НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Пријава против директора "Србијавода"

ПОНЕДЕЉАК, 24. 02. 2020. 

Већина одборника Скупштине општине Параћин, присутних на 89. заседању, прихватила је предлог Општинског већа и по хитном поступку, после озбиљне расправе, донела Закључак којим се подноси пријава против директора ЈВП "Србијаводе", због функционерске кампање – коришћења ресурса јавног предузећа у страначке сврхе. Одборник Српске напредне странке, Станимир Цанић, тврдио је да скуп у Својнову, поводом решавања питања превоза преко Велике Мораве, није био страначки, упркос супротним тврдњама, одборника из Својнова, Горана Марјановића да на скуп нису били позвани чланови Савета Месне заједнице Својново, као и председника Скупштине, Драгана Митића да су међу окупљенима били људи из параћинског СНС-а, којих се тај проблем не тиче.

 

 
У четвртак 90. седница Скупштине

ПОНЕДЕЉАК, 24. 02. 2020.

 Председник Скупштине општине Параћин, Драган Митић, заказао је за четвртак, 27. фебруар, 90. седницу. На дневном реду се налазе Извештај о раду, са финансијским Извештајем за 2019. годину, Завичајног музеја Параћин, затим Извештај о раду са финансијским извештајем за 2019. Спортског центра "Јединство" и финансијски извештај и основне информације о ефектима финансијске подршке Скупштине општине Параћин, на реализацији програмских активности Црвеног крста за прошлу годину. Седница Скупштине ће бити одржана у сали председништва Општинске управе. Почетак је у 16 сати.

 

 
Седница Општинског већа, 450. по реду

ПОНЕДЕЉАК, 24. 02. 2020.

 На 450. седници Општинског већа, образложен је а потом и усвојен Нацрт решења о отуђењу из јавне својине општине Параћин, неизграђеног грађевинског земљишта у циљу изградње објекта у оквиру Индустријске зоне "Змич" у Параћину, у корист Друштва за промет металним и неметалним отпадом – ЦИНКОМЕТ ДОО, из Параћина. Та фирма се јавила на општински јавни оглас о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта, комисија је заседала по окончању огласа и с обзиром да је "Цинкомет", као једини понуђач имао сву потребну и уредну документацију, као и да је уплатио депозит изабран је и као најповољнији. Како стоји у образложењу та фирма ће платити и накнаду за претварање неизграђеног у грађевинско земљиште.

 Као другу тачку дневног реда веће је разматрало и усвојило предлог јавног обавештења организацијама у области спорта са седиштем на територији општине Параћин, за одобравање финансирања годишњих програма из буџета општине у области спорта, за 2021. годину. 

 

 
Захтеви за субвенције комуналија до краја недеље

ПОНЕДЕЉАК, 24. 02. 2020.

 За субвенционисање рачуна за воду и одношење смећа средствима овогодишњег буџета општине Параћин, захтеве са документацијом административно правној служби Центра за социјални рад поднело је око 5.650 корисника. За 40 одсто субвенција 4 кубика воде по члану домаћинства поднето је око 4.200, за 95 одсто обједињених са рачунима за смеће око 1.400 захтева.

 Како право на субвенционисање утрошене воде имају готово сви становници параћинске општине, изузев обвезника екстра пореза, док за воду и смеће, право имају лица, односно породице у стању материјалне, социјалне односно здравствене потребе, прошле године, општина је укупно субвенционисала комуналне услуге за 6.892 домаћинства. Да би субвенције важиле за рачуне током целе године, документацију је потребно предати најкасније до краја ове недеље, јер ће, по истеку тог рока, оне важити од месеца у ком су захтеви поднети, подсећају у Центру за социјални рад. 

 

 
Ивановић и ове године на Париском салону

ПОНЕДЕЉАК, 24. 02. 2020. 

И ове године, Србија је имала свог представника на Париском салону одржаном током фебруара у Гран Палеу, параћинског уметника, Зорана Ивановића.

 

 
Фудбалски терен у Извору предат на коришћење

ПЕТАК, 21. 02. 2020. 

Завршетком изградње фудбалског терена у Месној заједници Извор, општина Параћин решила је један од највећих проблема мештана, протеклих година најистицанији на јавним скуповима поводом планирања општинских послова у том селу. После званичне предаје терена на коришћење, убудуће ће бити више простора за друге послове у Извору, наставак радова на реконструисаном и дограђеном објекту Дома културе, изградњи улица и другим, које житељи Извора буду истицали. Иначе, како је фудбал и даље најатрактивнији спорт у параћинским селима, после прошле године завршеног терена у Лебини, ове у Извору и изградње терена у Мириловцу, која је у току, улагања у спортску инфраструктуру и објекте ће се извесно наставити и у будуће, поручио је председник општине, Саша Пауновић.

 

 
Асфалтирана прилазна стаза у "Доњем парку"

ПЕТАК, 21. 02. 2020. 

У "Доњем парку" је асфалтирана прилазна стаза која у склопу пројекта за одбрану од поплава служи за приступ камионима и машинама за одржавање појаса поред реке и речног корита.

 

 
Савет општине Параћин за сарадњу са привредом

ПЕТАК, 21. 02. 2020.

 Поводом оснивања Савета општине Параћин за сарадњу са привредом, односно за координацију и повезивање незапослених лица и привредника и усмеравање незапослених у проналажењу посла, Одсек за информисање обавештава јавност да ће активности Савета моћи да прати путем средстава јавног информисања, као и да се све информације могу добити лично, у просторијама општине Параћин.

 Одлука о оснивању Савета донета је на седници Скупшине, одржаној 6. фебруара, са циљем да Савет помогне незапосленима да пронађу посао, као и домаћим и страним предузетницима да брже пронађу кадрове који су им потребни. 

 

 
449. Општинско веће

ПЕТАК, 21. 02. 2020.

 Нацрт Одлуке о давању на коришћење и управљање, ради озакоњења, објеката свлачионица Месним заједницама Плана, Доње Видово и Шалудовац усвојен је на 449. седници Oпштинског већа и по хитном поступку, због даље процедуре, упућен на данашњу седницу Скупштине општине. На седници је прихваћен и Уговор о правима и обавезама Канцеларије за управљање јавним улагањима и општине Параћин у реализацији пројекта обнове и унапређења школе "Радоје Домановић" у Параћину. Како је образложено на седници, у Уговор су унете незнатне промене које не утичу битно на садржај самог уговора на који је и правобранилаштво дало позитивно мишљење, те је он затим упућен на Скупштину, такође, по хитном поступку, ради даљег разматрања и усвајања.

 

 
Конкурс за регистрована пољопривредна газдинства

ПЕТАК, 21. 02. 2020. 

У току је општински конкурс намењен регистрованим пољопривредним газдинствима за избор пројеката који ће бити финансирани из буџета Фонда за развој пољпривреде. Конкурс је отворен до 6. марта.

 

 
Крај "продуженог распуста"

ПЕТАК, 21. 02. 2020.

 Мера продужења зимског школског распуста ради спречавања ширења вируса грипа, дала је резултате - активност вируса је у опадању, па додатног продужења распуста неће бити. Ученици основних и средњих школа враћају се у клупе у понедељак 24. фебруара, а часови изгубљени продужењем распуста, морају се надокнадити. Препорука Министарства просвете је да се за надокнађивање што мање користе радне суботе, због предстојеће сезоне школских такмичења и да се часови надокнаде одржавају пре или после часова, а једна од препоручених могућности је и продужавање часова на 60 минута. Директори параћинских основних и средњих школа, одржаће састанак током наредне недеље, да би се договорили и ускладили активности надокнаде наставе.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online