НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Параћин за развој локалне демократије

ЧЕТВРТАК, 16. 11. 2017. 

Параћин је једна од пет изабраних општина у Србији у оквиру јавног позива за јединице локалне самоуправе која ће учествовати у двогодишњем Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који са 8,5 милиона евра финансира Европска унија. Јуче су у Београду потписани меморандуми са изабраним општинама и том приликом представљена сврха наведеног пројекта,

 

 
При крају инвестиције у Спортском центру "Борац"

ЧЕТВРТАК, 16. 11. 2017. 

Спортско рекреациони центар "Борац" је реализовао, у протеклом периоду, готово све, за ову годину, планиране инвестиције. У склопу тога, решен је највећи проблем великог броја корисника, свлачионице на фудбалском терену. Објекат је, такође, стављен под видео надзор, како би се спречила евентуална оштећења, а међу плановима за убудуће су радови који ће у још већој мери унапредити услове бављења спортом и рекреацијом, у затвореним и отвореним објектима "Борца".

 

 
Сукоб бивших и садашњих челника СНС-а?

ЧЕТВРТАК, 16. 11. 2017. 

На конференцији за новинаре Повереништва Српске напредне странке у Параћину, одржаној 9. новембра, представљени су нови чланови странке, уз податак да је од распуштања Општинског одбора СНС-а, пре десетак месеци, у чланство СН-а, у Параћину, ушло 400 људи и да је толики прилив чланства настао после смене руководства Општинског одбора и одласка бивших одборника са листе СНС-а. Уследиле су јавне реакције прозваних.

 

 
Јавни позив за суфинансирање манифестација

ЧЕТВРТАК, 16. 11. 2017.

 За суфинансирање пројеката манифестација из буџета општине Параћин у 2018. години, Општинско веће је расписало јавни позив, отворен до 21. новембра. Буџетским суфинансирањем манифестација које окупљају велики број учесника и грађана, који немају директно учешће у њима, остварује се јавни интерес у областима организовања спортских и културних манифестација удружења и организација са територије параћинске општине, кроз међународну, односно сарадњу са сличним организацијама других општина, градова и земаља.

 Позив се односи и на предлагање пројеката манифестација у циљу афирмације, размене, стваралаштва и едукације младих Параћинаца и других манифестација, које испуњавају услове конкурса, као што су велике спортске манифестације, сајмови, свечаности, музички догађаји, наступи фолклорних друштава и група, организације већих фестивала и слично.

 Заинтересовани за суфинансирање манифестација планираних пројектима за наредну годину, предлоге би требало да доставе најкасније до следећег уторка писарници Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове или поштом Општинском већу, на адресу Томе Живановића, број 10.

 

 
Мозак, командни центар

ЧЕТВРТАК, 16. 11. 2017. 

У галерији Културног центра одржано је још једно предавање о здрављу. Овог пута говорило се о мозгу, као командном центру, а предавач је био културолог, магистар политичких наука, Владо Харван.

 

 
Рок при крају, одрађен мали део посла

СРЕДА, 15. 11. 2017. 

Рок за крчење терена у оквиру комасације у Доњем Видову истиче 23. новембра. Одрађен је мали део уговореног посла, каже координаторка комасације, Славка Јовановић, која свакодневно обилази градилишта у атару тог села.

 

 
Извођач завршио насипање дела пута у Буљану

СРЕДА, 15. 11. 2017.

 Ангажовани извођач радова на уређењу пољског пута у Буљану, у такозваном Грађеновцу, Савином гају, до Црнице, завршио је насипање деонице дуге 900 метара, цевасте пропусте и канале за одвођење бујичних вода, због којих сви радови извођени протеклих година нису дуго трајали.

 Пројектом, којим је општина конкурисала за средства Министрства пољопривреде и добила 800 хиљада динара, уз учешће из локалног буџета од милион и 600 хиљада, предвиђени су радови у дужини од хиљаду и 700 метара, чији се наставак очекује, чим се временске прилике стабилизују.

 Да би се обезбедило трајније решење, деонице насипане одговарајућим агрегатима се ваљају, а на неколико локација постављени цевасти пропусти којима се каналишу атмосферске воде, служиће лакшем уласку пољопривредника у поседе.

 Како би се убудуће, уређивале дуже деонице пољских путева, у селима параћинске општине и ободима града, у којима се грађани баве пољопривредном производњом, општина ће, у наредном периоду, конкурисати за средства ресорног министарства, са одвојеним пројектима за конкретне месне заједнице, за разлику од претходног периода, када је у оквиру истог пројекта било мањих деоница за више месних заједница, с обзиром на све чешће истицане проблеме на, до сада одржаним, јавним скуповима. 

