NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Gradjena u 3 etape, najduža ulica u Čepuru, cela pod asfaltom

Petak, 29. 08. 2014. 

Asfaltiranjem trećeg, presotalog, dela najduže ulice u Čepuru ispunjeno je još jedno obećanje dato meštanima tog sela, rekao je obilazeći gradilište, predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović. On je rekao da svi gradjani mogu biti uvereni da će isto kao u Čepuru, Svojnovu i Trešnjevici, tako i u ostalim seoskim i gradskim mesnim zajednicama, svi započeti radovi biti završeni. “Svuda gde započinje izgradnja ulica radovi će biti završeni, samo što to u svakom pojedinačnom slučaju neće biti moguće tokom jedne budžetske godine, što znači da ni jedan posao neće ostati nezavršen”, kaže Paunović. Predsednik Skupštine opštine, Dragan Mitić, koji je sa Paunovićem obišao gradilište je rekao da, nakon završetka radova u najdužoj seoskoj ulici, više od 80 odsto saobraćajnica je pod asfaltom i da je za asfaltiranje u Čepuru ostalo još samo nekoliko manjih ulica.

 

 
Sanacija poplavljene kotlarnice, u komplesku srednjoškolskog centra

Petak, 29. 08. 2014. 

Govoreći o pripremama za početak školske godine, članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, Marija Zekić, najavila je radove na sanaciji štete od poplave u Srednjoškolskom centru, koji bi trebalo da počnu najpre na kotlarnici.

 

 
Za pomoć EU prijavilo se oko 500 poplavljenih gazdinstava

Petak, 29. 08. 2014.

Danas je završeno prijavljivanje malih poljoprivrednih gazdinstava koja su pretrpela štetu u majskim poplavama za pomoć Evropske unije, koju distribuira Organizacija za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija. Za 23 paketa pomoći u semenu, sadnicama, plastenicima, mehanizaciji i drugim stvarima neophodnim za obnovu proizvodnje prijavilo se do isteka vremena za predaju formulara 450 poljoprivrednih gazdinstava, očekivalo se da još iz dva sela stignu prijave, pa se procenjuje da će ukupan broj prijavljenih biti nešto preko 500. Ipak, to je tek polovina gazdinstava koja su prijavila štetu od poplava, što znači da još oko 500 gazdinstava iz nekih razloga nije htelo da konkuriše za ovu pomoć. Rang liste sa imenima nosilaca gazdinstava koja su dobila pomoć biće završene do kraja septembra, rekla je Slavka Jovanović koja radi na realizaciji ovog projekta u Paraćinu.

 
Sns kritikuje brzinu izdavanja rešenja o kategorizaciji štete od poplava

Petak, 29. 08. 2014. 

Na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru Srpske napredne stranke, njen predsednik, Jovica Rajić, kritikovao je navodnu sporost u izdavanju rešenja o kategorizaciji štete od poplava i ponovio kritike na račun rada Štaba za vanredne situacije i njegovog komandanta. Rajić je pozdravio izlazak Sps-a iz vlasti u Paraćinu, uz napomenu da ne želi da se meša u unutrašnje stvari te stranke.

 

 
Saopštenje predstavnika Sps-a koji se nalaze na funkcijama u lokalnoj samoupravi

Petak, 29. 08. 2014.

 Predstavnici Sps-a, koji se nalaze na funkcijama u lokalnoj samoupravi, u saopštenju za javnost, navode da se ovih dana u medijima pojavljuju informacije koje potiču od predsednika Opštinskog i predstavnika Okružnog odbora Sps-a, u Paraćinu i Jagodini.

 U saopštenju piše da ni jedno izabrano i imenovano lice u lokalnoj samoupravi, imenovano od strane Sps-a, nije podnelo ostavku smatrajući da je takav zahtev od strane predsednika Opštinskog odbora socijalista u Paraćinu štetan po interese stranke, te da većina tih lica nije ni obaveštena o zahtevu predsednika.

 “Milan Marković se javnosti obraća po ličnoj volji, jer odluka o isključenju članova Sps-a nije ni doneta, već je Marković, uz podršku svoja dva potpredsednika, Zorana Milojkovića i Jelene Radovanović, o tome samo obavestio deo Opštinskog odbora koji je prisustvovao sednici, što je manje od polovine članova odbora”, piše u saopštenju.

 Dalje se navodi da se nesposobnost funkcionera partije i valjanost ideje za koju se zalažu ogleda u tome što nisu obezbedili većinu prisutnih, tek ne i većinu koja bi glasala za njihovu odluku.

 “Baveći se na čudan način kadrovskom politikom, funkcioneri Okružnog odbora Sps-a iz Jagodine, Marko Maljković i Goran Milosavljević su uvek ometali rast popularnosti paraćinskog odbora Sps-a i kad god bi on krenuo uzlaznom putanjom uvodili bi privremne mere, obmanjujući pritom centralu stranke.

