NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
109. sednica Opštinskog veća

UTORAK, 21. 02. 2017. 

Revidirani planovi i programi rada za 2017. godinu dva sportska saveza i 14 klubova, razmatrani na sednici Opštinskog veća 30. januara, jednoglasno su usvojeni na 109. zasedanju. Na osnovu toga Opštinsko veće je dalo saglasnost predsedniku opštine da potpiše ugovore o realizaciji odobrenih sredstava za sprovođenje dostavljenih programa. U međuvremenu, nadležna Komisija i opštinske službe proverile su Izveštaje o sprovođenju planova i programa u 2016. i utvrdile da su predlozi ovogodišnjih usklađeni sa prethodno donetim rešenjima Opštinskog veća, o sredstvima koja im se opredeljuju. U vezi sa tim, veće je usvojilo, ranije razmatran, Model Ugovora o realizovanju godišnjeg programa sportske organizacije, kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta, dopunjen stavkama o obavezi otvaranja posebnog računa na koji se uplaćuju budžetska sredstva i obavezi objavljivanja izveštaja na sajtu organizacije i oglasnoj tabli. Bez rasprave veće je usvojilo na nekoj od prethodnih sednica razmatran Izveštaj o radu Crvenog krsta u 2016. godini. O izveštajima ustanova i škola koji su prvi put dostavljeni na razmatranje nije bilo izjašnjavanja. Izvestioci su upoznali veće sa najznačajnijim investicijama i poslovima u prošloj godini. Apoteka Paraćin je, pored ostalog, dugovanje prema poveriocima iz prethodnih godina smanjila za 31 milion. Izveštaj Sportsko rekreacionog centra “7.jul”, dostavljen u materijalu nije dodatno pojašnjavan, a Centra za socijalni rad, jer nije bilo izvestioca, odložen za sledeću sednicu. Predškolska ustanova “Bambi” je, najveći problem, nedostatak radnika, delimično rešila angažovanjem kroz javne radove preko Nacionalne službe, a najvažniji su bili građevinski radovi u vrtićima “Plavi zec” i “Bambi” i konverzija sistema grejanja u vrtiću “Kolibri”. U školi “Momčilo Popović” najvažnije je priključivanje na sistem vodosnabdevanja područnih odeljenja u Mirilovcu i Lebini, u školi “Branko Krsmanović” Donja Mutnica, završetak projekta konverzije kotlarnice za prelazak na gas. Škola “Stevan Jakovljević” ostvarila je 87 odsto planova, navedeno je pre zaključivanja rasprave i sednice veća.

 

 
Poljoprivrednici ove godine putuju u Krakov

UTORAK, 21. 02. 2017.

 Ovogodišnjim Programom budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Paraćin, među predviđenim organizovanim obilascima sajmova poljoprivrede, u Srbiji i inostranstvu, namenjenim domaćim poljoprivrednicima, prva je poseta Međunarodnom sajmu “AGROTEH 2017.”, u Poljskoj. Odlazak na sajam, koji se održava od 15. do 19. marta u Krakovu, opština finansira iz budžeta sa 40 odsto, a zainteresovani poljoprivrednici bi ostatak trebalo da uplate najkasnije do 28. februara, odnosno dok sva mesta ne budu popunjena. Inače, o svemu se detaljno mogu informisati u Kancelariji 35, Opštinske uprave Paraćin.

 

 
Popisivači nelegalno građenih objekata i dalje na terenu

UTORAK, 21. 02. 2017.

 Ekipe popisivača nelegalno izgrađenih objekata na teritoriji paraćinske opštine, narednih dana, nastavljaju obilazak domaćinstava u Striži, zatim i ostalim selima južno od grada.

 Po Zakonu o ozakonjenju iz 2015. godine, popisuju se svi objekti građeni od čvrstog materijala, bez dozvole ili sa dozvolom, od koje se odstupilo u izgradnji.

 Vlasnici objekata bi, pre nego što ih ekipe popisivača posete, trebalo da pripreme dokumentaciju u vezi objekata koje poseduju, kako bi olakšali i ubrzali ispunjavanje zakonskih obaveza. To se pre svega odnosi na žitelje Krežbinca, Ratara i Sikrice i gradskih ulica Svetozara Markovića, Steve Pisara, Moravske, Juhorske, Ulice prote Mateje Nenadovića, Laze Lazarevića, Živke Petrović i Adakalske, čiji je obilazak planiran rasporedom za naredne dane.

 

 
Društvo srpskih domaćina od Opštinskog, preraslo u Okružni odbor

UTORAK, 21. 02. 2017. 

