НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

На основу прилога објављеног у медијима 27.маја 2020.године, председник општине Параћин Саша Пауновић даје следећу изјаву:

Општина Параћин покренуће процедуру за смену Радише Јовичића директора О.Ш. ''Вук Караџић'' у Поточцу који по мом мишљењу не само да би морао да изгуби јавну функцију коју обавља, већ је питање да ли би уопште требао да остане у систему образовања и васпитања.

Његова одгворност је двострука.

1.Као директор школе није обављао своју дужност. Дозволио је да расвета у школском дворишту и на спортским теренима годинама буде ван функције, а сами спортски терени и школско двориште буду запуштени до те мере да се спортски терени не могу користити, иако се годинама уназад од њега тражило да реши тај проблем, а за шта је  Општина издвајала средства у буџету.

2.Други разлог за његову одговорност је то што је, како стоји у извештају медија и као што тврде мештани Рашевице, дозволио, па чак изгледа и организовао акцију политичке странке у школском простору и то политичке странке на чијој се листи за одборнике налази он сам.

Ово је апсолутно противзаконито и несумњив разлог да директор школе који тако поступа буде разрешен истог трена.

Позивам министра просвете господина Младена Шарчевића да покаже исту ревност какву је показао приликом смењивања других директора у Параћину због минорних пропуста у раду, а заправо због тога јер нису били чланови Српске напредне странке, и да изврши своју дужност и разреши дужности директора О.Ш. ''Вук Караџић'' у Поточцу, Радишу Јовичића.

 28.05.2020.

ПРЕДСЕДНИK ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

Саша Пауновић,дипл.инж.ел.

 
И 99. седница Скупштине одржана "на даљину"

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

У складу са посебним Пословником о раду Скупштине општине Параћин у ванредном стању и ванредној ситацији и у складу са обавештењем које су одборници добили на мејл адресе, јуче је одржано 99. заседање Скупштине општине Параћин, у електронској форми. Председник Скупштине, Драган Митић је, на основу послатих порука одборника, утврдио да седници присусутвују 42 одборника, а они су своје гласове достављали на мејл секретара Скупштине, те су, након завршетка гласања, утврђени резултати рада на 99. седници и констатовано је да су све предложене тачке дневног реда усвојене, већином гласова одборника.

 

 
Асфалтиране две улице у Доњем Видову

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

Радећи по овогодишњем плану изградње саобраћајница, у 20 села параћинске општине, ангажовани извођач радова на изградњи асфалтног коловоза, завршио је асфалтирање две улице у Доњем Видову, на захтев мештана, са ранијих зборова о планирању општинског буџета.

 

 
Радови на домовима културе, у више села

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

У сеоским месним заједницама, у којима су мештани приоритетно захтевали сређивање Домова културе теку, пројектима за ову годину, предвиђени радови. У Дреновцу је настављена реконструкција крова, административних просторија, библиотеке, поште и амбуланте, а у Доњем Видову, после замене столарије, уређује се фасада.

 

 
У Дреновцу "Спасовданска" акција давалаштва крви

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

По овогодишњем плану организовања акција добровољног давалаштва крви, параћински Црвени крст и Завод за трансфузију крви из Ниша, спровели су другу заједничку акцију са Саветом Месне заједнице Дреновац, иначе, десету по реду на територији параћинске општине. По устаљеном обичају, акције се у Дреновцу организују два пута годишње, прва је поводом Српске Нове Године, друга поводом Спасовдана.

 

 
Дом здравља се враћа на редовно функционисање

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

У условима актуелне епидемиолошке ситуације, Дом здравља успоставља редовно функционисање, Ковид амбуланти се јавља драстично мањи број пацијената, а тестирање на вирус короне, које се плаћа, може се обавити на лични захтев.

 

 
Затворени базен поново ради од 1. јуна

ЧЕТВРТАК, 28. 05. 2020. 

Спортски центар "7. јул" почео је са радом, а у припреми је и затворени базен, који ће бити отворен за клубове и грађане од 1. јуна.

 

 
Резиме рада Дома здравља у доба короне

СРЕДА, 27. 05. 2020. 

Дом здравља се враћа редовном раду и сви лекари и службе имају распоред, а на пацијенте се апелује да имају стрпљења и сачекају заказане термине и да поштују све ванредне мере превенције, јер епидемија још увек траје.

 

 
Захтеви за измене у бирачком списку до 5. јуна

СРЕДА, 27. 05. 2020.

 Увид у бирачки списак обавља се рачунарски уношењем матичног броја грађана у циљу провере да ли су уписани у списак и да ли су унети подаци тачни. Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Параћин, могу поднети Одељењу за општу управу и заједничке послове, радним данима, од 7:30 до 15:30, а суботом од 8 до 14 сати, најкасније до 5. јуна, ове године, односно до дана закључења бирачког списка.

 Грађани могу, од расписивања избора за народне посланике Народне скупштине до, најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, закључно са 30. мајем, да поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати по месту боравишта на територији општине Параћин. Тај податак се не може мењати до окончања изборног поступка.

 Увид у Јединствени бирачки списак може се обавити и електронским путем, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе, уношењем јединственог матичног броја грађана.

 

 
На коришћење предато и игралиште у Данкову

СРЕДА, 27. 05. 2020. 

Још једно у низу новоизграђених дечијих игралишта, овог пута на комплетно уређеном простору код објекта Месне заједнице Данково и званично је предато грађанима на коришћење. Ово је треће игралиште отворено ове године, после отварања у улици Момчила Поповића и Улици војводе Степе, а крају се приводе и радови у Јагодњаку и доњем парку, преко пута Водовода. У наредном периоду, треба очекивати реконструкцију постојећих игралишта у граду, како би се, пре свега, постигао савремени стандард безбедности деце, постављањем гумене подлоге.

 

 
Први третман против комараца по државном програму

СРЕДА, 27. 05. 2020. 

После обављеног мониторинга од стране ресорног министарства, по државном Програму сузбијања комараца на територији Републике Србије, ларвицидима су третиране све локације, односно стајаће воде на подручју параћинске општине. Програмом су предвиђене још три акције које ће, у комбинацији са третманима које општина спроводи из свог овогодишњег програма, дати још боље резултате.

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online