НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Рекордан број ноћења у 2018.

ПЕТАК, 19. 07. 2019. 

Према званичним подацима Туристичке организације Србије и републичког Завода за статистику, по броју туриста у 2018. години, Параћин има најбоље резултате од свих осталих градова и општина Поморавског региона.

 

 
Параћинска фабрика на стакленим ногама

ПЕТАК, 19. 07. 2019.

 Национална коалиција за децентрализацију у оквиру иницијативе "Бирам кога бирам", организује у среду, 24. јула, од 19 сати, у параћинском Културном центру, дебату под називом "Параћинска фабрика на стакленим ногама", услед вишегодишње, а константно горуће кризе у овој фабрици.

 На Напокон Корисној Дебати "Параћинска фабрика на стакленим ногама" на питања заинтересованих одговараће Саша Пауновић, председник општине Параћин, Весна Симић, представница отпуштених радника Српске фабрике стакла и како је најављено, неко од представника Општинског одбора Српске напредне странке, у Параћину. Дебату ће водити новинарка и уредница портала "Јужне вести", Гордана Бјелетић. Исте вечери, од 21 сат, такође, у Културном центру биће изведен Станд-aп “Бирач ВС Прелетач – рунда 2”, када ће комичари Милош Новаковић и Иван Драјзл приближити публици поменуте теме. Улаз је бесплатан, али је неопходно пријавити се путем линка http://bit.ly/2H39NAT или преузети бесплатне улазнице на уличној акцији, 24. јула, у Улици kраља Петра првог, од 16 до 18 сати. 

 

 
У среду, 24. јула 62. седница Скупштине

ПЕТАК, 19. 07. 2019.

 Председник Скупштине општине Параћин, Драган Митић, сазвао је за среду, 24. јул, 62. скупштинско заседање. Према дневном реду достављеном скупштинским материјалом, пред одборницима ће се наћи Предлог Одлуке о јавним паркиралиштима, Предлог Одлуке о обезбеђењу јавног осветљења, Предлог Одлуке о пројекцијама за реализацију општинског буџета у делу планираних прихода и расхода за услуге у социјалној заштити за ову годину, затим Предлог Одлуке о обављању припремних радњи за експлоатацију и даљу прераду руде габро, као техничко грађевинског камена на локалитету “Чукара”, Предлог Одлуке о овлашћењу Општинске стамбене агенције на припреми и обради докумената за решавање стамбених потреба за коришћење, закуп или куповину стамбених јединица које су додељење избеглицама на територији општине и Предлог Одлуке о другој измени и допуни Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2019. годину.

 Седница Скупштине ће бити одржана у сали Општинске управе, од 16 сати. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU