НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Подаци Ковид амбуланте

ПЕТАК, 07. 08. 2020.

 Према подацима Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, међу резултатима 6 налаза, узетих за тестирање за ПЦР тестове у среду, за које су резултати стигли данас, нема новооболелих. Резултати тестова за 4 лица, за које су узорци узети у четвртак, данас до 14 сати нису стигли, а данас је за тестирање узето 7 узорака, који се из параћиског Дома здравља, преко ћупријског Завода за јаво здравље шаљу за Београд, у неку од референтних лабораторија, тренутно у Лабораторију “Ватрено око”.

 На основу резултата тестирања, према подацима Ковид амбуланте, регистрован је само један новооболели, од почетка августа, остале информације о броју новооболелих од корона вируса стижу из других здравствених установа, у зависности од тога преко које од њих је рађено тестирање, преко Завода за јавно здравље у Ћуприји, Опште болнице или неке друге установе.

 

 
Корона стопирала и Ђачку ликовну колонију

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

С обзиром на епидемиолошку ситуацију још једна дугогодишња манифестација овог лета неће моћи да буде реализована, а то је Ђачка ликовна колонија, чији је организатор параћинска Библиотека "Др Вићентије Ракић".

 

 
Јуче прикупљено 15 јединица крви

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

Нестабилна епидемиолошка ситуација и даље утиче на негативан тренд одзива добровољних давалаца крви, на последњим акцијама спроведеним у Параћину, током јула и у првој недељи августа. Организатори, параћински Црвени крст и нишки Завод за трансфузију, уз апел грађанима да се у већем броју одазову следећој акцији, поручују да се оне спроводе уз примену свих препоручених мера.

 

 
У Скупштини Србије петоро посланика из Поморавља

ПЕТАК, 07. 08. 2020.

 Поморавски округ представљаће петоро посланика у Народној Скупштини Републике Србије, троје кандидата са листе "Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија" и два посланика са листе "Александар Вучић – За нашу децу".

 Напредњаке ће у српском парламенту представљати доскорашњи председник општине Ћуприја, Нинослав Ерић и председник Градског одбора СНС-а у Јагодини, Никола Радосављевић. Политику коалиције "Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија" заступаће троје народних посланика из Јагодине, Драган Марковић Палма, Живота Старчевић и Марија Јовановић, сви чланови Јединствене Србије. Постоји могућност да и Параћин, након 8 година, добије представника у Народној Скупштини Републике Србје, а реч је о Предрагу Милошевићу, који је био 200 на изборној листи напредњака, пише Портал 035.

 

 
Завршено уређење пољских путева за ову годину

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

Реализација овогодишњег општинског програма санације пољских путева је завршена.

 

 
Предстоје радови на школи у Сикирици

ПЕТАК, 07. 08. 2020. 

После неколико година спровођења свих потребних процедура, коначно се, ових дана, приводи крају испуњавање свих услова за почетак реализације великог пројекта комплетне реконструкције објекта школе "Бранко Крсмановић", у Сикирици, донаторским средствима Владе Швајцарске конфедерације, одобреним општини Параћин.

 

 
У недељу прекиди у снабдевању струјом

ПЕТАК, 07. 08. 2020.

 У недељу, 9. августа, због планираних радова на електроенергетским објектима на конзуму Параћина, доћи ће до прекида испоруке електричне енергије, саопштено је из параћинске Електродистрибуције.

 Од 8 до 9 сати и од 17 до 18 сати, доћи ће до прекида у напајању на целом конзуму подручја Параћина, због планираних радова на замени прекидача у трафостаници "Параћин 1".

 

 
Лекари упозоравају да ситуација још није стабилна

ЧЕТВРТАК, 06. 08. 2020.

 Према подацима Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, од 7 узорака узетих у уторак, за ПЦР тестове, од лица код којих се сумња на инфекцију корона вирусом, за које су резултати данас стигли један је позитиван и то је практично први случај у Параћину од почетка августа, с обзиром на то да у периоду од 1. до 5. није регистрован ни један нови случај. Резултати 6 налаза за ПЦР тестове узети у среду, данас до 14 сати нису стигли, а данас су за тестирање узета 4 узорака. Током протекле недеље, према подацима Ковид амбуланте регитрована су 3 нова случаја.

Претходних дана се смањује број прегледа у Ковид амбуланти, али то још увек не указује на видно побољшање опште ситуације и не значи да је ситуација добра, рекла је докторка Снежана Никодијевић, помоћница директорке Дома здравља. Што се тиче симптома они нису идентични код свих пацијената, а то се не може рећи ни за старосну структуру оних који се јављају на прегледе, због сумње на инфекцију.

 

 
Дојење у доба короне

ЧЕТВРТАК, 06. 08. 2020. 

Уз све мере заштите и у доба пандемије корона вируса, дојење беба не треба прекидати, савет је Светске здравствене организације, који преноси Служба патронаже у недељи посвећеној дојењу на глобалном нивоу. Наиме, ни једна анализа није потврдила да је из млека дојиља инфицираних Ковидом-19 пронађен вирус, тако да нема места страху да би, чак и код жена које сумњају или имају инфекцију короном, болест кроз млеко могла бити пренета на дете, каже патронажна сестра параћинског Дома здравља, Марина Динић.

 

 
Прва августовска акција давалаштва крви

ЧЕТВРТАК, 06. 08. 2020. 

У параћинском Црвеном крсту, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, данас је спроведена прва августовска акција добровољног давалаштва. Следећа је, по програмском календару за 2020. годину, заказана за четвртак, 20. август.

 

 
Још једна електронска седница Општинског већа

ЧЕТВРТАК, 06. 08. 2020. 

Са 507. електронске седнице, веће општине Параћин је упутило будућем скупштинском сазиву 6 предлога аката, утврђених за давање сагласности, односно усвајање.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online