NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
13. sednica Skupštine opštine

ČETVRTAK, 08. 12. 2016. 

Na 13. sednici Skupština opštine Paraćin, većinom glasova, usvojila je rešenja kojima se daju saglasnosti na Izmene i dopune Programa rada sa finansijskim planovima za 2016. godinu ustanove Sportsko rekreacioni centar “7. juli”, Apoteke “Paraćin”, Biblioteke “Dr Vićentije Rakić”, Zavičajnog muzeja, Turističke organizacije i Predškolske ustanove “Bambi”. Na predlog Opštinskog veća, u dnevni red su kao dopune, po hitnom postupku, uvrštene dve, a na predlog Komisije za kadrovska i adminitrativna pitanja i javna priznanja, još jedna tačka. Skupštinska većina je na predlog veća donela Odluku o izmenama i dopunama Odluke o otuđenju i davanju u zakup zemljišta u javnoj svojini, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Kulturnog centra o stavljanju van snage Odluke o prihvatanju izdvajanja i formiranja Ustanove kulture Pozorište “Paraćin”, statusnom promenom. Takođe, usvojeni su i svi predlozi rešenja iz oblasti izbora i imenovanja, po predlogu Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i javna priznanja.

 

 
77. sednica Opštinskog veća

ČETVRTAK, 08. 12. 2016.

 U nastavku procedure transformacije Direkcije za izgradnju i promene organizacije i nadležnosti Opštinskih uprava, po preporukama Ministarstva finansija, Opštinsko veće je na 77. sednici donelo Rešenje o razrešenju načelnice Opštinske uprave, Danijele Radonjić, jer Opštinska uprava, kao takva, više ne postoji. Zatim je doneto rešenje o njenom postavljenju za vršioca dužnosti načelnika Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin, do izbora po konkursu.

 Za vršioca dužnosti načelnika Uprave za investicije i upravljanje imovinom, zbog ispunjavanja potrebnih uslova, predložen je diplomirani pravnik, Boban Dejanović, obrazloženo je veću, nakon čega je veće donelo rešenje o njegovom postavljenju, do izbora načelnika po konkursu.

 Opštinsko veće je, zatim, usvojilo Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u upravama, kojim se, u skladu sa novom organizacijom reguliše obavljanje opštinskih poslova, čime je tema koja se odnosi na opštinske uprave iscrpljena. Na dnevnom redu, inače, prvi put pred većem, bio je Plan rada i finansisranja Crvenog krsta Paraćin za 2017. godinu, pripremljen na osnovu projekcija opštinskog budžeta za sledeću godinu.

 Po zaključivanju rasprave o toj tački, veće je donelo, na prethodnoj sednici razmatrano, Rešenje o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u 2016. godini, iz budžeta opštine i ovlastilo predsednika opštine da potpiše ugovore sa medijskim kućama koje su, po oceni i bodovanju nadležne komisije, ispunile uslove sprovedenog konkursa – Radio televizijom “Kanal M” i Agencijom za novinarstvo i izdavaštvo “Central media”. “Kopernikus” i “Kanal 9”, koji su se, takođe, javili na konkurs, ne ispunjavaju propisane uslove. 

 

 
Zborom u Mesnoj zajednici “11. kongres” nastavljena javna rasprava o budžetu za 2017.

ČETVRTAK, 08. 12. 2016. 

U ciklusu javnih skupova povodom planiranja budžeta za narednu godinu održan je i zbor u Mesnoj zajednici “11. kongres”.

 

 
Javna rasprava o opštinskom budžetu za sledeću godinu nastavljena zborom u Gloždaku

ČETVRTAK, 08. 12. 2016. 

U ciklusu javnih skupova povodom planiranja budžeta za narednu godinu održan je i zbor u Mesnoj zajednici “Gloždak”.

 

 
Posle dužeg vremena stomatologija za odrasle radi u znatno boljim uslovima

ČETVRTAK, 08. 12. 2016.

 Stomatološka služba za odrasle u sklopu paraćinskog Doma zdravlja obnovljena je posle dužeg vremena rada u veoma lošim uslovima.

