NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Svečana sednica Skupštine opštine

27. 09. 2016. 

Povodom 27. septembra, Dana opštine Paraćin, danas je održana svečana sednica Skupštine. Svečanosti su prisustvovali sadašnji i bivši odbornici, gosti iz pobratimskih opština, predstavnici brojnih organizacija i institucija sa kojima opština sarađuje i druge uvažene zvanice. Na svečanosti su, po tradiciji, uručene septembarske nagrade. Ove godine, u ruke zaslužnih organizacija i pojedinaca, otišlo je 6 zahvalnica i 5 novčanih nagrada.

 

 
Zvanično završen projekat regulacije Suvare, kroz Gornju Mutnicu

27. 09. 2016. 

Meštanima Gornje Mutnice, zvanično i svečano, povodom Dana opštine predat je na upotrebu, po svemu sudeći, najznačajniji javni objekat izgrađen u tom selu - novi kilometar korita reke Suvare, koja je, izlivajući se 2014. godine, napravila ogromne štete. U okviru projekta finansiranog sredstvima Evropske unije, preko republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, saniran je ranije regulisan deo korita, a poslovi vredni više od 40 miliona dinara obezbediće da meštani Gornje Mutnice budu spokojniji.

 

 
Sporazum o pristupanju Udruženja paraćinskih privrednika Uniji poslodavaca Srbije

27. 09. 2016. 

Prilikom uobičajenog susreta predstavnika paraćinske lokalne samouprave sa domaćim provrednicima i preduzetnicima, povodom Dana opštine, najavljeni su opštinski planovi sprovođenja projekta istraživanja privredne situacije, kako bi se utvrdila lokalna i uticalo i na kreiranje državne politike, unapređenje privrednog ambijenta i obezbeđivanje novih radnih mesta, ubuduće. Tom prilikom potpisan je Sporazum o pristupanju Udruženja paraćinskih privrednika, koji zapošljavaju oko 2.000 ljudi, Uniji poslodavaca Srbije, koji bi, kako se očekuje, omogućio pristup ovdašnjim privrednicima vladinim institucijama i pojednostavio rešavanje njihovih, individualnih problema.

 

 
“Paraćinska razglednica” povodom Dana turizma

27. 09. 2016. 

Turistička organizacija je povodom Dana opštine i Međunarodnog Dana turizma sprovela akciju pod nazivom “Paraćinska razglednica”, u kojoj su građanima uručivane razglednice starog Paraćina.

 

 
Uspeh paraćinskih gimnastičarki na takmičenju u Sarajevu

27.9.2016.
Na Međunarodnom gimnastičkom turniru, u Sarajevu, paraćinske gimnastičarke su ostvarile zapažene rezultate. U juniorskoj konkurenciji, Emilija Savić je osvojila drugo mesto, u višeboju i vežbi loptom a prvo mesto u vežbi obručem, dok je Milica Matić osvojila tri prva mesta – u višeboju i vežbama loptom i čunjevima. U seniorskoj konkurenciji, Maša Matić je osvojila 2. mesto u vežbi obručem, 3. u vežbi čunjevima a 4. u višeboju. Na sledećem takmičanju paraćinske gimnastičarke će učestvovati kao domaćini Memorijalnog turnira “Profesorka Ljiljane Tomić”, koji će biti održan 9. oktobra, u Hali sportova, u organizaciji Gimnastičkog kluba i Sportskog saveza, a u čast obeležavanja Dana opštine Paraćin.

 
KUP Paraćina u brzopoteznom šahu

27. 09. 2016. 

U saradnji sa Sportskim savezom opštine Paraćin, lokalnom samoupravom i Mesnom zajednicom “4. jul”, Šah klub Paraćin organizovao je treći KUP u brzopoteznom šahu.

 

 
Na upotrebu predata novoizgrađena fiskulturna sala u Trešnjevici

26. 09. 2016. 

U okviru svečanosti kojima lokalna samouprava, ove godine, obeležava Dan opštine Paraćin, svečano je otvorena i predata na upotrebu novoizgrađena fiskulturna sala osmorazredne škole u Trešnjevici, područnog odeljena škole “Vuk Karadžić”, u Potočcu. Ovo je, u proteklih desetak godina, sedma novoizgrađena i kompletno opremljena fiskulturna sala, kojom je opština Paraćin dostigla cilj da sve osmorazredne škole u seoskim mesnim zajednicama imaju fiskulturne sale, a đaci u selima iste uslove, kao i đaci u gradskim školama.

 

 
Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, posetio CRH Srbiju

26.09.2016.
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je danas Cementaru CRH Srbija, u Popovcu. Frederik Obe, generalni direktor CRH Srbije, sastao se sa predsednikom komore, analizirajući ekonomsko i poslovno okruženje i razmatrajući potencijale i prilike u građevinskoj industriji u Srbiji. Tom prilikom, direktor CRH Srbije, rekao je da je CRH Srbija aktivni učesnik u mnogobrojnim građevinskim projektima u republici. Sa jedinstvenim portfoliom svojih proizvoda - cementom, gotovim betonom i agregatima, kao i potpunom tehničkom ekspertizom i rešenjima koja nudi svojim kupcima, u popovačkoj fabrici ističu da su ponosni su što i ove godine nastavili da učestvuju u značajnim infrastrukturnim i razvojnim projektima u Srbiji. Sa druge strane, Privredna komore Srbije, kao nacionalna asocijacija kompanija i preduzetnika, igra značajnu ulogu u javnom, privrednom i ekonomskom životu Srbije, reprezentujući interese srpske privrede u inostranstvu i poboljšavajući klimu za poslovanje svojih članica u zemlji. “Veliko nam je zadovoljstvo što nas je gospodin Čadež posetio danas, imali smo veoma sadržajan sastanak i uvereni smo da će se naša međusobna saradnja intenzivirati u budućnosti”, zaključio je Frederik Obe. Nakon sastanka domaćini su organizovali posetu proizvodnim postrojenjima, za goste iz Privredne komore Srbije.

 
“Između kostima i ornamenta”, u Zavičajnom muzeju

26. 09. 2016. 

U Zavičajnom muzeju postavljena je izložba figurina, iz fonda Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, pod nazivom “Između kostima i ornamenta”.

 

 
Koncert Sanje Ilića i Balkanike

26. 09. 2016. 

U organizaciji paraćinske Turističke organizacije, u sklopu obeležavanja Dana opštine, održan je koncert Sanje Ilića i njegovog orkestra “Balkanika”.

 

 
Izložba radova sa Đačke likovne kolonije

26. 09. 2016. 

Slike nastale na 19. Đačkoj likovnoj koloniji izložene su u “Galeriji u prolazu”, Biblioteke i u osnovnoj školi u Sikirici.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU