НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Девети Етно фест у Параћину

ПЕТАК, 13. 09. 2019.

  Овогодишње Крстовданске свечаности, које већ девет година организује Туристичка организација Параћина, настављене су традиционалним Етно фестом у центру града. Око седамдесетак излагача из целе Србије, нудило је широк асортиман производа. Роба, углавном из малих занатских радњи и домаће кућне радиности, изложена је на четрдесет типских и на тезгама које су обезбедили учесници сајма, постављених дуж десне стране тротоара у Краља Петра Првог. Као и претходних година, било је уникатних комада одеће, накита, декоративних и употребних предмета, сувенира, хране и пића. Традиционална сајамска манифестација, која се одржава у Параћину уочи Дана општине, има за циљ промоцију производа израђених у малим кућним радионицама, занатским радњама и удружењима која се баве ручном радиношћу.

 

 
Јавна осуда понашања чланице Уније жена СНС Параћин

ПЕТАК, 13. 09. 2019. 

Поводом коментара истакнуте чланице Уније жена Срспке напредне странке у Параћину, иначе супруге начелника локалне Полицијске станице, којим позива на смрт председника општине Параћин, Саше Пауновића, представнице листе «Сигурно напред за Параћин» обратиле су се јавности на Конференцији за медије. Тим поводом поставиле су и врло конкретна питања Унији жена СНС у Параћину.

 

 
Обележена 101. годишњица пробоја Солунског фронта

ПЕТАК, 13. 09. 2019.

 Поводом обележавања 101. годишњице пробоја Солунског фронта, 15. септембра, представници Удружења потомака ратника Србије, Кола српских сестара, институција, удружења и политичких партија, положили су венце на споменик ратницима у Првом светском рату, у центру града.

 Догађају су присуствовали представници општине Параћин, чланови удружења, представници јавних установа и предузећа, школских установа и грађани. 

 

 
Финале Општинског купа у фудбалу 18. септембра

ПЕТАК, 13. 09. 2019.

 У финалу општинског Купа Фудбалског савеза општине Параћин, у среду 18. септембра, на градском стадиону «Јединство», састају се «Јединство» из Ратара и «Херој» из Бусиловца. Пре утакмице, која почиње у 16 сати, прваку општинске кадетске фудбалске лиге, екипи «Младост» из Горње Мутнице, играчима и руководству клуба, биће додељене медаље и пехар.

 Пехарима ће бити награђени најбољи стрелац и голман општинске кадетске фудбалске лиге, а Финалисти ће такође, по завршету утакмице, добити пехаре и медаље Фудбалског савеза општине Параћин. 

 

 
Две понуде за изградњу индустријског парка у Змичу

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019. 

У склопу обезбеђивања услова за спровођење инвестиционих планова шведске компаније Римастер, која од прошле године послује у Параћину, у складу са намерама инвеститора да прошири производне капацитете у индустријској зони Змич, у току је процедура избора извођача радова на изградњи индустријског парка. Објекат, који општина гради, биће понуђен у закуп по комерцијаним условима, тако да ће на јавни позив моћи да се јаве и други заинтересовани инвеститори. Уколико процедура избора извођача успе, послови ће бити уговорени кроз двадесетак дана, после чега би требало да крену и први радови.

 

 
69. седница Скупштине Општине Параћин у уторак

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019.

  Председник Скупштине општине Параћин, Драган Митић, заказао је за уторак, 17. септембар 69. седницу, на којој ће бити разматран предлог Решења о именовању вршиоца дужности директора Центра за социјални рад у Параћину.

 69. седница Скупштине, биће одржана у просторијама Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове, од 16 сати. 

 

 
Општинско веће о јавном конкурсу за информисање

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019.

 Општинско веће је на 375. седници, закључило расправу поводом Нацрта Одлуке о отуђењу непокретности у јавној својини у корист Мирослава Ђурића из Параћина, после спроведеног поступка као и о предлогу Уговора о отуђењу непокретности у јавној својини.

 На седници је усвојен предлог Правилника о измени и допуни обједињеног Правилника о организацији и систематизацији радних места у општинским управама и општинском правобранилаштву. Веће је усвојило и, на претходној седници разматран, предлог Јавног позива за учешће на општем конкурсу за суфинансирање пројектата ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2019. години. 

 

 
Нацрт Одлуке о Месним заједницама на јавној расправи

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019.

 Јавна расправа поводом нацрта Одлуке о месним заједницама на територији општине Параћин, заказана је за понедељак, 16. септембар, од 11 сати у малој сали Општинске управе, саопштено је из Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове. Нацрт Одлуке је истакнут на огласној табли Управе и постављен на интернет страници Општине Параћин. Предлоге, сугестије и иницијативе заинтересовани учесници могу доставити на електронску адресу This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или лично на шалтеру број 7 у општинском Услужном центру.

 

 
Трг са фонтаном даје нову димензију градском језгру

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019. 

Финални радови на новом тргу са фонтаном у центру града дају коначан облик том простору, који ће свечано бити предат грађанима у суботу, 21. септембра.

 

 
Још једна акција добровољног давања крви у ЦК

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019. 

У просторијама Црвеног крста, организована је још једна, редовна акција прикупљања крви, са задовољавајућим одзивом добровољних давалаца.

 

 
Школска такмичења почињу стоним тенисом и кошарком

ЧЕТВРТАК, 12. 09. 2019.

  Према орјентационом календару школских такмичења, усвојеном на последњој седници УО Савеза за школски спорт, прва такмичења за школску 2019/2020. годину су стони тенис и кошарка, планирана за крај септембра и почетак октобра. Општинско такмичење у стоном тенису уследиће у првој недељи октобра, док је у кошарци планирано до краја следећег месеца. У току септембра, према календару за школски спорт, биће организована и такмичења у атлетици на школском нивоу, а почетком октобра и на нивоу општине. Даље категорије су окружни и међуокружни нивои такмичења, који претходе републичким првенствима. Иначе, наредна година је Олимпијска година за школски спорт. Сва државна првенства ће бити одржана на Олимпијским школским играма почетком маја у Новом Саду, осим у кошарци за основне школе. То такмичење мора бити одржано раније због Светског првенства – које се по први пут организује за ученике основних школа и биће одржано у Хрватској, каже Дарко Бајкић, координатор у Савезу за школски спорт Србије. 

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online