 Sredstvima budžeta opštine nabavljena je nova stolica sa pratećom opremom, koja je koštala 570 hiljada dinara, a renovirane su i ordinacije, čekaonica i toalet, uz pomoć brojnih donatora – većih preduzeća, pojedinaca i zadovoljnih pacijenata, koji su obezbedili materijal i radnu snagu, za obnovu prostorija Stomatološke službe. Prilikom posete ovoj službi, predsednik opštine, Saša Paunović, rekao je da će opština i dalje ulagati u unapređivanje uslova za rad u službama Doma zdravlja, kako bi zdravstvena zaštita građana bila na odgovarajućem nivou. Stomatološka služba snabdevena je potrebnim materijalom, a sada, u neuporedivo boljim uslovima, u dve smene, rade dva lekara sa asistentima. 

 

 
“Molitva pod Petrusom” na izložbi u Biblioteci

ČETVRTAK, 08. 12. 2016.

 U holu gradske Biblioteke u petak će biti otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji “Molitva pod Petrusom”, koja je održana u živopisnoj prirodi, oko ruševina manastira u Zabregi.

Otvaranje izložbe zakazano je za 18 sati, a slike ce biti izložene do polovine januara naredne godine.

 

 
U subotu, u Pozorštu, “Teško je reći zbogom”

ČETVRTAK, 08. 12. 2016.

 U paraćinskom Pozorištu u subotu od 20 sati, gostuje predstava “Teško je reći zbogom”, prema tekstu Mira Gavrana, u režiji Marije Lipkovski. Predstavu izvodi Teatar “Vihor” pod pokroviteljstvom Mikser teatra. Cena ulaznice za ovu predstavu je 500 dinara, a karte se mogu nabaviti na blagajni pozorišta.

 

 
Javna rasprava o opštinskom budžetu nastavljena zborom u Sinjem Viru

SREDA, 07. 12. 2016. 

Zbor u Sinjem Viru održan je 2. decembra u okviru serije održavanja javnih skupova na kojima se razmatra rešavanje komunalnih problema i planiraju poslovi iz budžeta opštine za narednu godinu.

 

 
Na temu budžeta opštine za narednu godinu javna rasprava i u Potočcu

SREDA, 07. 12. 2016. 

U okviru serije održavanja javnih skupova na kojima se razmatra rešavanje komunalnih problema i planiraju poslovi iz budžeta opštine za narednu godinu organizovan je i zbor sa meštanima Potočca.

 

 
Na poslednjoj sednici Skupštine imenovani vd direktori dve novoosnovane ustanove

SREDA, 07. 12. 2016. 

Na 12. sednici, odbornici Skupštine opštine Paraćin su, na predlog Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i javna priznanja po hitnom postupku, pored ostalih, doneli rešenja o imenovanjima vršilaca dužnosti direktora novoosnovanih ustanova u opštini Paraćin - Doma omladine i Sportsko rekreacinog centra “Jedinstvo”.

 

 
Održana 76. redovna sednica Opštinskog veća

SREDA, 07. 12. 2016.

 U okviru razmatranja prve tačke dnevnog reda 76. sednice, Predloga rešenja o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja u 2016. iz budžeta opštine, članovi veća dobili su objašnjenje da je nakon sprovedenog konkursa, okončanog 14. oktobra, Komisija za procenu, prema utvrđenim uslovima, bodovala i ocenila projekte pristigle na konkurs i pripremila predlog za razmatranje.

 Po zaključivanju rasprave, veće je uputilo Skupštini na usvajanje, na prethodnoj sednici razmtaranu Odluku Upravnog Odbora o izmenama i dopunama Statuta Kulturnog centra, zbog usklađivanja sa novim Zakonom o kulturi, kao i Izmene ovogodišnjeg Programa rada i finansijskog plana te ustanove.

 Rešenje o dodeli jednokratne novčane pomoći doktorantu Vesni Simić, neurohirugu, za odbranu doktorske teze je, nakon potvrđivanja obrazloženja sa prethodne sednice, da po oceni nadležne komisije, Simićeva ispunjava uslove, dobilo saglasnost veća.

 Nakon toga date su saglasnosti i na Izmene planova i Programa rada sa finansijskim planovima za ovu godinu Tehnološke škole, Ekonomsko trgovinske, Mašinsko elektrotehničke i Gimnazije, kao i osnovnih škola “Branko Radičević” Popovac, “Vuk Karadžić” Potočac, “Stevan Jakovljević”, “Branko Krsmanović” Sikirica, “Branko Krsmanović” Donja Mutnica, “Radoje Domanović”, “Đura Jakšić”, “Momčilo Popović Ozren” i Muzičke škole “Milenko Živković”, razmatranih u objedinjenoj raspravi na prethodnoj sednici Opštinskog veća. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU