NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Na 9. sednici odbornici o trećem rebalansu budžeta, po hitnom postupku

ČETVRTAK, 20. 10. 2016.

  Dnevni red 9. sednice Skupštine opštine Paraćin, koju je predsednik Skupštine, Dragan Mitić, zakazao za petak, 21. oktobar, dopunjen je sa još 7 tačaka, koje je Opštinsko veće utvrdilo za razmatranje i usvajanje po hitnom postupku.

 Pored prvobitno predloženih predloga Odluke o finansiranju potreba i interesa građana u oblasti sporta i 4 predloga Odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u držvanoj svojini vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava posle sprovedene procedura javnog nadmetanja, Skupština će, po hitnom postupku, odlučivati o trećem rebalansu ovogodišnjeg opštinskog budžeta.

 Rebalans je posledica zahteva Direkcije za izgradnju, za izmenama višegodišnjih programa kapitalnih investicija, zbog predstojeće reorganizacije, nemogućnosti da se svi poslovi sprovedu u planiranim rokovima, utvrđivanja novih prioriteta i omogućavanja sprovođenja javnih nabavki do kraja budžetske godine. U vezi sa tim, skupština će razmatrati Odluku Nadzornog odbora Direkcije i izmene tri Programa sa finansijskim planovima za 2016. godinu - uređivanja građevinskog zemljišta, poslovanja i Programa izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva.

 Uz to, pred odbornicima će se naći i dva rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Zmič”.

 Skupština će biti održana u Sali predsedništva, od 16 sati.

 

 
Pred Skupštinom i 2 Rešenja o otuđenju zemljišta u Industrijskoj zoni “Zmič”

ČETVRTAK, 20. 10. 2016. 

Zbog žurbe investitora da što pre pribave potrebne dozvole, započnu izgradnju, zatim i poslovanje, Opštinsko veće je uputilo Skupštini i predložilo usvajanje, po hitnom postupku, dva Rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Zmič”. Za otuđenje, odnosno davanje u zakup zemljišta investitorima konkurs se sprovodi na svakih 6 mecesi, kaže Radomir Živković, načelnik Odeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove, koje sprovodi kompletnu proceduru.

 

 
Već se prave planovi za nasipanje poljskih puteva sledeće godine

ČETVRTAK, 20. 10. 2016. 

Predstavnici Saveta mesnih zajednica opštine Paraćin, sastali su se sa predstavnicima opštinskog Fonda za poljoprivredu, kako bi zajedno isplanirali poslove nasipanja poljskih puteva, za sledeću godinu.

 

 
Penzionerske žurke u Klubu za stare dva puta mesečno

ČETVRTAK, 20. 10. 2016. 

U paraćinskom Klubu za stare, dva puta mesečno, održavaju se tradicionalne penzionerske zabave, a ovog meseca se sprovode i druge brojne aktivnosti, kojima se obeležava Mesec solidarnosti sa starima.

 

 
Paraćin domaćin učeničkog Otvorenog okružnog prvenstva u plivanju

ČETVRTAK, 20. 10. 2016. 

Paraćin je danas bio domaćin Otvorenog okružnog prvenstva u plivanju, za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je organizovao Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje.

 

 
10 godina od eksplozije vojnih magacina na Krađorđevom brdu

SREDA, 19. 10. 2016. 

Na današnji dan pre 10 godina, rano ujutru, došlo je do eksplozije vojnih magacina na Karađorđevom brdu. Ljudskih žrtava, na sreću, nije bilo, pričinjena je ogromna materijalna šteta, ali je i teren oko magacina zagađen neeksplodiranim ubojnim sredstvima. Razminiranje se još uvek radi i trebaće još nekoliko godina da okolina bude potpuno bezbedna.

 

 
Paraćinski Crveni krst obeležio 140 godina postojanja

 

SREDA, 19. 10. 2016. 

 

Paraćinski Crveni krst danas je obeležio 140 godina od svog osnivanja i početka rada. Povodom jubileja u holu Pozorišta otvorena je izložba posvećena radu te organizacije kroz istoriju.

 

 
Sa 54. sednice Opštinskog veća Skupštini upućen treći rebalans bud

SREDA, 19. 10. 2016. 

Opštinsko veće je na 54. sednici usvojilo i uputilo Skupštini na usvajanje, po hitnom postupku, kao dopunu dnevnog reda 9. sednice, zakazane za petak, Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Paraćin za 2016. godinu, odnosno treći rebalans, proistekao na zahtev Direkcije za izgradnju, zbog izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta, Poslovanja, kao i Izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva. Pred Skupštinom će se naći i Odluka Nadzornog odbora Direkcije, kao i dva rešenja o otuđenju iz javne svojine neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Zmič” investitorima koji su dali najpovoljnije ponude na poslednjem konkursu.

 

 
U školama i vrtićima grejanje počelo pre zvanične grejne sezone

 

SREDA, 19. 10. 2016. 

 

U svim školama grejanje je ove godine počelo pre zvanične grejne sezone, a tamo gde su se pojavili manji problemi, premošćeni su alternativnim grejnim telima. I u vrtićima Predškolske ustanove “Bambi” grejanje je ove godine počelo nešto ranije. Od ove godine svi vrtići se greju na gas.

 

 
Đaci Mašinske ponovo u svojoj školi

SREDA, 19. 10. 2016.

 Za učenike Mašinsko elektrotehničke škole danas je bio prvi radni dan u rekonstruisanoj školi. Posle mesec i po dana od početka nove školske godine stekli su se svi uslovi da nastavnici drže časove u renoviranoj školi, koja je prethodna četiri meseca obnovljena zahvaljujući projektu koji je finansiran iz sredstava EU, preko Kancelarije za javna ulaganja. Redovne časove i praktičnu nastavu učenici će imati u novom ambijentu, dok će časovi fizičkog vaspitanja još neko vreme biti obustavljeni zbog problema nastalog na dve pumpe za grejanje. Kako kaže direktorka škole, Slađana Bogdanović, postoje uverenja da će taj problem u toku iduće nedelje biti otklonjen.

 

 
U toku vakcinacija protiv gripa

SREDA, 19. 10. 2016.

 Paraćinskom Domu zdravlja isporučeno je 1680 doza vakcina protiv sezonskog gripa i od juče je u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih počela vakcinacija. Vakcina se može primiti uz nalog izabranog lekara svakog radnog dana, od 8 do 14 sati. Vakcinacija protiv gripa preporučuje se takozvanim rizičnim grupama pacijenata, a lekari napominju da ona štiti od virusa gripa ali ne i od drugih akutnih respiratornih infekcija.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU