НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Штаб за ванредне ситуације увео приправност

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018.

 На основу акта Сектора за ванредне ситуације, Одељења за ванредне ситуације у Јагодини и упозорења РХМЗ-а да се у уторак у западним, југозападним, централним и југоисточним крајевима очекују јаки локални пљускови са количином падавина већом од 20 литара по метру квадратном у периоду од три сата, у циљу предузимања превентивних и оперативних мера заштите становништва и материјалних добара на терену, Штаб за ванредне ситуације општине Параћин увео је приправност јавних предузећа, Комуналне инспекције, Полицијске станице, Повереника цивилне заштите, Стручно-оперативног тима за заштиту од поплава и Стручно-оперативног тима за збрињавање и евакуацију. Наложено је Стручно-оперативнм тиму за заштиту од поплава да изврши координацију са територијално надлежним Јавним водопривредним предузећем у случају спровођења одбране од поплава. Стање приправности траје до престанка потенцијалне опасности, а о предузетим активностима извештаји се достављају Одељењу за ванредне ситуације преко Оперативног центра.

 

 
253. седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018.

 Општинско веће је на данашњој, 253. седници, прихватило Извештај Комисије за оцену и стручни преглед годишњих и посебних програма у области спорта о усвајању Обједињеног предлога годишњих програма, у области спорта у општини Параћин за 2019. годину. Овај извештај биће објављен и на званичној интернет страници и фејсбук страници Oпштине Параћин, како би био јавно доступан, закључило је Веће. Усвојени су такође и извештаји исте Комисије о усвајању више захтева спортских клубова - носилаца годишњих програма – да им се неутрошена средства из другог пренесу у трећи квартал. На овој седници чланови Већа усвојили су и извештај Комисије за оцену и стручни преглед годишњих и посебних програма у области спорта о усвајању ревидираног предлога годишњег програма Ателтског клуба "Параћин", Пливачког ватерполо клуба "Параћин" и Пливачког клуба "Посејдон", за 2018. годину.

 

 
Изградња потпорних зидова у делу реке код бивше Штофар

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018.

 Велики посао уређења речног корита и обала и изградње потпорних зидова, у склопу пројекта за одбрану од поплава, одвија се према утврђеној динамици. Овај скуп, гломазан и захтеван пројекат финансира се међународним средствима и биће изведен у неколико фаза. Ипак, ово је један од најзначајнијих пројеката за локалну заједницу, дугорочно гледано. Изградња потпорних зидова је у току у делу реке који протиче кроз бивши штофарски посед, а радови су у различитим фазама и у другим деловима речног корита, узводно, све до Главице. Систем одбране од поплаве који ће бити примењен, састоји се, између осталог и у монтирању заштитних панела, када стигне упозорење о поплавном таласу, путем постојећег система за рано упозорење и обавештавање, који се и даље надограђује и унапређује.

 

 
Спроведена још једна акција сузбијања комараца

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018.

 Фирма "Еко-Дез" са којом општина Параћин већ годинама успешно сарађује, спровела је још једно редовно запрашивање против комараца, које се током лета спроводи у више фаза, под надзором општинске комисије. Запрашивање против ларви комараца обављено је третманима са земље, а у циљу сузбијања одраслих форми комараца, авионом je обављено и запрашивање из ваздуха.

 

 
Насипање пољских путева почеће ових дана

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018.

 Начелница Управе за пољопривреду и ЛЕР, Славка Јовановић, најавила је почетак насипања пољских путева, редовни годишњи посао, који месне заједнице обављају у сарадњи са Управом за пољопривреду. Укупан фонд за послове насипања ове године износи 5 милиона 750 хиљада динара и насипање пољских путева ће ових дана отпочети у месним заједницама за које су тендери завршени и извођач радова изабран. Само за десетак месних заједница, јавна набавка мора да се понови, због прописа за понуђаче који нису били испуњени.

 

 
Промоција књиге „Рамонда“

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018. 

У Културном центру Параћин одржана је промоција треће збирке песама куршумлијске песникиње Весне Пауновић Ђукић, под називом „Рамонда“.

 

 
Завршен 11. Mеђународни шаховски фестивал у Параћину

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018. 

После недељу дана такмичења на 11. Mеђународном шаховском фестивалу, одржаном у Параћину, бројни учесници су отишли са наградама, титулама и најлепшим сећањем на боравак у нашем граду.

 

 
ФК „Радник“ обележио 70 година постојања

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018. 

Фудбалски клуб „Радник“ из Давидовца обележио је 70 година постојања и успешног рада. Тим поводом организована је додела признања и захвалницa онима који су највише допринели развоју фудбала и клуба у Давидовцу.

 

 
Спортско лето 2018 – плесна школица и игрe без граница

ПОНЕДЕЉАК, 16. 07. 2018. 

У оквиру Спортског лета, петак и недеља у центру града резервисани су за активности предвиђене за најмлађе Параћинце. Од 20 сати малишанима је на располагању "Забавна плесна школица", док од 21 сат могу да учествују у "Играма без граница". Протеклог петка, с обзиром на то да је у току ревијални део Спортског лета, промовисана је кошарка и ОКК Параћин.

 

 
Радови на Црници предвиђеном динамиком

ПЕТАК, 13. 07. 2018.

 Радови по пројекту "Заштита Параћина од великих вода Црнице", одвијају се предвиђеном динамиком, почев од речног тока у Главици, са једне стране, а са друге од круга некадашње Штофаре, где је приликом попалаве 2014. године уочен највећи проблем у виду стварања "чепа", који је бујица нанела дотле и који даље није могао да се пробије. Радови су делом обављени и у кориту Црнице поред Технолошке школе, а циљ је уређење корита и насипа, тако да се омогући изградња потпорних зидова на које ће у случају опасности од поплаве бити монтирани одбрамбени панели. Изградња ових зидова у току је у делу реке који протиче кроз некадашњи фабрички круг Штофаре. Ово је веома захтеван пројекат који се финансира међународним средствима и чија реализација се споро одвија, али дугорочно један је од најзначајнијих пројеката за добробит локалне заједнице.

 

 
Ускоро почиње насипање пољских путева

ПЕТАК, 13. 07. 2018. 

Као и сваког лета, општинска Служба за пољопривреду ускоро ће кренути са насипањем пољских путева, у сеоским и градским месним заједницама.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online