НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
435. седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 20. 01. 2020.

 Као један од корака решавања проблема ангажовања лекара у сеоским амбулантама, Општинском већу је на 435. седници, председник Управног одбора параћинског Дома здравља доставио Информацију тражену од Дома здравља Лапово, у вези мишљења Коморе здравствених установа Србије и Републичког Фонда здравстеног осигурања филијала Крушевац, у чијој је надлжености. На основу тога, Веће је једногласно донело Закључак, у којем, поред осталог, на основу закона захтева од Републичког фонда здравственог осигурања Јагодина додељивање ИД бројева лекарима које би плаћала општина у циљу обезбеђивања додатних здравствених услуга грађанима и да се о Закључку обавести директор РФЗО Србије. Једногласно је затим усвојено Решење о преносу средстава у текућу буџетску резерву и њихов распоред код управе за Урбанизам, финансије скупштинске и опште послове, односно пренос средстава која до краја године неће бити искоришћена у текућу буџетску резерву и распоред на позиције неопходне за расписивање конкурса, у складу са мишљењем Центра за социјални рад. Веће је затим усвојило, раније разматран текст Јавног конкурса за финансирање програма од јавног интереса у 2020. години , после чега је дало једногласну сагласност на Извештај Комисије за спорт о усвајању ревидираних предлога овогодишњих програма Спортског савеза, Аеро-клуба, Стоно-тенског, Гимнастичког и Одбојкашког клуба.

 

 
85. седница СО Параћин у четвртак

ПОНЕДЕЉАК, 20. 01. 2020.

 Председник СО Параћин, Драган Митић, сазвао је за четвртак, 23. јануар, 85. седницу. На дневном реду налазе се Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуције за 2019. годину и предлог Плана рада тог Штаба за ову годину, затим извештај о процени вредности капитала ЈП Дирекција за изградњу од 27. новембра прошле године, а пред одборницима ће се наћи и предлог Одлуке о образовању стамбене комисије и предлози Решења из области избора и именовања. Седница Скупштине биће одржана у сали председништва Управе за урбанизам, скупштинске и опште послове, од 16 сати.

 

 
Први пут пливање за часни крст у Параћину

ПОНЕДЕЉАК, 20. 01. 2020. 

У организацији Удружења грађана «Одбранимо Грзу», у Параћину је по први пут ове године, 19. јануара, на Богојављање, организовано пливање за часни крст. Учествовало је око 40 пливача, из Параћина, Ћуприје, Јагодине, Крушевца што је изузетан одзив за први пут, кажу организатори, очекујући да ће ова манифестација на Грзи, прерасти у традицију. Иначе, до крста је први стигао Параћинац, Данијел Гајић.

 

 
Гимнастичка приредба у Плани

ПОНЕДЕЉАК, 20. 01. 2020. 

Уочи одржавања годишње хуманитарне приредбе Гимнастичког клуба Параћин, заказане за 25. јануар, у градском позоришту, програм је приказан у великој сали Дома културе у Плани, где већ неко време ритмичко – гимнастичка секција окупља око двадесетак чланица из Плане и суседне Скорице.

 

 
Завршни радови на стазама дуж реке

ПЕТАК, 17. 01. 2020. 

Финални радови на стазама, дуж заштитног зида поред реке, у току су на неколико локација.

 

 
Продаја гаража испод новог Културног центра

ПЕТАК, 17. 01. 2020.

 Подземни простор испод објекта новог Културног центра и приватних пословних простора на том потезу, у Улици светог Саве, у власништву општине у процедури је отуђења прикупљањем најповољних понуда, за које је оглас отворен до 27. јанауара. Гаражни простор се налази испод површине од 10,29 ари. Гараже су уписане као посебан део, више од десет гаражних места површине 682 квадрата и подрум зграде, за који процењена почетна цена износи 273.000 евра. Улаз је у објекту 1 и није предмет отуђења, али ће будући власник, имати право пролаза и обавезу одржавања. Осим у дневном листу, оглас за отуђење ових непокретности у јавној својини општине, објављен је и на званичној општинској интернет страници, а детаљније информације могу се добити у Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове. Заинтересовани за достављање понуда, простор који се продаје могу погледати сваког радног дана од 9 до 12 сати, до окончања јавног огласа, после чега ће, 28. јануара, бити одржано и јавно отварање у року достављених понуда, избор најповољније и утврђивање цене, по којој ће бити продат.

 

 
Спортска зима у вртићима

ПЕТАК, 17. 01. 2020. 

"Зимске играрије" одржане су и у вртићу "Гуливер" са децом предшколске групе.

 

 
Изградња тротоара у улици Стевана Јаковљевића

ЧЕТВРТАК, 16. 01. 2020. 

У склопу програма изградње и уређивања тротоара, почели су радови на ископу и посипању ризлом будућег тротоара у улици Стеван Јаковљевић. То је и даље један од основних захтева грађана на јавним скуповима посвећеним планирању општинских послова и решавању комуланлих проблема у граду.

 

 
434. Општинско веће

ЧЕТВРТАК, 16. 01. 2020.

 На 434. седници Општинског већа, након усвајања записника и дневног реда, који је садржао само једну тачку - предлог Јавног конкурса за финансирање програма од јавног интереса, председник Општинског већа је закључио седницу, без расправе и без усвајања предлога.

 

 
Рани јавни увид у ПДР Клачевица

ЧЕТВРТАК, 16. 01. 2020.

 У оквиру процедуре доношења, Нацрт плана детаљне регулације површинског копа «Крајњи рид» у Клачевици, у поступку је раног јавног увида. Графички део документа изложен је у просторијама Одељења за урбанизам и имовинско правне послове општине Параћин, док се заједно са текстуалним делом може погледати на званичној општинској интернет страници, у делу "Конкурси и јавни огласи". Заинетерсована правна и физичка лица, евентуалне примедбе, предлоге и сугестије, писано образложене, могу доставити Урбанизму најкасније до 27. јануара, до када рани јавни увид у нацрт плана траје. На време достављене, правно и технички могуће предлоге, надлежна комисија проследиће обрађивачу плана, како би били уврштени у предлог нацрта који се затим упућује на јавни увид у трајању од месец дана.

 

 
Издавање паркинг картица за особе са инвалидитетом

ЧЕТВРТАК, 16. 01. 2020.

 Од 20. јануара почеће издавање бесплатних паркинг картица за особе са инвалидитетом за 2020. годину саопштено је из Сектора за управљање јавним паркиралиштима параћинске Дирекције за изградњу. Лица са инвалидитетом најпре се уз потребну документацију морају обратити Одсеку за борачко инвалидску задравствену заштиту у Управи за друштвене делатности Општине Параћин. Потребна докумантација подразумева одговарајућа уверења и решења која издаје Републички фонд, док се образац захтева добија на шалтеру број 11 у Општини. Након што наведени одсек у општини изда решење на основу правилника, Сектор за управљање јавним паркиралиштима издаје картицу за возило лица са инвалидитетом и корисника уводи у евиденцију издатих паркинг картица. Рок за издавање картица је 29. јануар, док ће од 1. марта ове године престати да важе картице, за лица са инвалидитетом, издате прошле године. Иначе, како је саопштено из Сектора за управљање јавним паркиралиштима, паркинг картица за особе са инвалидитетом издата по решењу, важи на територији Републике Србије и у земљама чланицама Европске уније, по принципу реципроцитета.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU