НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Интензивирани радови на пољским путевима

СРЕДА, 15. 08. 2018. 

Насипање пољских путева завршено је и у Месним заједницама Доња Мутница и Давидовац, а радови су у току у Плани.

 

 
Како спремити квалитетну силажу?

СРЕДА, 15. 08. 2018. 

У модерној сточарској производњи силажа има све већи значај. За припрему силаже најчешће се употребљава зелена кукурузна биљка, са или без клипа, а управо овај период, август, најпогоднији је за припрему силаже, кажу у Пољопривредној саветодавној стручној служби, у Јагодини.

 

 
Полиција запленила 23 тоне неисправног меса

СРЕДА, 15. 08. 2018.

Полиција у Јагодини је, пре три дана, у сарадњи са Управом царине, запленила 23 тоне меса, које је из Бразила, преко Космета и Рашке, даљом продајом требало да буде достављено до кланице "Павловић", у селу Супска, код Ћуприје. Инспектори су ухапсили Ђорђа Лукића, из Параћина, власника радње "Наша домаћа месара", коме се на терет стављају два дела – фалсификовање исправа и кријумчарење. Надлежни тврде да месо у Србију није ушло легалним током, те да је готово целокупна количина, од око 23 тоне, била без исправа о безбедности и са истеклим роком трајања. Реч је о комадима меса који такви не могу да се продају, већ се са њих скида кост и даље се користе за прераду. Месо није ушло на тржиште и то је најважније, изјавио је тим поводом министар пољопривреде, Бранислав Недимовић.

 
Јавни позив за доделу септембарских награда

СРЕДА, 15. 08. 2018.

Поводом 27. септембра, празника општине Параћин,  Комисија за кадровска и административна питања и јавна признања Скупштине општине Параћин, позвала је предузећа, установе, синдикалне организације, месне заједнице, невладине, хуманитарне организације и друга правна лица и грађане, да предложе кандидате, правна лица и појединце, за доделу награда и јавних признања Општине Параћин. Звање почасног грађанина општине Параћин, златна, сребрна и бронзана плакета, диплома, новчана награда, захвалница и похвала, награде су и јавна признања која ће бити додељена за 2018. годину. Предлоге ће разматрати Комисија, а коначну одлуку доноси Скупштина општине. Предлози се достављају у писаној форми, са образложењем Комисији за кадровска и административна питања или поштом на адресу Скупштине општине Параћин, најкасније до 10. септембра. Осим на локалној телевизији овај јавни позив објављује се на званичној интернет страници општине, у општинском Билтену и на билборду у граду.

 
Дружење са Кети Мекинтајер у градској библиотеци

СРЕДА, 15. 08. 2018. 

Градској библиотеци је већ други пут дошла у посету Кети Мекинтајер, која ради за невладину организацијун која се бави унапређењем образовања у земљама у развоју. Кети има пријатеље у Јагодини, више пута је била у Србији и доћи ће поново.

 

 
У суботу "Винска променада"

СРЕДА, 15. 08. 2018.

Друга по реду "Винска променада", у Параћину, у организацији Туристичке организације општине Параћин и Винског витешког реда "Стева Писар", биће одржана у суботу, 18. августа, у Доњем парку. Према речима организатора, своја вина представиће око 20 винарија. Отварање манифестације заказано је за 18 сати.

 
19. августа почиње 21. Ђачка ликовна колонија

СРЕДА, 15. 08. 2018.

Двадесет прва Ђачка ликовна колонија почиње 19. августа, на дан великог духовног празника, Преображења. Учесници се окупљају у градској библиотеци, која је већ годинама домаћин и организатор колоније, а сечење колача ће бити обављено у подне, у Културном центру, где ће за ову прилику бити отворена самостална изложба младог уметника, Александра Станојевића, бившег учесника Ђачке ликовне колоније.   Ове године колонија окупља 36 учесника, талентоване деце, ликовних педагога и сарадника, који ће на Грзи боравити до 26. августа.

 
Крајем августа и Сисевачка ликовна колонија

СРЕДА, 15. 08. 2018.

Након Ђачке ликовне колоније, на истом месту, у хотелу "Колиба" на Грзи се одржава и Сисевачка ликовна колонија, која почиње 27. августа и траје до 3. септембра. 43. Сисевачка колонија окупља десеторо уметника, сликара, вајара и ликовних педагога из Новог Сада, Београда, Јагодине, Ниша, Подгорице и Обреновца. Један од учесника долази са Сицилије, а и Параћин има свог представника. Радови који настану на колонији остају у фундусу Културног центра, који већ располаже вредном и разноликом збирком радова бројних уметника, који су свих ових година учествовали на Сисевачкој ликовној колонији.

 
Припреме и за асфалтирање у Стубици

УТОРАК, 14. 08. 2018. 

У Стубици су у току припремни радови за асфалтирање још једне сеоске улице, у договору са мештанима и Саветом те Месне заједнице.

 

 
И у Рашевици саниран један од пољских путева

УТОРАК, 14. 08. 2018. 

Ове године је за уређење пољских путева из буџета издвојено 5 милиона 750 хиљада динара. Санација пољских путева биће обављена у укупно 35 месних заједница, што сеоских, што градских, у којима се становништво бави пољопривредом.

 

 
Још једна редовна седница Општинског већа

СРЕДА, 08. 08. 2018.

Општинско веће је, разматрајући предлог начелника Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове, на 263. седници донело решење о давању сагласности на преузимање обавеза по уговору за капиталне пројекте који захтевају плаћање у више година, Управи за инвестиције и одрживи развој општине Параћин. Реч је о изради техничке документације за технички пријем Културног центра, пројекту изградње тротоара у Теслиној, у периоду од 2018. до 2020. и изградње прилаза у Сутјеској и Улици  Војводе Мишића, пројекту израде техничке документације за изградњу и реконструкцију објеката Опште болнице и Дома здравља, пројекту изградње канализације у сеоским месним заједницама и изградње трафо станице за зграду за избегла лица у Данкову.

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 5 guests online