НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Заједно против поплаве

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

На конференцији за новинаре, председник општине Параћин, Саша Пауновић и челници пројекта за заштиту од поплава, Руј Франк, менаџер пројекта ЕУ "Реконструкција инфраструктуре за заштиту од поплаве" и Звонимир Коцић, извршни директор за заштиту од вода ЈП "Србијаводе", обратили су се јавности, поводом предстојеће вежбе, односно демонстрације монтирања заштитних панела против поплавног таласа и пратећих садржаја, која ће у Параћину бити одржана у петак, 19. октобра, од 12 сати, код Хотела "Петрус"

 

 
Свеукупни сајамски победник Ауто кућа "Тасић"

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

Након три дана, у суботу је завршен 20. јубиларни Међународни сајам привреде у Параћину, доделом сајамских награда и признања учесницима. Свеукупни сајамски победник, ове године је Ауто кућа "Тасић", из Јагодине.

 

 
Вредне награде и за посетиоце Сајма

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018.

 Традиционална наградна игра за посетиоце Сајма привреде, у Параћину, није изостала ни ове године, а за 20. Сајам по реду, организатори су поклонили вредне награде.

 Добитници награда су извучени нешто мало пре затварања сајамске манифестације, како би што више грађана добило прилику да попуни своје бесплатне улазнице и опроба срећу. А највише среће имало је њих троје, који су ове године, са Сајма привреде, понели бицикл, као трећу награду, лап топ, као другу и ЛЦД телевизор, као прву сајамску награду.

 Аљоша, Сара и Бане, помогли су организаторима у извлачењу награда и донели срећу својим суграђанима.

 Улазница Николе Танића извучена је као трећа награда, односно бицикл, Јелена Стевић добила је лап топ, док је прву награду, ЛЦД телевизор, освојио Владан Ранђеловић. Награде ће добитницима бити накнадно уручене, уз потписивање уговора и записника о преузимању, у Туристичкој организацији. 

 

 
За крај Сајма "параћински ћевап" и "Васина торта"

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

Поводом јубилеја, двадесетогодишњице Сајма привреде у Параћину, последњег дана, организатори су за све посетиоце и учеснике припремили дегустацију "параћинског ћевапа" и "Васине торте". Општинска Туристичка организација, иначе, носилац организације локалних сајамских манифестација, настојаће да убудуће све већу пажњу посвећује промоцији овдашње гастрономије и кулинарских специјалитета, карактеристичних за Параћин.

 

 
Јавни скуп у Стрижи

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

У наставку јавне расправе о општинском буџету за 2019. годину збор је одржан и у Стрижи.

 

 
Јавна расправа о Статуту општине

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

У оквиру процедуре доношења новог Статута општине Параћин, пре упућивања на сагласност ресорном Министарству локалне самоуправе, Нацрт документа је, од 24. септембра, био на јавној расправи, током које је заинтересована јавност имала могућност да достави мишљења, предлоге и сугестије. Расправа је окончана отвореном седницом, након које је, технички исправљен текст, пошто није било сугестија и предлога грађана, враћен на разматрање Општинском већу.

 

 
Венци на споменик војницима Црвене армије

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

Поводом обележавања 13. октобра, Дана ослобођења Параћина у Другом светском рату, делегације ОО СПС, УБОР-а, припадници Руско српског одреда деминера "Емерком", представнице Кола српских сестара и општине Параћин, организовали су парастос и на градском гробљу положили венце на гроб војника Црвене армије, погинулих у ослобађању Параћина 1944. године.

 

 
Трибина о превенцији злоупотребе дрога у школама

ПОНЕДЕЉАК, 15. 10. 2018. 

У оквиру програма "Превенција злоупотребе дрога у школама", који реализује Завод за јавно здравље Ћуприја, у школи "Момчило Поповић" одржана је прва трибина за све директоре школа, разредне старешине, родитеље и децу.

 

 
Богата прехрамбена понуда на Сајму привреде

ПЕТАК, 12. 10. 2018. 

Бројни произвођачи прехрамбених производа представили су се на овогодишњем Сајму привреде, у Параћину. Широк асортиман производа представиле су млекаре, као и произвођачи меса и месних прерађевина.

 

 
На Сајму традиционално и домаћа радиност

ПЕТАК, 12. 10. 2018. 

И ове године на Сајму привреде у Параћину, заступљена је разноврсна понуда домаће ручне радиности и старих занатских производа. Међу њима, ручно рађени уникатни одевни комади од вуне и српског платна, кожна обућа, рађена по мери, козметика од лековитог биља, израђена по посебној технологији.

 

 
46. скупштинско заседање

ПЕТАК, 12. 10. 2018. 

На 46. седници Скупштине општине Параћин, скупштинска већина је изгласала предлог Плана детаљне регулчације Археолошког налазишта "Дреновац", са Извештајем о стратешкој процени тог Плана на животну средину, Предлог измене Програма за постављање привремених објеката, предлог Одлуке о подизању споменика палим борцима села Буљане, у ратовима од 1912. до 1918. године, Предлог Одлуке о правима на помоћ породици са децом, затим трећи ребаланс Програма пословања ЈП "Водовод", Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини у општини Параћин, као и предлог Одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини, као и неколико предлога решења из области избора и именовања.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online