НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Опремање Индустријске зоне "Змич"

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Индустријску зону "Змич" у понедељак су обишли представници ЕУПРО програма, са председником Општине и представницима надлежних служби. Из овог програма долази око 300 хиљада евра за опремање Индустријске зоне "Змич" инфраструктуром, па је делегација желела да се на терену увери у оправданост улагања. У разговору са менаџерком ЕУПРО програма, Оливером Костић, председник Општине, Саша Пауновић, истакао је да је десет објеката изграђено или у изградњи, да је 17 предузећа купило парцеле и да је реално очекивати да ће већ следеће године на овом месту двадесетак предузећа радити и запошљавати значај број радника из Параћина и околине. ЕУПРО је до сада у подршку општинским пројектима уложио преко 600 хиљада евра, а Параћин је једна од девет локалних самоуправа чије пројекте овај програм подржава.

 

 
На продају још једна парцела

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Надлежна комисија Скупштине општине Параћин огласила је да је још једна парцела у Индустријској зони "Змич" на продају. Наиме, реч је о парцели површине 46 ари и у току је прикупљање писаних понуда. Парцела се отуђује ради изградње објекта у складу са Планом детаљне регулације зоне. Почетна цена износи 317,35 евра по ару, а право учешћа у поступку имају физичка, правна лица и предузетници, уз потврду о уплаћеном депозиту. Заинтересовани инвеститори понуде могу да доставе до 8. јула, отварање је заказано за 9. јул, у 11 сати, у Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове. Понуде се предају лично на шалтеру број 7, Услужног центра Општине.

 

 
Реконструкција централног трга

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Како је уговором и планирано, радови на изградњи фонтане у центру града одвијају се по фазама, завршена је бетонска конструкција фонтане, уградња електро и канализационих инсталација и сада се ради на уградњи машинских инсталација. По завршетку овог дела посла, уследиће припрема терена за поплочавање и ако не буде било непредвиђених околности радови ће бити завршени до 1. августа. Иначе, фонтана трапезног облика прати контуре парцеле и имаће димензије 12×11 метара и светлосне ефекте, а млазеви за воду ће радити у три различита режима, у зависности од времеских прилика. Простор који је предвиђен за сређивање почиње од новог Културног центра који ће, такође, ове године, у потпуности бити стављен у употребу, до некадашње "Шумадије", на другом крају Улице краља Петра.

 

 
Концерт поводом литија у Доњој Мутници

УТОРАК, 18. 06. 2019. 

У Доњој Мутници је поводом сеоске литије, на празник Свете Тројице, организован концерт Радише Урошевића, као и културно забавни програм, у оквиру кога су наступили чланови КУД-а "Петрус", из Забреге и локални музичари.

 

 
У четвртак нова акција добровољног давалаштва

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 У четвртак, 20. јуна, у организацији Црвеног крста Параћин и Службе за трансфузију крви из Ниша биће реализована још једна акција добровољног давалаштва крви, 12. по реду, ове године. Сви који желе крв могу да дати у периоду од 8 до 14 сати, у просторијама Црвеног крста у Параћину.

 

 
У петак, у центру, модерни плесови

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Стрит риквест - Отворено првенство у модерним плесовима, 14. по реду, у Параћину ће бити реализовано у петак, 21. јуна, у оквиру трећег дана свечаног отварања манифестације "Спортско лета 2019.". Такмичење ће бити одржано у главној градској уллици, од 20 сати, учешће је бесплатно, а наградни фонд је 30.000 динара. Организатори такмичења су Спортскис авез општине Параћин и Плесни клуб ДЦ Тим.

 

 
Отклањање квара на главном доводу воде

УТОРАК, 18. 06. 2019. 

Квар на главном доводу у Давидовцу, уочен је синоћ, а екипе "Водовода" су од јутрос на терену. Уколико због поправке буде неопходно затварање главног вода, допунски бунари ће надокнадити мањак воде у систему.

 

 
Због објављивања резултата, математика у четвртак

УТОРАК, 18. 06. 2019. 

Због ноћашњег објављивања резултата теста из математике, завршни испит из овог предмета се одлаже за четвртак. Сутра се према плану, полаже комбиновани тест, а календар уписа неће бити поремећен ни у једном сегменту, званична је информација надлежног Министарства.

 

 
300.000 евра за унапређење зоне "Змич"

ПОНЕДЕЉАК, 17. 06. 2019. 

Поводом почетка реализације пројекта "Инфраструктурно опремање Индустријске зоне Змич" Индустријску зону су обишли представници пројекта ЕУПРО, са председником општине и представницима надлежних служби.

 

 
Општинско веће

ПОНЕДЕЉАК, 17. 06. 2019.

 На 339. седници чланови Општинског већа су разматрали три повезане тачке дневног реда, о којима је било речи и на претходној седници, а о чијем се усвајању није гласало, већ се само затварала дискусија. Прва тачка била је Нацрт Одлуке о уређењу Индустријске зоне и Индустријског парка у Индустријској зони "Змич", друга Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о прибављању, отуђењу и давању у закуп непокретности на територији општине Параћин, на којима општина има јавну својину, а трећа Модел предуговора о отуђењу имовине из јавне својине. Након разматрања сваке тачке, утврђивања нејасноћа и мањкавости текста и проналажења прецизнијих и јаснијих начина да се одређене ставке дефинишу, одлучено је да се Нацрти Одлука и Модел предуговора дораде и поправе, а једина тачка дневног реда седнице Општинског већа о којој се гласало, био је Предлог решења о преносу средстава буџета које није могуће искористити у текућу буџетску резерву и распоред истих код ОШ "Момчило Поповић Озрен", који је једногласно усвојен.

 

 
Обележна градска слава

ПОНЕДЕЉАК, 17. 06. 2019. 

Свечаном литургијом и литијом кроз град, у Параћину је обележен један од најзначајних хришћанских празника – Света Тројица. Након литија, уследило је пресецање колача у Цркви, који је за следећу годину преузео председник Општине Параћин, Саша Пауновић. Пауновић ће наредне године, на празник Свете Тројице, бити колачар.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online