НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Cаопштење за јавност

ПРЕДМЕТ: саопштење за јавност

Поводом актуелних дешавања у Центру за социјални рад и поводом вишегодишњег не добијања неопходне сагласности на предлог Управног одбора ове установе за постављање в.д.директора, Одсек за информисање општине Параћин издаје следеће саопштење:

 

Домско одељење у селу Извор Центра за социјални рад у Параћину остало је без горива и више не могу да превозе штићенице до болнице.

Разлог је свесна опструкција постављања в.д. директора Центра од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које не одговара на захтеве за сагласност које су општинске службе редовно и континуирано слале.

Недопустиво је да се најугроженије категорије становништва држе  као таоци за политичке потребе, јер верујемо да је проблем једино у томе што је Параћин једна од ретких опозиционих општина у Србији. Други разлог за овако дуготрајну опструкцију не видимо.

Подсећамо да су у последњих  месец дана послата два предлога за в.д. директора, један који је иначе био "на чекању" за сагласност и нови, на који је Министарство најпре дало начелни пристанак, а онда се повукло и још увек немамо никакав одговор.

Оно што је резултат ове опструкције јесте то да већ месец дана лица у стању социјалне потребе и сви други којима је потребна помоћ Центра за социјални рад не могу да остваре никакво право, али ни радници  ове установе  нису у могућности да приме плату.

Надамо се да ћемо наићи на разумевање и позитиван одговор надлежног министарства једино и само из разлога како би се грађанима којима је помоћ неопходна изашло у сусрет.

 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

23.08.2019.

 
Општинско веће о активностима Црвеног крста

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019.

  На триста шездесет другој седници Општинског већа разматран је Нацрт Одлуке о месним заједницама на територији општине Параћин. Расправа је закључена без изјашњавања јер ће разматрање бити настављено на следећем заседању. Као допуна дневног реда, веће је разматрало Решење о преносу средстава буџета која није могуће искористити у текућу буџетску резерву и распоред истих. Решење је донето у складу са предлогом Црвеног крста о прерасподели средстава, који је образложио Слободан Ђорђевић, секретар те организације, али ће оно постати важеће тек када Скупштина да сагласност на Предлог ребаланса плана финансирања програмских активности Црвеног крста.

 

 
По договору са мештанима гради се улица у Мириловцу

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019. 

У Мириловцу је почела изградња једне сеоске улице а планирана је изградња још једне, на захтев мештана са зборова грађана.

 

 
Четири планска документа на увид јавности

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019. 

Одељење за урбанизам и имовинско правне послове општине Параћин организовало је процедуре јавних презентација и јавних увида два урбанистичка пројекта и два плана детаљне регулације. Највеће интересовање јавности је за презентацију пројекта уређења слободних површина у оквиру стамбених блокова «Елмос насеља» у Параћину.

 

 
Добровољним даваоцима крви сезонске карте за базен

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019.

  Друга акција прикупљања крви у августу, у организацији параћинског Црвеног крста и Завода за трансфузију из Ниша, одржана је на базенима "Престиж".

 

 
Почиње партнерски пројекат ПК «Јаворак» и ПУ «Бамби»

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019.

 Активности партнерског пројекта планинарског клуба «Јаворак» и Предшколске установе «Бамби», подржаног од стране компаније ЦРХ, на овогодишњем конкурсу «Партнерство за будућност» почињу овог викенда на Грзи. Циљ је оснаживање и одрживо повезивање клуба и предшколске установе у раду са децом предшколског узраста у области планинарства. Прва у низу акција jе дводневна обука о младима у планинарству, за чланове клуба и запослене у предшколској установи, у планинарском дому на Грзи, коју реализује васпитач и водич подмлатка «Клинци планинци» Планинарског клуба «Раднички» из Београда. Након тога, двадесетак обучених учесника пројекта ће, током септембра и октобра месеца, организовати радионице о планинарству и одласке у природу са децом узраста пет и шест година.

 

 
Општинско веће о доприносима за осигурања уметника

СРЕДА, 21. 08. 2019.

  На 361 седници, општинско веће је још једном разматрало, већ два пута разматран Нацрт Одлуке о плаћању доприноса за пензијско и инвалидско осигурање и доприноса за задравствено осигурање лица која су стекла статус лица која самостално обављају уметничку или другу делатност у виду занимања у области културе. Одлуком, усаглашеном са изменама Закона о култури и изменама Статута, детаљније се уређује начин остваривања тих права, уз мишљење надлежне Комисије о испуњавању утврђених критеријума. Веће се ни овог пута није изјашњавало о Нацрту.

 

 
Нови систем водоснабдевања од Извора ка Давидовцу

СРЕДА, 21. 08. 2019. 

Из правца Извора почели су интензивни радови на постављању дела новог водоводног вода, у дужини од 9 километара и 700 метара.

 

 
Изградња новог трга у Параћину у завршној фази

СРЕДА, 21. 08. 2019.

  У оквиру актуленог градилишта у центру града, на простору од око 2500 квадрата, интензивирани су радови на изградњи и уређењу новог трга у Параћину, са фонтаном. Према речима одговорног извођача, представника фирме “Високоградња инжењеринг” Београд, којој су уговором поверени послови, тренутно се ради на уградњи машинске инсталације унутар фонтане, израђује гранит за њено облагање и плоче, којима ће нови трг бити поплочан, око површина, на којима су, због очувања изгледа некадашњег градског језгра враћене, на почетку радова уклоњење обле коцке. Нови трг, из дана у дан, добија изглед коначног урбанистичког решења тог дела јавног простора, предвиђеног вишефазним пројектом изградње и уређења јавних површина на потезу од новог Културног центра до «Коцке три», односно до раскрснице улица Краља Петра Првог и Саве Ковачевића.

 

 
Јавна презентација уређења «Елмос насеља» до 28.08.

СРЕДА, 21. 08. 2019.

 Одељење за урбанизам и имовинско правне послове општине Параћин упутило је јавни позив за презентацију урбанистичког пројекта уређења слободних површина у оквиру стамбених блокова «Елмос насеља» у Параћину. Позив је отворен до среде, 28. августа, до када заинтересована јавност може погледати пројектом предложена решења. Презентација је организована у просторијама урбанизма, сваког радног дана од 9 до 15 сати, поред чега су текстуални и графички делови пројекта доступни и на званичној интернет страници општине Параћин, објављени у делу Конкурси и јавни огласи. Након увида, евентулане примедбе и предлози се, писано образложени, могу доставити урбанизму до наведеног рока. Њих ће, на стручној контроли, заједно са урбанистичким пројектом, разматрати надлежна Комисија за планове.

 

 
Јавни увид у ПДР «Петрушке области» до 19.09.

СРЕДА, 21. 08. 2019.

  У просторијама Одељења за урбанизам, у процедури јавног увида, изложен је Нацрт Плана детаљне регулације за заштиту непокретности културних добара од великог значаја - споменика културе, на подручју Петрушке области. На јавном увиду, отвореном до 19. септембра је и пратећи Извештај о стратешкој процени утицаја плана на животну средину. Текстуални и графички делови плана са Извештајем, објављени су у Конкурсима и јавним огласима на званичној општинској интеренет страници а писане примедбе, сугестије и предлоге, правна и физичка лица, након увида у планску документацију, могу доставити Одељењу за урбанизам до поменутог датума, до 11. сати. Као и до сада, разматраће их општинска Комисија за планове, на јавној седници, којој могу присуствовати сви заинтересовани за детаљну планску регулацију тог подручја.

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online