NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Zmič
industrijska zona
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Konkurs
Nastavljena podela kreveta iz donacija

Ponedeljak, 28. 07. 2014. 

Po rasporedu sa liste koju su, na osnovu veoma strogih kriterijuma, sastavili Centar za socijalni rad i opštinski Kol centar, posle pauze zbog održavanja Moto skupa, nastavljena je raspodela kreveta obezbedjenih iz donacija, za najugroženije porodice, medju poplavom ugroženima u opštini Paraćin.

 

 
Rok za prijavu štete od poplave 30. jul

Ponedeljak, 28. 07. 2014.

 Rok za prijavu štete od poplave je, prema Zakonu o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji, 30. jul ove godine, odnosno 8 dana od dana stupanja ovog Zakona na snagu, a to je 22. jul. To se odnosi na one gradjane kojima šteta nije popisana i oni štetu, dakle, mogu da prijave do 30. ovog meseca i to opštinskom Odeljenju za javne službe i lokalni ekonomski razvoj. Po isteku tog roka gradjani više neće imati pravo na prijavu štete.

 Istovremeno, gradjani kod kojih je štetu popisala opštinska komisija pre stupanja zakona na snagu praktično imaju validnu prijavu štete u skladu sa pomenutim zakonom.

 To se može i proveriti uvidom u spisak koji je objavljen na sajtu opštine Paraćin. Oni koji nemaju pristup internetu to mogu da učine u prostorijama opštinskog uslužnog centra ili pozivom na telefon kol centra 568-958 radnim danom od 8 do 20 sati.

 Gradjani koji poseduju kopiju zapisnika ili znaju da im je opštinska komisija popisala štetu nema potrebe da to i proveravaju.

 
CK radi na obezbedjivanju pomoći za poplavljene iz stranih donacija

Ponedeljak, 28. 07. 2014. 

Sprovodjenjem projekta kojim je Crveni krst Paraćin aplicairao za pomoć poplavljenim porodicama u našoj opštni, za sredstva Humanitarnog konzorcijuma austrijskog, nemačkog i švajcarskog Crvenog krsta, obezbedjuje se pomoć u novcu i materijalu, za oko 1.500 domaćinstva. Projekat je odobren i u fazi je utrdjivanja uslova, po kojima će se sprovoditi, kažu u Crvenom krstu, a kad sve potrebne informacije budu konačne, zainteresovani će moći da ih pogledaju na internet sajtu Crvenog krsta i FB stranici, koja će biti posvećena samo ovom projektu.

 

 
Završena podela nafte za poplavljene poljoprivrednike

Ponedeljak, 28. 07. 2014. 

Tri dana redovne raspodele od 17. do 19. jula i još šest dana vanredne podele nafte za poljoprivrednike u opštini Paraćin, sa poplavljenih područja, koji su prijavili štetu na parcelama pod kukuruzom, organizovano je na NIS-ovoj pumpi u Zmiču. Podelu je prema spiskovima dobijenim iz republičke Kancelarije za pomoć poplavljenim područjima, sproveo tim opštine Paraćin. Naftu je, od ukupno 609, preuzelo 545 poljoprivrednika.

 

 
Poplavljeni ne plaćaju račune za smeće

Ponedeljak, 28. 07. 2014.

Oko 2 hiljade i 550 domaćinstava u opštini Paraćin, koja su u maju poplavljena, nema obavezu plaćanja računa za iznošenje smeća za prethodni kvartal, iako su ih dobili na kućne adrese, kažu u Javnom komunalnom preduzeću. Gradjani poplavljenih područja račune su dobili greškom službe, a njihovo izmirivanje na sebe je preuzela opština, koja će iz budžeta obezbediti subvencije za komunalne usluge i obaveze poreza na imovinu. Period subvencionisanja i iznos, zavisiće od stepena ugroženosti stambenog objekta poplavom. Obveznici usluga iz poplavljenih područja koji su izmirili račune za iznošenje smeća imaju mogućnost da novac dobiju nazad na blagajni JKP-a ili da im, ukoliko žele, bude uračunat kao pretplata za naredni period.