 Kako nije jasno, kada i na osnovu čega je doneta odluka o izlasku Sps-a iz vlasti, a predsednik i potprdsednici nemaju argumente da to objasne članstvu, jedino što preostaje je poziv odborničkoj grupi da se sastane, da smernice za dalji rad izabranih lica u lokalnoj samoupravi i smeni predsednika odborničke grupe, Zorana Milojkovića, kao nezianteresovanog za njen rad, navodi se u saopštenju predstavnika paraćinskog odbora Sps-a, koji se nalaze na funkcijama u lokalanoj samoupravi, koje je potpisao Jugoslav Lukić, u svojstvu zamenika predsednika opštine.

 
“Mladost na delu”

Petak, 29. 08. 2014. 

Projekat “Mladost na delu”, koji realizuju paraćinski volonteri, studenti i mladi fudbaleri biće završen do nedelje, 31. avgusta, za kada je planirana prva utakmica na uredjenom stadionu “Sfs Borca”. Ovaj projekat je realizovan u okviru programa “Mladi su zakon”, koji podržava Ministarstvo omladine i sporta, a podržao ga je i paraćinski Sportski centar “7. jul”.

 

 
“Bekstvo” za kraj Kulturnog leta

Petak, 29. 08. 2014.

Kulturno leto, koje je ove godine održano tokom četiri vikenda u avgustu, biće završeno monodramom “Bekstvo”, paraćinskog glumca Uroša Mladenovića, koji se svojim sugrađanima već predstavio kao reditelj i glumac. U “Tri i po priče” režirao je i glumio sa Tanjom Mahmutović, a u predstavama “Mirandolina” i “Hamlet u Mrduši Donjoj” okupio je svoje kolege sa klase u saradnji sa iskusnim paraćinskim amaterima, omogućivši publici da uživa u odličnim predstavama. Mladenović je završio glumačku akademiju u Novom Sadu, a monodrama “Bekstvo” zakazana za subotu 30. avgust od 21 sat, njegov je master rad, na kome mu asistiraju Tanja Mahmutović i Srđan Babić.

 
Velimir Ilić najavio aktivnosti na prevenciji od poplava u najviše postradalim opštinama

Četvrtak, 28. 08. 2014. 

Ministar za vanredne situacije, Velimir Ilić, juče je obilazio poplavljene opštine sa namerom da prikupi podatke za izradu izveštaja o trenutnom stanju u tim opštinama. On je posetio i Paraćin i razgovarao sa predsednikom opštine, Sašom Paunovićem, koji ga je informisao o tome šta je uradjeno do sada, na čemu se sada radi i koji su problemi. Posle razgovora ministar Ilić je rekao da je situacija u Paraćinu posle poplave normalizovana, kao i da izdavanje rešenja o nadoknadi štete ide sporije zbog problema sa nerešenim imovinsko-pravnim odnosima, što je, inače, problem cele Srbije. On je najavio aktivnosti na prevenciji poplava u najviše postradalim opštinama.

 

 
Nekoliko paraćinskih firmi obezbedilo još jednu turu nameštaja za Tehnološku školu

Četvrtak, 28. 08. 2014. 

Nekoliko paraćinskih firmi doniralo je još jednu turu nameštaja za Tehnološku školu, kao pomoć u saniranju posledica katastrofalne majske poplave.

 

 
Velike investicije u nekoliko škola u različitim fazama realizacije

Četvrtak, 28. 08. 2014. 

Velike investicije namenjene školama, prvenstveno za nastavak izgradnje fiskulturne sale u školi u Donjem Vidovu, početak izgradnje sale u Busilovcu, rekonstrukciju grejanja u školi u Popovcu i još nekoliko manjih poslova, u različitim su fazama realizacije i nastaviće da se odradjuju etapno, kaže Marija Zekić, članica Opštinskog veća, zadužena za obrazovanje.

 

 
“Zeleni savet” radi na sprečavanju projekta izgradnje hidroelektrana na Resavici i Nekudovi

Četvrtak, 28. 08. 2014. 

Juče je održan sastanak “Zelenog saveta”, radnog tela Opštinskog veća, čiji je zadatak da poveže javnost i nadležne opštinske organe, u cilju zaštite životne sredine. Tema sastanka je bio projekat izgradnje minihidroelektrane na Resavici i Nekudovskoj reci, koji bi ugrozio izdašnost izvora Crnice, a time i vodosnabdevanje pet naselja i vojnog poligona “Pasuljanske livade”, ostavio bez posla tridesetak radnika, ugrozio floru i faunu i naneo štetu turizmu. Predsednik Saveta i član Opštinskog veća, Danijel Nagulić, informisao je prisutne članove Saveta, predstavnike nevladinih organizacija i privrede da je stav opštine Paraćin da taj projekat ne treba realizovati. Zaključak sastanka “Zelenog saveta” je preporuka Opštinskom veću da se nastave aktivnosti na sprečavanju realizacije projekta minihidroelektrana na Resavici i Nekudovskoj reci.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

4 posetioca/posetilaca online