НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Нетачна писања портала "Србијаданас"

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Поводом текста који је портал Србијаданас.рс објавио под називом "Научили да спајају кваран мозак са јаким мишићима - Реакције на приватно обезбеђење са пендрецима у Пауновићевој општини" објављеног у уторак, 15. маја, у коме је изнето мноштво неистина, на основу Закона о информисању, Одсек за информисање Скупштине општине Параћин, упутио је деманти.

 

 
Ширење Индустријске зоне за нове инвеститоре

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Пошто су раније опремљене парцеле у параћинској Индустријској зони "Змич" откупљене, општина Параћин наставља изградњу инфраструктурних објеката за потребе нових инвеститора по планираном ширењу земљишта, које ће моћи да понуди за изградњу будућих пословних и производних објеката. Стварањем услова за долазака инвеститора, локална самоуправа, посредно ствара могућност отварања нових радних места у Параћину, у оквиру општинских надлежности. 14 предузећа, која раде, граде објекте или припремају за изградњу, међу којима четири из суседне Ћуприје и два из иностранства, потврђују оправданост улагања у Индустријску зону, у циљу привлачења инвестиција.

 

 
У Параћину 300 нових стабала

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Јавна набавка за 300 нових стабала, којима ће ове године бити замењена дотрајала и засађени нови дрвореди у граду, у општини Параћин је завршена. Зеленило ће, осим на уређеним парковским површинама, нове дрвореде садити на новоизграђеним тротоарима градских улица. Послови у циљу одрживог равоја и побољшања квалитета живота, имају дугорочне ефекте, при чему је свест грађана о очувању градских дрвореда од изузетног значаја.

 

 
Анализа контроле власничких паса у граду

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Након обиласка свих месних заједница у градском делу општине Параћин, у оквиру акције овогодишње контроле пропсиног држања и чувања животиња и анализе прикупљених података на терену која је у току, уследиће још један обилазак градских домаћинстава чији власници нису били на својим адресама током прве контроле. Поштујући обавезе чувања у складу са прописима, велики број грађана јавља се општинском Кол центру за потврде, са којима, код овлашћених ветеринарских установа, бесплатно може да региструје и вакцинише своје псе. После обављене прве вакцинације и чиповања, власници у Кол центру преузимају таблице са натписима "чувај се пса" или "опасан пас", уз обавезу да их истакну на капијама дворишта, односно вратима стамбених објеката.

 

 
Недеља здравља уста и зуба

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Поводом "Недеље здравља уста и зуба" под покровитељством Института за јавно здравље Србије "Милан Јовановић Батут", о здрављу и превентиви, говорила је доктор Сања Јоцкић Ицић, шеф Дечије службе стоматологије Дома здравља у Параћину.

 

 
Туристичка у "Шареници" на РТС

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

Туристичкој организацији је на државном конкурсу одобрен један пројекат из области манифестационог туризма и чекају се резултати за још два. Такође, представници Туристичке организације и удружења и појединаца који ће представити општину Параћин у емисији "Шареница" одлазе сутра на снимање емисије.

 

 
У Дреновцу акција добровољног давалаштва

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

У Дреновцу је у организацији Савета месне заједнице, Црвеног крста Параћин и Дома здравља Параћин организована друга овогодишња акција Добровољног давалаштва крви.

 

 
Средњовековно наслеђе Паракиновог брода

ЧЕТВРТАК, 17. 05. 2018. 

У оквиру манифестације "Музеји за 10", на којој параћински Завичајни музеј учествује 4 године, у Гимназији је отворена изложба "Средњовековно наслеђе Паракиновог брода", чији је аутор археолог, Филип Стефановић. Изложба ће бити постављена наредних месец дана.

 

 
Пројекат енергетске ефикасности у Параћину

СРЕДА, 16. 05. 2018. 

На састанку у Параћину поводом актулне фазе реализације пројекта унапређења енергетске ефикасности јавних објеката, у оквиру образовног система на локалу, по Споразуму са Владом Швајцарске конфедерације и Министарством енергетике и рударства републике Србије, у оквиру операционализације пројекта, на основу које је општини Параћин, опредељено око милион швајцарских франака донације, представљени су наредни кораци, након којих ће грађани видети реализацију инвестиција на терену.

 

 
Позив за грађевинске пакете до 25. маја

СРЕДА, 16. 05. 2018. 

Лица из Босне и Херцеговине и Хрватске са пријављеним пребивалиштем и личном картом, као и она која и даље имају избеглички статус, заинтерсована за добијање грађевинских пакета, вредних минимално 4 и по, максимално 9 хиљада евра, неопходних за побољшање услова живота у објекатима у којима станују, требало би да се што пре јаве Повереништву Комесаријата за избеглице и миграције у општини Параћин, како би добили све потребне информације о остваривању права на ту врсту помоћи.

 

 
Србољуб Мицкић о памфлетима у којима је прозван

СРЕДА, 16. 05. 2018. 

Памфлет непознатог аутора или више њих, који се ових дана појавио у поштанским сандучићима грађана Параћина, аутомобилима и на више јавних места у граду, поред осталих неистина, садржи лично и политичко прозивање Србољуба Мицкића, члана главног одбора Покрета Двери у Параћину. То је последњи у низу притисака и изношења неистина, пласираних са интернет портала локалног Повереништва Српске напредне странке у Параћину, чији је главни проблем то што од укупно 55 одборника имају само 6 у локалном парламенту, а желе да врше апсолутну власт, претпоставља Мицкић, питајући јавно у чему је проблем.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online