NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Fabrika sintetičkih vlakana bi u startu zaposlila 40 radnika

SREDA, 27. 07. 2016.

 Posle godinu dana, koliko je trajala priprema i čekanje određene dokumentacije, turska kompanija “Fiset international”, koja je kupila deo nekadašnje Štofare u stečaju, od Privrednog suda, počela je da priprema proizvodne hale za početak rada.

 U jednoj od hala nekadašnje fabrike štofova teku pripreme za postavljanje mašina koje je turski vlasnik kupio za proizvodnju sintetčkih niti i koje će tu biti instalirane. Osim toga obezbeđen je dovod vode iz jednog od fabričkih bunara, kaže advokat “Fiset internacionala” DOO Paraćin, Aleksandar Nikolić. On nije mogao da precizira kada bi proizvodnja mogla da krene, ali je najavio da će u zavisnoti od brzine izdavanja potrebnih dozvola uskoro početi i određeni građevisnki radovi na adaptaciji proizvodnog pogona.

 Fabrika sintetičkih vlakana bi u startu zaposlila oko 40 radnika, kaže Nikolić, a proizvodna osnova bila bi reciklaža pet ambalaže, pa postoji mogućnost otvaranja i Reciklažnog centra za otkup, kaže advokat turske firme. 

 

 
Istorijski značaj nalazišta u Drenovcu prevazilazi balkanske okvire

SREDA, 27. 07. 2016. 

Rad arheološke radionice na nalazištu u Drenovcu bliži se kraju za ovu godinu, a nova sonda pokazala je da su pretpostavke arheologa bile tačne. Na toj tački, istraživanja će biti nastavljena sledećeg leta.

 

 
Paraćinska organizacija slepih jedina se bavi izradom štapova za slepe i slabovide

SREDA, 27. 07. 2016. 

Za sprovođenje projekta “Podsticaj razvoja kreativnog stvaralaštva”, iz opštinskog budžeta, po osnovu ovogodišnjeg konkursa, organizaciji Saveza slepih i slabovidih u Paraćinu opredeljeno je 200 hiljada dinara. Organizacija je sa 70 hiljada nabavila materijal za izradu pomogala, odnosno štapova za slepe i slabovide. Oni se u okviru javnih radova, koje finansira Nacionalna služba za zapošljavanje izrađuju u paraćinskoj organizaciji, inače, jedinoj koja se time bave na prostoru bivše Jugoslavije. Osnovna svrha je radno angažovanje lica sa invaliditetom i rešavanje problema plate za sekretara, jer organizacija lica sa ovom vrstom invaliditeta, razumljivo, ne može da funkcioniše bez videćeg lica.

 

 
Pripreme za podelu paketa socijalno ugroženima na selu, prema kriterijumima ministarstva

SREDA, 27. 07. 2016. 

Van redovnih aktivnosti, u paraćinskom Crvenom krstu trenutno najaktuelnije su pripreme za distribuciju humanitarnih paketa socijalno ugroženim porodicama u seoskim mesnim zajednicama, a prema kriterijumima koje je propisalo resorno Ministarstvo. Biće podeljeno ukupno 12,7 tona paketa.Van redovnih aktivnosti, u paraćinskom Crvenom krstu, trenutno najaktuelnije su pripreme za distribuciju humanitarnih paketa socijalno ugroženim porodicama, u seoskim mesnim zajednicama, a prema kriterijumima koje je propisalo resorno ministarstvo. Biće podeljeno ukupno 12,7 tona paketa.

 

 
U Paraćinu, 2. avgusta, Jelena Tomašević i novosadski Big bend

SREDA, 27. 07. 2016. 

Koncert Jelene Tomašević i novosadskog Big benda biće održan, 2. avgusta, na platou u centru grada, u sklopu programa Kulturnog centra za redovna kulturna dešavanja, povodom značajnih praznika.

 

 
Obaveštenje

Zbog kvara na telefonskoj centrali, u petak, 29. jula Predsednistvo opštine Paraćin možete dobiti na tel.br.035/573-064.

Očekuje se da kvar bude otklonjen do ponedeljka, 01.avgusta 2016.

 
U pogonima nekadašnje Štofare vlasnik turske kompanije počeo pripreme za proizvodnju

UTORAK, 26. 07. 2016. 

Turska kompanija “Fiset international” počela je pripremne poslove na opremanju hala, za buduću proizvodnju sintetičkih vlakana, u pogonima čiji je vlasnik od prošle godine, kada je kupila imovinu iz stečaja nekadašnje Štofare.

 

 
Vakcinacija goveda protiv bolesti “kvrgave kože”

UTORAK, 26. 07. 2016. 

Prema podacima koje resorno Ministarstvo dostavlja Veterinarskoj stanici u Paraćinu, bolest “nodularnog dermatitisa”, kod goveda, širi se gotovo svakodnevno na području Srbije. Pomoravski okrug je još uvek slobodna zona, gde nema registrovanih slučajeva, što se opštine Paraćin tiče, ekipe veterinsrske službe od 23. jula se krenule sa vakcinacijom graničnih područja i u prva tri dana obavile vakcinaciju stoke u potencijalno ugroženom lancu sela, iz pravca Boljevca, gde je bolest registrovana.

 

 
Nasipanje poljskih puteva pri kraju

UTORAK, 26. 07. 2016. 

Nasipanje poljskih puteva većim delom je završeno i u prekomoravskim selima, Trešnjevici, Raševici i Potočcu.

 

 
293 hektara državnog zemljišta predmet javnog nadmetanja za davanje u zakup

UTORAK, 26. 07. 2016.

 Javno nadmetanje za davanje u zakup zemljišta u državnoj svojini biće održano 23. avgusta, saopšteno je iz opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

 Reč je o parcelama u 26 katastarskih opština, ukupne površine 293 hektara 20 ari i 72 kvadratna metra.

 Pravo da učestvuju u javnom nadmetanju imaju pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i imaju aktivan status.

 Bliže informacije, uvid u dokumentaciju i spisak parcela, po kompleksima, koje su predmet davanja u zakup, može se obaviti u zgradi Opštinske uprave, u kancelarijama broj 35 i 62, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30h.

 Rok za podnošenje dokumentacije je 22. avgust, dok će 16. avgusta biće organizovan obilazak poljoprivrednog zemljišta.

 

 
Javni poziv za interno raseljene za kupovinu seoskih kuća i dodatnu pomoć

UTORAK, 26. 07. 2016.

 Na osnovu Ugovora o saradnji, na realizaciji pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica, zaključenog između Komesarijata za izbeglice i opštine Paraćin, raspisan je javni poziv za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodatnu pomoć u vidu građevinskog materijala za popravku. Na konkurs mogu da se jave interno raseljena lica, koja sada žive na teritoriji paraćinske opštine, obrazac i prijave mogu preuzeti u Kancelariji Povereništva u Paraćinu. Za kupovinu kuća pomoć se odobrava jednokratno u iznosu do milion i 150 hiljada dinara, kao i kroz građevinski materijal, u vrednosti do 180 hiljada dinara. Rok za predaju dokumenata je 8. avgust.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online