НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Радници Стакларе спречили искључење гаса

ПЕТАК, 17. 11. 2017. 

Захваљујући одлучности радника Српске фабрике стакла, у стечају, данас је спречена катастрофа - искључење гаса неопходног за рад фабрике. Екипе "Србијагаса" су дошле да то ураде, по налогу генералног директора тог јавног предузећа, а због дуга од 254 милиона динара из предстечајног поступка. Радници су стали испред капије фабрике, одлучни да ни по коју цену не дозволе искључивање гаса, била је ту И полиција, али се све добро завршило. Гас није искључен, а договорено је да почну преговори о репрограмирању дуга.

 

 
100 хиљада евра за финансирање цивилног друштва

ПЕТАК, 17. 11. 2017.

 Општини Параћин, као једној од пет изабраних општина у Србији, у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, додељено је сто хиљада евра, за пројектно финансирање организација цивилног друштва.

 Током двогодишњег "Рилод" пројекта који, са укупно 8,5 милиона евра, финансира Европска унија, одабране општине и градови ће, уз финансијску и стручно саветодавну помоћ тима поменутог пројекта, јачати партнерство између локалних власти и цивилног друштва, на добробит грађана и локалних заједница.

 "Рилод" подржава увођење и ширење транспарентног финансирања пројеката организација цивилног друштва из буџета јединица локалне самоуправе, чиме се осигурава веће учешће грађана у процесима доношења одлука и унапређује пружање јавних услуга.

 Носиоци пројекта су нагласили, приликом потписивања меморандума са изабраним општинама, да ће посебна пажња бити посвећена пројектима који доприносе оснаживању жена, младих и друштвено маргинализованих група.

 Очекује са да ће у Србији, у пројекту учествовати најмање 20 организација цивилног друштва чије ће активности допринети бољем квалитету живота за преко 3 хиљаде грађана. Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану, финансира Европска унија, а спроводи Програм Уједињених нација за развој. 

 

 
Tуристичка на Међународном сајму у Крагујевцу

ПЕТАК, 17. 11. 2017. 

Међу бројним туристичким организацијама, националним, регионалним и локалним, на предстојећем, 9. Међународном сајму туризма, у Крагујевцу, од 24. до 26. новембра, излетишта Грзу и Сисевац, манастире, манифестације, односно комплетну понуду интересантну туристима, промовисаће и Туристичка организација општине Параћин. Крагујевачки сајам је први сајам пред нову сезону, на ком је прошле године Туристичка организација, награђена у категорији "најуређенији штанд".

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 18 guests online