NaslovnaO ParaćinuLokalna samouprava >Uprava / Obrasci >PrivredaKontakt
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
Uzmi racun
Zmič
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
I u Paraćinu odbor Sindikata penzionera Srbije “Nezavisnost”

UTORAK, 28. 03. 2017. 

Osnivanjem Opštinskog odbora, Udruženje starosnih penzionera u Paraćinu, pridružilo se Sindikatu penzionera Srbije “Nezavisnost”, čiji je strateški i osnovni cilj poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja, ali i prava penzionera.

 

 
Sanacija i nasipanje puta ka groblju, u Sinjem Viru

UTORAK, 28. 03. 2017. 

Po Programu održavanja neizgrađenih saobraćajnica Direkcije za izgradnju, izvode se radovi na saniranju i nasipanju puta ka groblju, u Sinjem Viru. Pored puta, dužine oko 700 metara, nalazi se veliki broj poljoprivrednih imanja meštana Sinjeg Vira i susedne Trešnjevice, zbog čega radovi imaju višestruki značaj.

 

 
Lepo vreme pogoduje i radovima u polju, ali i radovima na sređivanju poljskih puteva

UTORAK, 28. 03. 2017. 

Prema zahtevima mesnih zajednica, u okviru ovogodišnjih radova na uređenju i popravci poljskih puteva, u Stubici je na 800 kvadratnih metara obavljena sanacija jednog od puteva, a u Zabregi i Davidovcu na površinima od po 400 metara kvadratnih, takođe, na putevima koje su predložile te mesne zajednice.

 

 
Ekipe “Vodovoda” otklonila dva manja kvara, u blizini Davidovca

UTORAK, 28. 03. 2017. 

Ekipa Javnog preduzeća “Vodovod” otklonila je dva manja kvara na glavnom dovodu vode Izvor – Paraćin, na potezu između Davidovca i Slaništa.

 

 
Veliki uspeh paraćinskih gimnastičarki

UTORAK, 28. 03. 2017.

&nbspPrethodnog vikenda, Gimnastički kluba “Paraćin” je postigao značajne uspehe na dva velika takmičenja. Na “LEDA kupu,” u Zagrebu, juniorka Emilija Savić i seniorka Maša Matić, osvojile su prva mesta u vežbi obručem.

 Na takmičenju “Trofej Novog Sada”, seniorke su, u grupnim vežbama, osvojile drugo mesto, dok su juniorke osvojile prvo mesto. U programu grupnih vežbi, mlađe juniorke su, takođe, osvojile prvo mesto. 

 

 
Paraćin domaćin Okružnog takmičenja u sportskoj gimnastici

UTORAK, 28. 03. 2017. 

Paraćin je danas bio domaćin Okružnog takmičenja u sportskoj gimnastici, koje je okupilo preko 100 učesnika iz škola Pomoravskog okruga. Takmičenje je održano u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje.

 

 
Intenzivno letenje vojnih vazduhoplova od 28. do 31. marta

UTORAK, 28. 03. 2017.

&nbspKomanda 98. Vazduhoplovne brigade je saopštila i istovremeno obavestila lokalno stnovništvo da će u periodu od 28. do 31. marta, u vremenu od 10 - 17 sati, biti intenzivnog letenja vojnih vazduhoplova 98. Vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, na intervidovskom poligonu “Pasuljanske livade”.

 

 
Za ovu godinu planirana izgradnja dvadesetak ulica u selima paraćinske opštine

PONEDELJAK, 27. 03. 2017. 

Ove godine, po planu opštine Paraćin, biće izgrađeno dvadesetak ulica u seoskim mesnim zajednicama. Prvi radovi krenuli su u Krežbincu, na zahtev i u dogovoru sa meštanima, da prioritet za asfaltiranje bude jedna od najvećih sporednih ulica u selu, ulica Miloša Obilića. Projektom je predvođena i izgradnja betonskog kanala za odvođenje atmosferskih voda, koje se tu slivaju sa viših terena. Što se asfaltiranja ulica u gradskom delu opštine tiče, usvajanje izmene Plana generalne regulacije Paraćina, čija je procedura u toku, omogućiće rešavanje imovinskih odnosa, a kako se očekuje, do kraja godine i početak izgradnje ulica u prigradskim naseljima.

 

 
U vrtićima ove godine investiranje u uređenje dvorišta

PONEDELJAK, 27. 03. 2017. 

Predškolska ustanova “Bambi” ovih dana kreće u proceduru raspisivanja tendera za obavljanje radova na uređivanju dvorišta vrtića. Ovi poslovi, po svoj prilici, biće obavljani u dve faze, kaže direktorka Predškolske ustanove, Ivona Mihajlović.

 

 
U Lebini nastavak uređenja poljskog puta koji je jednim delom završen prošle godine

PONEDELJAK, 27. 03. 2017. 

Uredjenje poljskih puteva, iz grupe radova planiranih za ovu sezonu, nastavljeno je danas u Lebini.

 

 
Održan prvi paraćinski Rok fest

PONEDELJAK, 27. 03. 2017. 

U subotu je u kafeu “Pab” održan prvi paraćinski Rok fest, u organizaciji Saveta za mlade i Doma omladine opštine Paraćin.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU