NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Predsednik opštine potpisao izjavu o prihvatanju još jedne donacije za vrtić “Bambi”

Utorak, 25. 11. 2014. 

Osim što je hiljade kuća oštećeno u majskoj poplavi i neki od vitalnih javnih objekata pretrpeli su ogromnu štetu, pa njihova sanacija zahteva ozbiljno planiranje i vreme za popravku. Takav je slučaj bio sa Tehnološkom školom i vrtićem “Bambi” u kojima još traju radovi na sanaciji prostorija. U medjuvremenu brojne donatorske organizacije pomogle su kupovinu opreme za rad, a konkretno u navedenom vrtiću u toku su keramički radovi u podrumu gde su smešteni magacin, kotlarnica i vešeraj. Od srede u vrtiću je uspostavljeno grejanje na gas, prethodile su sve obavezne tehničke probe i izdavanje atesta, a ovaj vid grejanja isplativiji je od prethodnog, na lož ulje, zbog čega je u stvari čitava procedura obnove kotlarnice potrajala nešto duže. U medjuvremenu vrtići su za grejanje koristili klima uredjaje i peći. Inače, za kompletnije sredjivanje ovog vrtića danas je predsednik opštine potpisao izjavu o prihvatanju još jedne donacije.

 

 
Najmodernija “Samsung” učionica od danas u školi “Stevan Jakovljević”

Utorak, 25. 11. 2014. 

Danas je u paraćinskoj osnovnoj školi “Stevan Jakovljević” otvorena digitalna učionica, treća u Srbiji, prva u toj školi. Ova učionica je rezultat saradnje kompanije “Samsung” i Ministarstva prosvete, ali otvaranju nije prisustvovao, ranije najavljen, ministar prosvete, već predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković. Pre4dstavnik “Samsunga” u Paraćinu je bio Seho Kim, predsednik kompanije “Samsung Elektroniks za Adriatik”. Lokalnu samoupravu je predstavljao predsednik opštine Saša Paunović, a gosti su bili direktori svih osnovnih i srednjih škola u paraćinskoj opštini.

 

 
Po rezultatima revizije Paraćin jedna od najboljih opština

Utorak, 25. 11. 2014. 

Državna revizija je završila kontrolu opštine Paraćin, izveštaj još nije objavljen, ali je na nedavno održanom skupu koji je organizovala upravo državna revizija i kome su prisustvovali predstavnici tridesetak opština, rečeno da je po rezultatima revizije Paraćin jedna od najboljih opština. Predsednik opštine Saša Paunović kaže da će izveštaj revizije sadržati i nedostatke koji su uočeni ali oni su formalne prirode, rezultati su slučajnih propusta i najveći deo je već ispravljen.

 

 
164. sednica Opštinskog veća

Utorak, 25. 11. 2014. 

Razmatrani su dopuna Odluke o određivanju nosilaca investicija na projektovanju i izgradnji kanalizacione i vodovodne mreže i sistema za prešićavanje otpadnih voda na teritoriji opštine Paraćin i informacija o utrošenima sredstvima za unapređenje bezbednosti saobraćaja na području paraćinske opštine.

 

 
Javni uvid u Nacrt o komunalnim taksama

Utorak, 25. 11. 2014. 

Nacrt Odluke biće istaknut na oglsnoj tabli do 27. novembra, do kada mišljenja, predloge i sugestije, oni, koji ih imaju, mogu u pisanoj formi dostaviti u kancelariju 11 lokalne poreske adminstracije, kako bi blagovremeno bile uzete u obzir pre nogo što Opštinsko veće Nacrt utvdi kao predlog za Skupštinu.

 

 
U sklopu kampanje “Pokreni se za posao” NVO ENECA održala prezentaciju u Paraćinu

Utorak, 25. 11. 2014. 

U saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, nevladina organizacija ENECA održala je prezentaciju svog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa, namenjenog pre svega onima koji zbog socijalnog i porodičnog statusa ne mogu da dobiju kredit, a imaju dobru poslovnu ideju. Konkurs traje do kraja sledeće godine, a komisija bira 100 korisnika kojima će dodeliti sredstva u visini do 220 hiljada dinara.

 

 
Intenzivni radovi na sanaciji Tehnološke škole

Ponedeljak, 24. 11. 2014. 

U toku su intenzivni radovi na sredjivanju Tehnološke škole, koja je u majskim poplavama pretrpela veliku štetu. Danas je radove obišao predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović, koji je tom prilikom rekao da će biti i novih donatora za potpunu obnovu i opremanje ove škole, a direktor škole, Dejan Nešić, najavio je početak rada obnovljene škole za drugo polugodište.

 

 
Donacija “Čovekoljublja” za poljoprivrednike

Ponedeljak, 24. 11. 2014. 

Dobrotvorni Fond “Čovekoljublje” donirao je pšenicu za 40 poljoprivrednih domaćinstava, svakom za po jedan hektar. Ovom donacijom, uz donaciju Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija FAO, paraćinska opština je dobila ukupno 253 hektara pod pšenicom, što je više nego što je bilo pre poplava.

 

 
Rekonstrukcija krova na zgradi u Popovcu pri kraju
Ponedeljak, 24. 11. 2014.

Paraćinska firma “Spektar invest” završila je krovnu konstrukciju na zgradi za socijalno stanovanje u Popovcu i danas je počelo postavljanje crepa. Kada krov bude završen preostaje postavljanje oluka, čime će svi radovi po ugovoru biti završeni. U požaru, koji je, u decembru prošle godine, izbio na poslednjem spratu zgrade u Popovcu izgoreli su taj sprat i krov. U ovoj godini će biti uradjena samo rekonstrukcija krova, a renoviranje poslednjeg sprata će doći na red kada budu obezbedjena sredstva. “Spektar invest” je u obavezi da radove po ugovoru završi za 25 radnih dana. Ukupna vrednost je 1,8 milion dinara.

 
Javna rasprava o komunalnim taksama
Ponedeljak, 24. 11. 2014.

Opštinsko veće je na poslednjoj sednici, u petak, 21. novembra, razmatralo Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, nakon čega je ovaj predlog upućen na javnu raspravu. Kako bi dokument bio dostupan široj zainteresovanoj javnosti, nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama je danas objavljen na oglasnoj tabli Opštinske uprave i na taj način će biti dostupan do četvrtka, 27. novembra, kada ističe rok da zainteresovani svoje primedbe i sugestije, sa pisanim obrazloženjem, dostave Opštinskom veću, preko Odeljenja za lokalnu poresku administraciju.

 
Asfalt u Drenovcu

Ponedeljak, 24. 11. 2014. 

Danas je u Drenovcu asfaltirana jedna od poslednjih ulica iz ovogodišnjeg programa za asfaltiranje. Očekuje se da će do kraja godine biti završena i asfaltiranja koja kasne zbog problema sa izvodjačem radova.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

1 posetilac online