 
Završni radovi na rekonstrukciji krova na objektu “Kolibrija”

Ponedeljak, 28. 07. 2014. 

Dok u vrtiću “Bambi” traje sanacija podruma, poplavljenog 15. maja, u okviru donacije koju je paraćinska Predškolska ustanova dobila od Fondacije B92, na objektu vrtića “Kolibri” su toku završni radovi u sklopu rekonstrukcije krova, što je deo redovne planirane, ujedno i najveće investicije za ovo leto, u ovoj ustanovi.

 

 
Završen trodnevni Moto skup

Ponedeljak, 28. 07. 2014. 

Na prostoru bivše kasarne “7. jul” održan je 9. Moto skup. Trodnevna organizacija obuhvatila je sve uslove za kamp, dve koncertne večeri, svečani defile kroz grad, prijem i ispraćaj gostiju koji su iz brojnih moto klubova došli sa svih strana.

 

 
Gradjani kojima šteta od poplave nije popisana imaju rok do 30. jula da štetu prijave

Subota, 26. 07. 2014.

 Prema Zakonu o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji, koji je na snagu stupio 22. jula, rok za prijavu štete radi ostvarivanja prava na pomoć je 8 dana od stupanja zakona na snagu. To praktično znači da oni gradjani kojima šteta nije popisana imaju rok do 30. jula da prijave štetu i to Odeljenju za javne službe i lokalni ekonomski razvoj. Po isteku tog roka gradjani više neće imati pravo na prijavu štete. 

 Istovremeno, gradjani kod kojih je štetu popisala opštinska komisija pre stupanja zakona na snagu praktično imaju validnu prijavu štete u skladu sa pomenutim zakonom.

 To se može i proveriti uvidom u spisak koji je objavljen na sajtu opštine Paraćin. Oni koji nemaju pristup internetu to mogu da učine u prostorijama opštinskog uslužnog centra ili pozivom na telefon kol centra 568-958 u vremenu od 8 do 8 sati, radnim danom, vikendom pozivom na telefon kol centra.

 Inače, na terenu se i dalje nalaze operativni timovi koji ponovo proveravaju da li je kod svih građana popisana šteta od poplave i dele kopije zapisnika o popisu štete.

 Nije potrebno da građani koji poseduju kopiju zapisnika ili znaju da im je opštinska komisija popisala štetu proveravaju da li je šteta popisana.

 
Crveni krst najavio i pomoć za roditelje dece do 2 godine

Subota, 26. 07. 2014. 

Crveni krst će, sledeće nedelje, 29. i 30. jula, u svojim prostorijama organizovati još jednu akciju raspodele humanitarnih paketa za gradjane opštine Paraćin, čija su domaćinstva poplavljena. U toj raspodeli, pakete sredstava za higijenu, kozmetike i hrane za bebe, moći će da preuzmu roditelji iz poplavljenih područja opštine Paraćin, čija deca nisu starija od dve godine.

 

 
Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije

Subota, 26. 07. 2014.

 Po ugovoru sa Direkcijom za izgradnju, somborsko preduzeće “Boja Sombor”, radi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim saobraćajnicama.

 Po planu i projektu tehničkog regulisanja saobraćaja radi se obeležavanje kolovoza, pojačavanje retro refleksije zaustavnih linija, pešačkih prelaza, strelica usmeravanja i signalizacije u zoni škola, što će značajno poboljšati bezbednost na gradskim saobraćajnicama, kažu nadležni u Direkciji za izgradnju, apelujući na učesnike u saobraćaju, da obrate pažnju na radove i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju na lokacijama gde su radovi u toku. Rok za završetak kompletnog posla, najpre u gradu, potom i na saobraćajno najfrekventnijim lokalnim putevima u opštini Paraćin je 30 kalendarskih dana.

 
Sportske igre

Subota, 26. 07. 2014. 

Sportske igre mladih prvi put se održavaju ove godine u Srbiji. U Paraćinu su se na regionalnom novou takmičile ekipe iz Svilajnca i Paraćina, a pobednici putuju krajem avgusta u Split, na finalno takmičenje sa finalistima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

5 posetioca/posetilaca online