НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Стаклара у стечају, одлуком Привредног суда

СРЕДА 20.09.2017. 

Српска фабрика стакла је од 20. септембра стечају. Тако је одлучио Привредни суд у Крагујевцу и мада, одлука није правоснажна, стечајни поступак је почео, јер су правне последице наступиле, односно жалба не одлаже извршење. За стечајног управника постављен је досадашњи привремени стечајни управник, Саша Јовановић. Суд је позвао повериоце да пријаве потраживања у законском року од 60 дана и дужнике да измире дуговања према фабрици. Такође је, заказао рочишта и то поверилачко рочиште за 2. новембар, испитно за 6. децембар. На поверилачком рочишту биће одлучено да ли Стаклара иде у банкрот или се иде на план реорганизације и биће изабрани стечајни органи - председник Скупштине и Одбор поверилаца. На испитном рочишту биће испитано да ли су потраживања која су пријавили повериоци основана. Што се запослених тиче, уколико има потребе да се заврши неки посао, наставиће да ради онолико радника колико је за то потребно, остали иду на биро и имају право на накнаду. Социјалног програма неће бити, јер он у случају стечаја није предвиђен, рекао је стечајни управник Стакларе, Саша Јовановић. Предлог за увођење стечаја дала је фирма "Вексилум Балкан", из Чачка, која је преузела дуг Српске фабрике стакла према бившем власнику, бугарској фирми "Глас индустри", у висини од 47 милиона евра. Фабрика је тврдила да је дуг измирен и на првом рочишту 30. маја ове године, Привредни суд је одбацио предлог о увођењу стечаја. "Вексилум" се жалио Апелационом суду, који је укинуо решење Привредног суда због повреде поступка. Приликом поновног одлучивања Привредни суд је увео стечај.
 
Параћин се соучио са два велика проблема

СРЕДА 20.09.2017. 

У периоду између два празника општине Параћин, општинске службе суочиле су се са два проблема - кризом у водоснабдевању, током врелог лета и све аларматнијом ситуацијом због смањивања броја запослених у свим јавним службама, што погађа и "Водовод". Овогодишњом уредбом Владе, општини Параћин је одређено 500 запослених на неодређено време, на основу Закона, према броју становника, требало би да буде 570, међутим, у свим службама, јавним предузећима и установама укупно их је 439. Тај проблем генерално утиче на ефикасност решавања проблема свих грађана параћинске општине.

 

 

 
92% ученика Гимназије уписало жељене факултете

СРЕДА 20.09.2017. 

Од укупно 75 ученика, колико их је школске 2016/17. завршило параћинску Гимназију, 69 их је уписало факултете - информација је коју је са члановима Савета родитеља те школе поделила директорка, Снежана Дачић, додајући да је то практично 92 одсто укупног прошлогодишњег броја ученика четвртог разреда, те та чињеница може потврдити да Гимназија нуди најшире образовање.

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU