НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Општина би могла да прими нове кадрове?

ЧЕТВРТАК, 22. 06. 2017. 

Влада Републике Србије је донела Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у државним органима, јавним службама и локалним самоуправама за 2017. годину, по којој је општина Параћин у групи од 45 општина које имају могућности да приме нове раднике, јер имају мање запослених од Законом дозвољеног оптимума. Нова одлука, међутим, реално нема значаја за општину Параћин, јер је задржана обавеза да државна комисија даје сагласност за свако запошљавање. Председник општине Параћин, Саша Пауновић, каже да општина сваког месеца од када је уведена забрана запошљавања, а број запослених пао испод минимума, шаље захтеве комисији, али је за пет година одобрено само запошљавање једног службеника у општинској администрацији и 8 васпитача у Предшколској установи, којој, иначе, недостаје 30 васпитача. Пауновић очекује да ће будућа премијерка, која је до сада водила Министарство државне управе и локалне самоуправе испунити обећање да ће Параћину, због његове досадашње политике према запошљавању у јавном сектору и поштовању Закона, бити одобрено запошљавање потребног броја радника.

 

 
У понедељак 21. седница Скупштине

ЧЕТВРТАК, 22. 06. 2017.

 Председник Скупштине општине Параћин, Драган Митић, заказао је за понедељак, 26. јун, 21. скупштинско заседање.

 На дневном реду су предлози Одлука о прихватању закључака Владе Републике Србије којим су државни повериоци дужни да отпишу дуг субјекту приватизације. Наиме, Влада Србије је донела Закључак да се отпише дуг, односно потраживање општине Параћин, по основу уступљених јавних прихода, Акционарском друштву “Индустрија обуће” Београд, у укупном износу од 755.304 динара, као и Привредном друштву за грађење, ремонт и одржавање пруга ЗГОП Нови Сад, у укупном износу од 221.070 динара.

 На дневном реду је и Предлог Одлуке о отуђењу из јавне својине у Улици Краља Петра првог, број 13 и улици Николе Пашића бр 2/Д, у корист Предузећа за саобраћај, трговину и остале делатности "Еуро-лин" ДОО Параћин.

 Седница ће бити одржана у Сали председништва Општинске управе, од 16 сати, уз директан радијски пренос.

 

 
Данас и 149. седница Општинског већа

ЧЕТВРТАК, 22. 06. 2017.

 Са 149. заседања Општинско веће је упутило Скупштини на разматрање још неколико првих ребаланса овогодишњих планова и програма јавних предузећа, установа и организација.

 На претходној седници на скупштинско разматрање је упућен Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Параћин за 2017. годину, односно први ребаланс овогодишњег општинског буџета. Како произилазе из буџетског ребаланса, на овој седници једногласно су утврђени и упућени Скупштини на усвајање Први ребаланси 4 Програма Дирекције за изградњу за 2017. годину - Пословања са финансијским планом, Одржавања јавне расвете, Управљања јавним путевима и улицама и Јавних паркиралишта на територији општине Параћин. Веће је утврдило и упутило Скупштини на усвајање и Прве ребалансе овогодишњих Планова и програма рада – Инвестиција и инвестиционог одржавања и Прихода и расхода СРЦ "Јединство", Измене финансијског плана прихода и расхода – Плана и програма рада - Плана инвестиција и Одлуку Управног одбора о усвајању измењеног Финансијског плана за 2017. Туристичке организације. До краја седнице утврђен је и упућен Скупштини на усвајање Измењен и допуњен програм рада, са инвестиционим планом Апотеке Параћин за ову годину.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online