NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Štofara na korak do prodaje

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

U subotu, 25. aprila, srpska firma sa turskim vlasnicima, registrovana u Beogradu, uplatila je 30 miliona dinara kao depozit za kupovinu kompletne opreme i objekata Štofare. Ukoliko u roku od devedeset dana uplati ostatak od 108 miliona dinara, za koliko je Štofara prodata, biće sklopljen ugovor, a bivši radnici Štofare koji imaju rešenja dobiće 12 minimalaca i uplaćen staž za dve godine. Ukoliko iz nekog razloga ova firma odustane od kupovine, depozit neće biti vraćen.

 

 
Udruženje “Djurdjevdan” organizovalo “Susrete Roma” u Paraćinu

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

U organizaciji Udruženja Roma “Đurđevdan”, u Paraćinu je poslednjeg vikenda aprila, održana manifestacija “Susreti Roma”, koja pre svega ima za cilj negovanje i promociju romske kulture. Nakon toga, održan je okrugli sto, na kom je bilo reči o drugoj Dekadi Roma, problemima sa kojima se ova populacija suočava, obrazovanju i ravnopravnosti polova. Gosti ovogodišnje manifestacije bili su članovi Udruženja Roma iz Niša, Bora, Surdulice, Bele Palanke i Jagodine.

 

 
Akcija Socijaldemokratske stranke

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

Danas je u Paraćinu Socijaldemokratska stranka organizovala akciju u kojoj je u 12 tačaka ocenila rad Vlade Srbije i ponudila svoja rešenja. U centru grada socijaldemokrate su delile pamflete sa 12 neispunjenih obećanja i 12 rešenja. U akciji je učestvovao i Aleksandar Senić, poslanik ove stranke u Skupštini Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije.

 

 
Polaganje male mature od 15. do 17. juna

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

Završena je probna matura u osnovnim školama, rezultati još nisu poznati ali jesu datumi za maturu. Ove godine u Paraćinu osmi razred su završila 473 učenika, 16 polaznika “Druge šanse” i 4 učenika Odeljenja za decu sa posebnim potrebama škole “Stevan Jakovljević”. Prošle godine broj osmaka je bio veći.

 

 
Škola “Radoje Domanović” domaćin Okružnog takmičenja iz biologije

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

U osnovnoj školi “Radoje Domanović”, održano je Okružno takmičenje iz biologije. Paraćinsku opštinu i svoje škole na Republičkom takmičenju predstavljaće tri učenice škole domaćina i dvoje učenika iz škole “Đura Jakšić”.

 

 
“Šta znaš o saobraćaju?” - tradicionalno u Potočcu

Ponedeljak, 27. 04. 2015. 

U Potočcu je proteklog vikenda održano tradicionalno Opštinsko takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa, za učenike od petog do osmog razreda. Osmoro učenika plasiralo se na Okružno takmičenje.

 

 
Uspeh karatista “Crnice” u Čačku

Ponedeljak, 27. 04. 2015.

Na 44. “Zlatnom pojasu Čačka”, u konkurenciji 800 takmičara i 78 klubova, iz Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Rusije, Hrvatske, Austrije i Srbije, takmičari paraćinskog Karate kluba “Crnica” ostvarili su odličan rezultat osvajanjem 7 medalja. Zlatne medalje pripale su Milici Živadinović, Lazaru Nikoliću, Nemanji Petroviću, srebrna Vukašinu Petroviću a bronzane Sofiji Gajić, Katarini Gajić i Aleksandaru Paunoviću.

 
Uspeh plivača “Crnice”

Ponedeljak, 27. 04. 2015.

Na Plivačkom mitingu "Pirat", održanom u Kragujevcu proteklog vikenda, u konkurenciji 435 plivača iz 22 kluba, Plivački klub “Crnica” nastupio je sa 13 takmičara. Osvojene su 23 medalje - 9 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih. U ekipnom plasmanu, po broju osvojenih medalja, osvojeno je visoko četvrto mesto. Lazar Lekić je proglašen najboljim plivačem mitinga, dok je Jana Marković najbolja plivačica u svojoj kategoriji. Zlatne medalje su osvojili Jana Markovic, Lazar i Ilija Lekić i Luka Krsmanović. Srebrne medalje pripale su Martini Milosavljević, Luki Krsmanoviću, Nikoli Bogdanoviću, Ivoni Pelivanović i Iliji Lekiću. Bronzana odličja poneli su Ana i Luka Krsmanović, Martina Milosavljević, Ivona Pelivanović i Lazar Lekić.

 
Uspeh plivača “Posejdona”

Ponedeljak, 27. 04. 2015.

  Članovi Plivačkog kluba “Posejdon” - Mario Lajb, u kategoriji 2006. i Luka Drašković, u kategoriji 2005. godišta, proglašeni su najboljim plivačima mitinga "Pirat" u Kragujevcu, održanom prošlog vikenda.

 Mario Lajb je na 50 metara kraul i 50 ledjno osvojio zlatne medalje, Luka Drašković zlatne na 50 i 100 kraul, a na 50 ledjno, srebrnu.

 Luka Živkovic zlato je osvojio na 50 delfin, srebro na 50 kraul, Matija Djordjević srebro na 50 kraul i 100 delfin a na 100 kraul i 50 delfin bronzane medalje. Stefan Glišić je na 100 metara prsnim stilom osvojio bronzu.

 Ekipa “Posejdona”, u sastavu Glišić, Živković, Drašković, Lajb je u štafeti 4 puta 50 kraul zauzela prvo mesto. 

 
Vlada sledeće nedelje odlučuje o prebijanju dugova izmedju države, Staklare i “Srbijagasa”

Subota, 25. 04. 2015. 

Sindikati i generalni direktor Srpske fabrike stakla juče su u Vladi Srbije postigli dogovor o prebijanju dugova izmedju države, fabrike i Srbijagasa, o čemu bi Vlada trebalo da donese odluku naredne nedelje. Prema rečima predsednika sindikata “Nezavisnost”, Borivoja Jevtića, dobijena je i potvrda od direktora Agencije za privatizaciju da će njen izveštaj o kontroli treće i poslednje godine kupoprodajnog ugovora biti pozitivan. Ukoliko Vlada i Agencija donesu obećane odluke Srpska fabrika stakla će nastaviti da radi a bugarski konzorcijum će postati vlasnik fabrike.

 

 
Počelo razminiranje po projektu “Paraćin 7”

Subota, 25. 04. 2015.

Prema informaciji Tanjuga danas je počelo razminiranje na Karadjordjevom brdu i to je početak projekta “Paraćin 7”, u okviru koga bi, do oktobra ove godine, trebalo da bude razminirano 577 hiljada kvadrata oko vojnog magacina, u kome se 19. oktobra 2006. godine desila eksplozija. Razminiranje, kao i prethodnih godina, radi Rusko - srpski odred deminera, pod kontrolom Centra za razminiranje Republike Srbije. Od 2008. godine, od kada razminiranje radi ovaj mešoviti odred, očišćeno je ukupno oko 3,4 miliona kvadratnih metara na kojima je pronadjeno a potom i uništeno 12 hiljada 187 komada neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU