НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
241. седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 21. 05. 2018.

 На 241. седници Општинско веће је донело Решење о преносу буџетских средстава које није могуће искористити, у текућу буџетску резерву и распоређивању тих средстава хуманитарним организацијама и удружењима грађана, Културном центру и Дому здравља.

 Како је члановима већа образложио начелник Одељења за буџет и финансије, Слободан Јанковић, на конкурсу за реализацију пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану, Општини Параћин су одобрена мања средства од буџетом планираних, тако да је сигурно да средства, првобитно планирана за учешће општине, од 1.200.000 динара, неће бити утрошена, па се део тих средстава, у износу од 800 хиљада динара, распоређује за сличне намене, хуманитарним организацијама и удружењима грађана. Код Управе за урбанизам, финансије, скупштинске и опште послове била су планирана средства за куповину књига за "вуковце" и одличне ученике, у међувремену је одлучено да се са ове позиције набаве само књиге за "вуковце", а да књиге за одличне ученике свака школа набавља појединачно, тако да се и део тих средстава, у износу од миллион сто хиљада динара, преусмерава за хуманитарне организација и удружења грађана, 150 хиљада, Културном центру за реализацију пројекта "Музичко лето" 55 хиљада и Дому здравља за куповину екг апарата 400 хиљада динара. Пренос наведених средстава у текућу буџетску резерву у укупном износу од 1.900.000 динара не угрожава утврђене приоритете унутар буџета, објаснио је Јанковић. 

 

 
"Порез на имовину из угла грађана"

ПОНЕДЕЉАК, 21. 05. 2018.

 У Параћину ће 23. маја бити организован округли сто на тему "Порез на имовину из угла грађана" због консултација и прикупљања информација од пореских обвезника – грађана, цивилног и бизнис сектора, у циљу формулисања даљих предлога за унапређење законодавног оквира који уређује порез на имовину.

 Овим округлим столом, који је део пројекта "Реформа пореза на имовину", коју спроводи ИМГ уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина, организатори желе да истакну значај јачања одговорности локалних власти као пружаоца услуга према грађанима – пореским обвезницима. Округли сто биће организован у Хотелу "Петрус", од 10:30. 

 

 
Саопштење Српске народне партије

ПОНЕДЕЉАК, 21. 05. 2018.

 Саопштењем за јавност данас се огласила Српска народна партија, у коме наводи да су 17. маја, страначке просторије у Параћину отворили народна посланица, Снежана Петровић и председник Поморавског окружног одбора и секретар Извршног одбора те партије, Стефан Вук Милановић.

 "Том приликом", пише у саопштењу, "истакнут је значај деловања Српске народне партије у Параћину, јер неефикасна локална власт, на челу са Сашом Пауновићем, доводи како до урушавања локалних институција, тако и срозавања положаја грађана на најнижи могући ниво."

 "Српска народна партија ће", пише даље у саопштењу, "бити пример искреног опозиционог деловања, а циљ је да се у што скоријем периоду легитимним средствима преузме власт и покаже да се домаћинским вођењем града у кратком року може подићи привредна активност и побољшати положај свих грађана Параћина".

 "У борби за променом власти Српска народна партија ће се", како наводи у саопштењу, "служити демократским средствима и у тој борби сарађиваће са свим политичким актерима којима је интерес грађана на првом месту. Показаћемо да је наша политика дијаметрално супротна политици локалних моћника", наводи се у саопштењу Српске народне партије, уз позив председнику општине да омогући расписивање ванредних локалних избора, "јер грађани то очекују, што потврђује", како се наводи у саопштењу које је потписао Зоран Ружић, повереник ове странке у Параћину – цитат – "недавна петиција коју су наше комшије потписале у огромном броју". 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online