НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Кампања против изградње МХЕ на Грзи

СРЕДА, 12. 12. 2018. 

Неформална група грађана "Одбранимо Грзу" обишла је данас место где инвеститор намерава да постави цеви за каналисање воде, за потребе мини хидроелектране, против чије изградње се побунио и петицијом изјаснио велики број грађана општине Параћин.

 

 
У Технолошкој Сајам образовања и Базар медицине

СРЕДА, 12. 12. 2018. 

Настављајући 2017. године успостављену сарадњу, Медицинска и Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји и параћинска Технолошка школа, које образују профиле медицинске струке, организовале су други по реду Сајам образовања и Базар медицине у просторијама Технолошке школе, у Параћину. Пратећа активност била је хуманитарна представа, изведена у параћинском Позоришту, после које су у простору Технолошке школе промовисани профили које школе сараднице, образују.

 

 
Завршен први део фестивала дечијих сцена

СРЕДА, 12. 12. 2018. 

Први део такмичења Фестивала дечијих сцена завршен је наступом ученика школе "Бранко Крсмановић" из Доње Мутнице. Они су извели два сценска приказа – "Капетан Џон Пиплфокс" и "Избирачица".

 

 
Јавни час - "Њено величанство књига"

СРЕДА, 12. 12. 2018. 

На иницијативу ученика 4/1 основне школе "Стеван Јаковљевићи", списатељица Јелица Грегановић, одлучила је да, уместо преко скајпа, који је предложила њихова учитељица Силвана Димитријевић, дође у Параћин и директно разговара са основцима заинтересованим за читање, писање, писце и књигу, истичући да интересовање деце у доба развијене технологије, заслужују да писци одговоре њиховом интересовању.

 

 
Окружно у рукомету за средњошколце

СРЕДА, 12. 12. 2018. 

Данас је у Хали спортова одржано Општинско такмичење у рукомету за екипе средњих школа. И у мушкој и у женској конкуренцији најбоље су биле екипе Гимназије, које иду даље, на Окружно такмичење.

 

 
Права грађана у области заштите животне средине

УТОРАК, 11. 12. 2018. 

Уважавајући значај и актуелност теме правних инструмената у области заштите животне средине, организација УНЕКООП Параћин данас је организовала округли сто на тему "(Не)коришћена права грађана у области заштите животне средине у Републици Србији".

 

 
Буџет за 2019. ускоро пред одборницима

УТОРАК, 11. 12. 2018.

 По завршетку процедуре јавне расправе, којој су претходили јавни скупови поводом планирања будућих општинских послова са становницима свих месних заједница, Предлог Одлуке о буџету општине Параћин за 2019. годину, Општинско веће упутило је Скупштини на разматрање и усвајање. Уважавајући прописе и приоритете локалне заједнице у наредном периоду, полазећи од остварења овогодишњег плана и Упутства Министарства финансија за следећу годину, приходи и примања у 2019. пројектовани су на милијарду 450 милиона динара, што је за 5,07 одсто више у односу на 2018. Процењено остварење овогодишњих прихода од 95,7 одсто, уваћава се за 6,9 одсто и додаје 120 милиона динара примања од продаје нефинансијске имовине, објеката и простора јавних предузећа, због њиховог пресељења у просторије бивше касарне, земљишта у индустријској зони. Уз то, буџетским корисницима на располагању ће бити 55 милиона пренетих из текуће године. Уз одобрење министарства, а због реализације локално значајних пројеката, општини Параћин одобрено је задуживање, веће од законом дозвољеног, у износу од 320 милиона динара. Додајући из других извора више од 57,5 милиона, буџетски корисници ће на располагању у 2019. години, укупно имати милијарду 882 милиона 638 хиљада за спровођење својих програма и планова. И у наредном периоду наставиће се рационализација пословања на свим нивоима, радити на пројектима развоја комуналне инфраструктуре и заједнице уопште, како би се аплицирало за средства различитих фондова у циљу даљег побољшања квалитета јавних услуга општинских служби, предузећа и установа, уз одржавање континуираног улагања у комуналну инфраструктуру и стварање услова повољне привредне климе за инвестирање и подизање нивоа привредних активности, што посредно води у отварање нових радних места, повећање запослености и стандарда грађана општине Параћин.

 

 
288. седница Општинског већа

УТОРАК, 11. 12. 2018.

 Са 288. заседања, Општинско веће упутило је Скупштини на усвајање Нацрт Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за борбу против корупције општине Параћин за период 2018 – 2020. године. Како је претходно образложено, документ је израђен на основу Нацрта Агенције за борбу против корупције. Решењем председника општине формиран је тим за израду акта, којим се регулишу механизми спречавања корупције у Општинској управи. У оквиру процедуре доношења, Нацрт Одлуке достављен је већу. Након тога, веће је усвојило и Извештај Комисије за оцену годишњих и посебних програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Параћин, о усвајању ревидираних предлога годишњих програма за 2018. Фудбласких клубова "Развитак" Мириловац, "Напредак" Својново, "БСК- Буљане", "Слобода" Крежбинац, Спортских удружења Доња Мутница ФК и ОФК "Јухор 2016.", фудбалских клубова "ИСК Извор", "Младост" Горња Мутница, "Шумадија" Трешњевица, "Трио" Параћин, Организације спортских риболоваца "Мрена", Атлетског клуба "СФС Борац", Спортског клуба "Катори", Савеза за школски спорт, Кошаркашког клуба "Параћин", Пливачког клуба "Црница", Рукометног клуба "Параћин" и Карате клуба "Самурај". Програми су ревидирани у складу са правилником и испоштовани су законски рокови, образложено је пре усвајања.

 

 
У среду 48. седница Скупштине

УТОРАК, 11. 12. 2018.

 На дневном реду 48. седнице Скупштине општине Параћин, заказане за среду, 12. децембар, налазе се Програм рада са финансијским планом Општинске стамбене агенције за идућу годину и Извештај о раду те агенције за прошлу годину, затим Предлог Одлуке о покретању поступка јавно приватног партнерства без елемената концесије у циљу реализације пројекта реконструкције, рационализације и одржавања јавног осветљења на територији општине Параћин и предлог решења о именовању стручног тима за спровођење тог поступка. Пред одборницима ће се наћи и предлози одлука о давању на коришћење и управљање ради озакоњења пословног објекта Културног центра Јавном предузећу Пословни центар "Параћин" и о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама. Седница Скупштине биће одржана у сали председништва Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове, од 16 сати.

 

 
Вертикална сигнализација на општинским путевима

УТОРАК, 11. 12. 2018. 

На свим општинским путевима биће постављена вертикална сигнализација, којом се означава почетак и крај насеља, у циљу додатног упозоравања возача да прилагоде брзину којом се крећу.

 

 
Седмо вече Фестивала дечијих сцена

УТОРАК, 11. 12. 2018. 

Ученици основне школе "Стеван Јаковљевић" извели су четири сценска приказа у оквиру седме такмичарске вечери овогодишњег Фестивала дечијих сцена.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online