Nedavno formirani Opštinski odbor Društva srpskih domaćina, početkom ove godine, prerastao je u Okružni, sa sedištem u Paraćinu. Brojne aktivnosti ove nevladine organizacije usmerene su na očuvanje tradicionalnih srpskih vrednosti, kulture i stvaralaštva, a posebno na pomoć razvoju privrede i poljoprivrede.

 

 
U Biblioteci obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

UTORAK, 21. 02. 2017. 

Profesorka srpskog jezika i književnosti, Zorica Ivanović, održala je dans u paraćinskoj Biblioteci čas sa svojim učenicima iz Tehnološke škole, povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika.

 

 
“Zvuci sveta” u paraćinskom Kulturnom centru

UTORAK, 21. 02. 2017. 

Blizu 70 instrumenata iz raznih krajeva sveta postavljeno je u galeriji Kulturnog centra Paraćin. Svi zainteresovani imaće priliku do kraja nedelje da se upoznaju sa ovim nesvakidašnjim instrumentima, probaju da sviraju na istim, saznaju odakle dolaze i kako se koriste.

 

 
Banović novi sekretar Saveza za školski sport

UTORAK, 21. 02. 2017.

 Zbog usaglašavanja sa novim Zakonom o sportu i članom koji reguliše pitanja sukoba interesa, dosadašnji sekretar Saveza za školski sport opštine Paraćin, Darko Bajkić bio je u obavezi da zbog članstva u Upravnom odboru Saveza za školski sport Srbije, podnese ostavku na pomenutu funkciju.

 Stoga je, na posledenjoj sednici Skupštine Saveza za školski sport opštine Paraćin, usvojena ostavka dosadašnjeg sekretara Saveza i jednoglasno usvojen predlog predsednika Saveza, profesora Slobodana Maksimovića da novi sekretar Saveza za školski sport opštine Paraćin bude Željko Banović, profesor fizičkog vaspitanja, zaposlen u osnovnoj školi “Momčilo Popović”, sa višegodišnjim iskustvom rada u školskom sportu. Inače, Darko Bajkić će nastaviti da obavlja funkciju koordinatora Saveza za školski sport Srbije, saopšteno je iz tog Saveza. 

 

 
Početkom drugog polugodišta Sportska zima i u seoskim školama

UTORAK, 21. 02. 2017. 

Deseta Sportska zima je, nakon realizovanja istoimene manifestacije u gradu organizovana i u paraćinskim selima, odnosno u seoskim osnovnim školama. Od sporstkih sadržaja deci su ponuđeni mali fudbal, basket, odbojka, stoni tenis i po prvi put popularni sport, korfbol.

 

 
Kadetkinje OKK “Paraćin” trenutno na petoj poziciji

UTORAK, 21. 02. 2017.

 U okviru aktuelnih takmičenja ženske Superlige Jug 2, seniorke Omladinskog Košarkaškog kluba “Paraćin” izgubile su, proteklog vikenda, na domaćem terenu od ekipe “Radničkog” iz Kragujevca. Kadetkinje OKK “Paraćin” su gostujući u Srbobranu imale više uspeha, pobedivši ekipu domaćina. Utakmicu 13. kola Jedinstvene kadetske lige Srbije, kadetkinje iz Paraćina završile su rezultatom 62:63, što im je obezbedilo petu poziciju na tabeli.

 

 
U toku javni konkurs za direktore dva javna preduzeća

PONEDELJAK, 20. 02. 2017.

  Skupština opštine Paraćin je, na poslednjoj sednici, usvojila Predlog oglasa o Javnom konkursu za imenovanje direktora javnih preduzeća Direkcija za izgradnju i Preduzeća za korišćenje i upravljanje poslovnim prostorom “Poslovni centar Paraćin”, čiji je osnivač.

 Javni konkurs, sa utvrđenim uslovima za izbor direktora objavljen je Službenom glasniku Republike Srbije, Službenom glasilu opštine Paraćin, dnevnom listu “Danas” i zvaničnoj internet stranici Opštinske uprave, u delu “konkursi i javni oglasi” i traje 30 dana, od dana objavljivanja.

 Inače, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima i Uredbom o merilima za imenovanje direktora javnih preduzeća Zakona o lokalnoj samoupravi, direktore imenuje Skupština nakon sprovedenog javnog konkursa, na period od 4 godine, na osnovu predloga Komsije nadležne za ocenjivanje, odnosno sprovođenje izbornog postupka. 

 

 
Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde pomoć za najugroženije

PONEDELJAK, 20. 02. 2017. 

U organizaciji lokalne samouprave i Centra za socijalni rad danas je, najugroženijim porodicama u stanju socijalne potrebe, podeljena pomoć u vidu paketa prehrambene i hemijske robe. Ova akcija je organizovana upravo danas, na Međunarodni dan socijalne pravde.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online