 

 
"Рециклирање у мојој школи"

СРЕДА, 15. 11. 2017.

 По уговору општине Параћин и компаније ЦРХ Србија у Поповцу, за 12 параћинских основних школа, укључених у пројекат "Рециклирање у мојој школи", укупне вредности 30 хиљада евра, обезбеђени су специјални контејнери за селекцију отпада, такозвана миди еко острва.

 Циљ сарадње компаније ЦРХ, општине и фирме Секопак на покренутом пројекту је, подизање еколошке свести деце школског узраста, кроз едукацију на тему заштите животне средине, правилног сортирања отпада и његовог даљег збрињавања.

 Еко острва, атрактивног изгледа, постављена у школским двориштима, су посебно означени контејнери за једноставно и правилно одлагање амбалажног отпада, картона, папира, лименки, пет амбалаже, тетрапака и стакла. Они, као и канте за сортирање смећа у просторијама школа, ће се користити након неопходне интерактивне едукације о основним методама сортирања и рециклажи, коју спроводи партнер на пројекту, Секопак, оператер управљања амабалажним отпадом. Пројектом су обухваћене све градске основне школе, као и школе у Поповцу, Буљану, Стубици, Плани, Поточцу, Трешњевици, Сикирици и Дреновцу.

 

 
Саопштење Одборничке групе "Одлучно напред"

СРЕДА, 15. 11. 2017. 

Поводом различитих тумачења позиција Одборничке групе "Одлучно напред", која је настала од једног броја одборника са листе Српске напредне странке, који су ту листу напустили, њен шеф, Миомир Марковић, издао је данас саопштење за јавност. У саопштењу пише да је ова Одборничка група формирана због неслагања са Повереништвом Српске напредне странке у Параћину и да ће она радити на испуњењу обећања датих грађанима и да ће сарађивати са политичким организацијама које чине скупштинску већину на реализацији интертеса грађана, али су и даље чланови СНС-а и уколико дође до републичких избора поступиће у складу са својим политичким уверењем.

 

 
13 милиона за реконструкцију Апотеке

СРЕДА, 15. 11. 2017.

 Проблем цурења водоводних инсталација стамбене зграде изнад градске Апотеке, због које је, у продајном делу, у великој мери оштећен плафон, биће решен наредних месеци, радовима по Пројекту реконструкције Апотеке Параћин, којим су преко републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима, обезбеђена међународна средства.

 Носилац пројекта, Управа за инвестиције и одрживи развој општине Параћин, спровела је јавну набавку за избор најповољнијег извођача радова, са којим се, након истицања рока за подношење жалби, наредне недеље, очекује и уговарање послова. Средствима, од око 13 милиона динара, осим реконструкције водоводне инсталације и санације плафона, биће финансирана кровна изолација на објекту Апотеке, замена столарије, реконструкција машинске и електро инсталације, санација мокрог чвора, преграђивање објекта, остали пројектом планирани адаптивни и радови на спољној фасади.

 У оквиру санације штете од поплава, пре две године, замењени су оштећени подови и врата, а предстојећим радовима по пројекту, ентеријер ће добити уређенији, функционалнији и лепши изглед.

 Што се радова на реконструкцији објекта тиче, изабрани извођач ће имати 60 дана на располагању да заврши све пројектом планиране радове, до када ће Апотека Параћин услуге грађанима пружати највероватније у неком од локала, на паркингу иза. 

 

 
Календарски, од данас, зимско одржавање путева

СРЕДА, 15. 11. 2017.

 Према календару, данас је званично почела зимска сезона одржавања улица и путева и трајаће до 15. марта.

 Механизација Зимске службе је технички спремна, као што је утврђено на недавној смотри. Зимска служба располаже са укупно 23 возила, од којих је половина у власништву Јавног комуналног предузећа, остатак су возила приватника, са којима су потписани уговори о ангажовању у зимском периоду одржавања улица и путева.

 За посипање коловоза набављене су довољне количине агрегата и камене соли, као и калцијум и магнезијум хлорида за посипање коловоза при температурама испод минус 10 степени, као и течности "ајс мелт", за одржавање тротоара и најпрометнијих улица у граду, на екстремно ниским температурама. Обавеза грађана је да за време зимског периода редовно чисте од снега и леда тротоаре и пролазе испред својих кућа и локала. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online