji za to zaslužuju.

 

 
Ekipe Vodovoda od jutros ponovo na gradilištima u Donjem Vidovu i Striži

Ponedeljak, 14. 04. 2014.

Ekipe Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija su, nakon pauze od par dana, od jutros ponovo na gradilištima u Donjem Vidovu i Striži.

Detaljnije...
 
Pobeda OŠK “Paraćin” u Kupu Šahovskog saveza centralne Srbije

Ponedeljak, 14. 04. 2014.

Juče je, četvrtim kolom, završena prva faza Kupa Šahovskog saveza centralne Srbije za 2014. godinu. U zoni “Istok” takmičilo se 16 klubova iz Braničevskog, Pomoravskog, Borskog i Zaječarskog okruga, medju njima i dva kluba iz Paraćina - Omladinski šahovski klub “Paraćin” i Šahovski klub “Paraćin”. U četvrtom kolu, koje je i odlučilo pobednika, sastala su se upravo ova dva kluba iz Paraćina, a sa 3:1 pobedio je Omladinski šahovski klub “Paraćin” i osvojio prvo mesto. Iako su izgubili meč, šahisti iz Šahovskog kluba “Paraćin” su takodje postigli veliki uspeh, osvajanjem drugog mesta. U okviru druge faze biće odigrana još 4 kola, nakon čega će se četiri prvoplasirane ekipe plasirati za Finale Kupa Srbije, koje se održava u maju.

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

2 posetioca/posetilaca online