НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Свакодневна анализа воде

ПЕТАК, 16. 03. 2018.

 Након што је анализом узорака воде узетих са изворишта “Света Петка” и водоводне мреже, Завод за јавно здравље "Поморавље" у Ћуприји утврдио одступања од Правилника о хигијенској исправности воде за пиће, односно физичко хемијску неисправност воде, Завод из Ћуприје свакодневно узима узорке воде из параћинског "Водовода" и спроводи анализе.

 Када анализе узорака воде узетих три дана заредом покажу исправност воде према важећем Правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, "Водовод" ће обавестити потрошаче о томе, а то тада вода са врела "Света Петка" због повећаног степена замућења и даље није за пиће и припрему намирница.

 Цистерне са исправном водом паркиране су на паркингу у центру, код школе "Радоје Домановић", код цркве и Хале спортова. 

 

 
Први случај малих богиња у Параћину

ПЕТАК, 16. 03. 2018. 

Институт "Торлак" је данас потврдио да од двоје смештених у параћинску Општу болницу, због сумње на мале богиње, само један пацијент, дечак рођен 2011. године има мале богиње, док их други пацијент, дечакова мајка, нема. Начелница Дечијег одељења параћинске Опште болнице, докторка Весна Парезановић, рекла је да се мали пацијент опоравља и да ће ускоро бити пуштен кући, а да у време када је добио мале богиње није ишао у вртић, јер се опорављао од операције трећег крајника у Београду. Иначе, дечак није вакцинисан. Овај, први регистровани и потврђени случај малих богиња у Параћину, утицао је на родитеље који нису до сада желели да изврше обавезу вакцинисања своје деце против малих богиња да то учине, па је број вакцинисане деце повећан за 20 до 30 одсто, каже начелница Дечијег диспанзера Дома здравља, докторка Рада Радић. Она, као и епидемиолог докторка Славица Јовановић, подсећа да је вакцинација једини начин спречавања појаве ове изузетно заразне болести.

 

 
Пауновићев одговор на питање "Двери"

ПЕТАК, 16. 03. 2018. 

Председник општине Параћин, Саша Пауновић, данас је одговорио на питање Општинског одбора Покрета "Двери". Општински одбор Покрета "Двери" је поставио питање да ли се актуелна "петиција" Српске напредне странке за опозив власти организује због тога да би општина променила одлуку и уплатила нових 40 милиона динара за субвенције за превоз на рачун предузећа "ЕУРОЛИН". Пауновић је рекао да он мисли да то јесте разлог и да ово прикупљање потписа јесте притисак.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online