NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Zbog komlikovane procedure, ovogodišnje uredjenje poljskih puteva predstoji tokom novembra

Sreda, 29. 10. 2014. 

Ove godine iz opštinskog budžeta izdvojena su značajna sredstva za uredjivanje poljskih puteva u paraćinskoj opštini. Za deo programa koji se sprovodi zajednički sa Ministarstvom poljoprivrede, ono je izdvojilo značajna sredstva i usmerilo ih na brdsko-planinska sela, u kojima će biti nešto više poslova u odnosu na ostala, od ukupno 33 sela, gde će se narednih dana, tačnije do poslednjeg dana novembra, raditi na delovima puteva, na osnovu zahteva kojima su se mesne zajednice obratile Budžetskom fondu za poljoprivredu. U skladu sa propisima, uredjivanje se radi samo na nekategorisanim putevima koji se u katastru vode kao opštinski, ne i na putevima koji se decenijama koriste kao putevi, a vlasništvo su privatnih lica, upisani u katastar kao njive.

 

 
“Spektar invest” radi rekonstrukciju krova zgrade za socijalno stanovanje u Popovcu

Sreda, 29. 10. 2014. 

Paraćinsko preduzeće “Spektar invest” započelo je radove na rekonstrukciji krova zgrade za socijalno stanovanje u Popovcu. Do sada su prezidani dimnjaci, sada treba da počnu radovi na krovnoj konstrukciji i kompletan posao, vredan 1,8 miliona dinara, treba da bude završen za 25 radnih dana. Najveći problem izvodjaču radova predstavlja to što nema struje u gornjem delu zgrade, kao i što uopšte nema trofazne struje u zgradi, zbog čega ne može da koristi dizalicu.

 

 
Po planu budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine čišćenje reke Grze

Sreda, 29. 10. 2014. 

Na reci Grzi su u toku radovi na čišćenju od rastinja. To je deo plana za kompletno uredjenje reke, a organizator je budžetski Fond za zaštitu životne sredine. Osim što će učiniti vidljivijim parkovski mobilijar i jedino mesto na kome će ubuduće biti moguće roštiljanje, čišćenje reke će smanjiti mogućnost potkopavanja puta, rekao je član Opštinskog veća, Dalibor Mitić. On je objasnio da do uredjenja korita reke ne bi ni došlo da nisu uradjeni Planovi detaljne regulacije za naselje Grzu, a koji će omogućiti i legalizaciju objekata.

 

 
Sredjivanje trotoara oko spomenika u centru grada

Sreda, 29. 10. 2014. 

U centru grada su u toku radovi na uredjenju trotoara oko spomenika, zbog čega je delimično izmenjen režim saobraćaja u glavnoj gradskoj ulici, u tom smislu da je parkiranje u desnoj kolovoznoj traci prema mostu privremeno obustavljeno, jer se vozila, dok radovi traju, preusmeravaju u taj deo ulice.

 

 
Još jedna redovna sednica Opštinskog veća kao priprema za predstojeću Skupštinu

Sreda, 29. 10. 2014. 

Opština Paraćin ne treba ni ove godine da stipendira studente koji se školuju za jedno od pet najzastupljenijih zanimanja na listi nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, preporuka je predsedniku opštine, koju je Opštinsko veće, u vidu zaključka, donelo na današnjoj sednici. Na sednici su razmatrani i predlog Aneksa ugovora o korišćenju sredstava za komasaciju i predlog zaključka u vezi programa vodosnabdevanja.

 

 
Škola u Buljanu samo jedan od primera gde nastavnici sami rade na oplemenjivanju prostora

Sreda, 29. 10. 2014. 

Osnovna škola u Buljanu u kojoj se kolektiv posebno potrudio da oplemeni radni prostor, samo je jedan od primera kolektivnog duha prosvetnih radnika, koji svoj doprinos obrazovanju dece, osim kroz gradivo, daju i kroz podsticanje kreativnosti i negovanje talenata.

 

 
Druga faza čišćenja Suvare kroz Gornju Mutnicu

Utorak, 28. 10. 2014. 

Po planu Srbija voda, privode se kraju radovi na uredjenju korita i objekata na reci Suvari, kroz naseljeni deo Gornje Mutnice. Radovi, koje sprovodi i finansira ovo republičko javno preduzeće, jer rečni objekti nisu preneti lokalnim samoupravama, izvode se da bi se obezbedio veći protok vode i smanjila opasnost od ponovnog izlivanja reke u Gornjoj Mutnici. U prvoj fazi uredjivan je i koliko je moguće poširen gornji tok Suvare, gde se praktično nekoliko potoka spaja, čineći reku i gde, u letnjim mesecima, praktično da i nema vode.

 

 
Preskupa struja za elektrifikovana striška polja

Utorak, 28. 10. 2014. 

Na striškom polju zahvaljujući elektrifikaciji, završenoj prošle godine, ima struje, ali je za poljoprivrednike ona preskupa. EPS je naplaćuje kao industrijsku, a poljoprivrednici traže da je plaćaju bez angažovane snage, kao domaćinstva. Oni su zato pisali Ministarstvu poljoprivrede, planiraju i zajedničke aktivnosti sa poljoprivrednicima iz Obreža i okoline Leskovca, koji imaju isti problem.

 

 
Grejanje radi u većem delu Srednjoškolskog centra

Utorak, 28. 10. 2014. 

Posle sanacije kotlarnice, grejanje radi u većem delu Srednjoškolskog centra. Na gornjem spratu Tehnološke škole, grejanje će biti pušteno ovih dana. Za to vreme, nekoliko učionica grejaće se plinskim pećima.

 

 
Javna rasprava o Planu upravljanja vrelom Grze

Utorak, 28. 10. 2014. 

Nakon završetka javnog uvida u predlog “Plana upravljanja spomenikom prirode - vrelom Grze”, kojim rukovodi Turistička organizacija opštine Paraćin, danas je održana i javna rasprava o tom dokumentu, koji je donet sa ciljem da se ovo zaštićeno područje prirode dugoročno sačuva od propadanja, kao i sve retke ili zaštićene biljne i životinjske vrste u njemu.

 

 
Izborna skupština Asocijacije sportskih centara

Utorak, 28. 10. 2014. 

U paraćinskom Sportskom centru “7. jul” danas je održana izborna skupština članica Asocijacije sportskih centara Srbije, na kojoj je izabran novi predsednik, a zatim je održana prezentacija o energetskoj efikasnosti, odnosno novom sistemu proizvodnje struje i toplote, koji bi ujedno unapredio i poslovanje i energetsku efikasnost sportskih centara.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

1 posetilac online