НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
Biracki
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Одмиче изградња избегличке зграде у Данкову

УТОРАК, 16. 01. 2018.

 Почетком априла прошле године, свечано је положен камен темељац за изградњу зграде са 20 станова за избегла и прогнана лица са територије бивше Југославије, у присуству бројних гостију и представника Владе и Комесаријата за избеглице. Од тада, посао изградње зграде одмиче планираном динамиком, а рок за завршетак радова је почетак марта. Зграда за избеглице налази се на углу Синђелићеве i Норвешке 66, у близини постојећих објеката исте намене, а њена изградња је део великог пројекта стамбеног збрињавања, на чему је Комесаријат за избеглице дуго и истрајно радио. Овај пројекат вредан је више од 13 милиона евра и спада у стамбени пројекат Републике Србије, у оквиру кога ће бити изграђени станови за око 900 породица избеглих и прогнаних у неколико градова Србије. Пројекат се финансира средствима Европске уније и бројних донатора, уз подршку ОЕБС-а И УНХЦР-а.

 

 
ПГР на поновљеном јавном увиду

УТОРАК, 16. 01. 2018. 

План генералне регулације насељеног места Параћин, у поступку је поновљеног јавног увида, због суштинских измена, на основу уважених примедби грађана и правних лица, достављених Одељењу за урбанизам, за време првог јавног увида, прошле године. Документ се може видети на општинском сајту у делу "Конкурси и јавни огласи" и биће изложен у просторијама Одељења за урбанизам, до 26. јануара.

 

 
Од око 150, регистровано 60 зграда

УТОРАК, 16. 01. 2018.

 Од почетка увођења законске обавезе регистровања стамбених заједница, на територији параћинске општине, регистрацију је обавило 60 Скупштина станара, које су, као неопходан корак, одржале изборне Скупштине за управнике и обавиле комплетну процедуру код овлашћеног регистратора за општину Параћин.

 На локалу их, према проценама Републичког геодетског завода укупно има око 150, што значи да је више од две трећине испунило обавезу утврђену Законом о становању и одржавању стамбених зграда.

 По упутствима ресорног републичког Министарства грађевине о увођењу принудне управе у стамбене заједнице које не изаберу, односно не ангажују лиценцираног професионалног управника на време, у припреми је општинска Одлука о утврђивању накнада за текуће инвестиционо одржавање зграда и накнада за рад принудних управника стамбених и стамбено пословних објеката. До утврђивања и примене тих аката, станари имају могућност да обаве процедуру избора и региструју стамбене заједнице у просторијама Паркинг сервиса, у Улици владике Николаја Велимировића, каже Иван Ружић, овлашћени регистратор за општину Параћин. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 15 guests online