НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
169. седница Општинског већа

СУБОТА 16.09.2017. 

На 169. седници, Општинско веће је, радећи по дневном реду, утврђеном након прихватања да, као допуну, разматра Извештаје Комисије за оцену и стручни преглед годишњих и посебних програма у области спорта, без расправе утврдило и упутило Скупштини на усвајање, на претходној седници усмено образложену, на овој достављену у материјалу, Другу измену Програма пословања са финансијским планом Јавног комуналног предузећа Параћин. У односу на усмено образложење није било никаквих измена ни код Другог ребаланса Програма пословања за 2017. Јавног предузећа за водовод и канализацију "Водовод", тако да је веће, такође без расправе и тај предлог утврдило за скупштинско разматрање. Поводом покретања процедуре израде планског документа будућег излетишта у Стубици, који ће омогућити решавање имовинских односа и инфраструктурно решавање простора од цркве према боровима шумама, Скупштини је на усвајање упућен и Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације Стубица Видиковац. Веће је затим приватило и Извештаје поменуте Комисије надлежне за спровођење програма спортских организација и клубова, о усвајању Другог ревидираног предлога Програма Фудбалског клуба "Младост" Сикирица за 2017. и Измени ревидираног предлога овогодишњег Програма Омладинског шаховског клуба "Параћин".
 
Соларна клупа са бесплатним интерентом

СУБОТА 16.09.2017. 

У Параћину је недавно постављена соларна клупа. То је пројекат који је Туристичка организација реализовала уз подршку компаније ЦРХ, у оквиру пројекта "Партнерство за будућност".

 
Параћин домаћин 4. Учитељијаде

СУБОТА 16.09.2017. 

На тродневној, 4. по реду Учитељијади, у Параћину, окупило се око 400 учесника, из 27 друштава учитеља, са подручја Србије.

 
"Етно фест", део "Крстовданских свечаности"

СУБОТА 16.09.2017. 

Параћин је данас био домаћин још једног "Етно феста", који је окупио учеснике из градова широм Србије. И ова манифестација, као саставни део "Крстовданских свечаности", посвећена је обележавању Дана општине Параћин.

 
Књижевни кутак" у Гимназији

СУБОТА 16.09.2017. 

У параћинској Гимназији је отворен "Књижевни кутак", чији је циљ окупљање средњошколаца са литерарним амбицијама и пружање помоћи да их остваре. "Књижевни кутак" је део програма Дома омладине, који је у Гимназији нашао заинтересованог и посвећеног сарадника, за његову реализацију.

 
"Дан пешачења" и у Параћину

СУБОТА 16.09.2017. 

Планинарски клуб "Јаворак" организовао је данас акцију "Дан пешачења", која је посвећена обележавању Дана општине, први пут се одржава ове године и треба да постане традиционална. Осим чланова "Јаворка" у акцији су учествовали и грађани. Пешачење је почело у 9 сати, учесници су кренули из улице Николе Пашића, иза Максија, преко Карађорђевог брда, до видиковца изнад Главице и назад, уз реку. Међу учесницима "Дана пешачења" било је највише младих, а по свом избору и према могућностима могли су да пешаче 5 или 12 километара. Иначе, "Дан пешачења" у Параћину део је јединствене републичке акције, коју је прогласио Планинарски савез Србије и која је данас организована у више од тридесет градова, а наредних година биће одржавана сваке суботе, другог викенда у септембру. Акцију Дан пешачења у Параћину су подржали Спортски савез општине и Туристичка организација.

 

 

 

 
Венци поводом годишњице пробоја солунског фронта

ПЕТАК 15.09.2017. 

Деведесет девету годишњицу пробоја солунског фрoнта, Општинска организација СУБНОР-а обележила је полагањем венца на споменик у центру града.

 
Венци 3 борачка удружења на споменик "Победнику"

 ПЕТАК 15.09.2017. 

Удружење бораца отаџбинских ратова, Удружење ратних војних инвалида и Удружење потомака ратника од 1918. до 1920. свечано су обележила 99. годишњицу пробоја солунског фронта.

 
И у 2017. било помака у решавању проблема грађана

ПЕТАК 15.09.2017. 

У уобичајеном обраћању представницима медија, уочи Дана општине Параћин, 27. септембра, председник општине, Саша Пауновић је, у светлу још једног смањења општинских буџета у Србији и малог економског раста на нивоу државе, годину између два празника оценио као тешку, за све локалне самоуправе. За општину Параћин, у погледу рада општинских служби година је била мање више просечна. Упркос објективним проблемима, помака у решавању проблема грађана има. Да није било континуираног смањивања локалних буџета од 2012. на овамо, сада бисмо били у 2022. години. Са друге стране, ова година је рекордна у обезбеђивању средстава за значајне пројекте, за које су споразуми потписани, од 11 милиона 128 хиљада евра, па се може закључити да Параћин ужива, до сада, највећу пажњу Републике Србије и међународне заједнице.

 

 

 
Припреме за Међународни сајам привреде

ПЕТАК 15.09.2017. 

У Параћину ће од 12. до 14. октобра бити организован 19. Међународни сајам привреде.

 
Правда је победила

ПЕТАК 15.09.2017. 

Поводом Дана општине Параћин, Центар за комуникацију "Правда" данас је последњи пут доделио пакет намирница, као помоћ Милојку Марчетићу, јер му помоћ више није потребна. Наиме, ова организација која брине о избеглим и расељеним лицима је успела да Марчетићу обезбеди кров над главом, у Параћину и пензију из Хрватске и да му омогући да живи као домицилно становништво. Председник ЦЕКОП-а, Драган Секуловић, каже да је Марчетић доказ да правда заиста побеђује и најављује да ће до 27. септембра поделити велики број оваквих пакета породицама у најтежој материјалној ситуацији.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online