НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Повећан број пацијената на Ковид одељењу

ПЕТАК, 25.09.2020. 

У параћинској Општој болници, ове недеље је регистрован пораст броја ковид прегледа, као и пацијената на болничком лечењу, позитивних на КОВИД-19.

 

 
Преко Ковид амбуланте нема позитивних

ПЕТАК, 25.09.2020.

 Када је у питању рад Ковид амбуланте параћинског Дома здравља, прегледи и тестирања која се овде обављају не показују знаке ескалације епидемиолошке ситуације, иако су они регистровани у другим установама. Јуче је обављено 12 контролних прегледа, као и 13 такозваних првих прегледа, пацијената који први пут долазе са сумњом на вирус короне. За ПЦР тест данас су узоркована два пацијента, а сви резултати који су пристигли током ове недеље су негативни.

 

 
У четвртак прикупљено 28 јединица крви

ПЕТАК, 25.09.2020. 

Акције добровољног давалаштва крви, које је током овог месеца, у Параћину, у сарадњи са Црвеним крстом, реализовао Завод за трансфузију крви из Ниша, успешније су него оне током летњих месеци. Како је увек потребно обезбедити довољно залиха за непредвиђене ситуације, захвални свим даваоцима, организатори најављују следећу, заказану за други четвртак у октобру.

 

 
Продужена расподела пакета у Црвеном крсту

ПЕТАК, 25.09.2020.

 За данас планирано окончање расподеле хуманитарних пакета за социјално најугроженије из сеоских месних заједница општине Параћин, мораће да буде одложено за наредну седмицу, током које ће Црвени крст, расподелити преосталу количину помоћи корисницима редовног, а из објективих разлога ревидраног списка Центра за социјални рад. Подсећања ради, помоћ у храни и хигијенским средствима, обезбеђеним посредством републичког Министарства за социјалну политику, искључиво је намењена житељима параћинских села, корисницима одређених услуга социјалне заштите Центра за социјални рад и они је преузимају по распореду, о чему претходно добијају обавештење. Пакети помоћи за ове категорије, обезбеђују се једном годишње, а од 400 припрељених, две трећине корисника их је преузело током претходне две недеље.

 

 
У Културном центру изложба фотографија

ПЕТАК, 25.09.2020.

 У четвртак је у галерији Културног центра отворена 18. клупска изложба фотографија параћинског Фото клуба, на којој је гостовао клуб из Београда. Прва награда за колекцију припала је Емилији Ристић, из параћинског клуба, а две друге, Војиславу Луковићу, члану интернационалне фотографске федерације из Београда и Слобану Симићу, кандидату за мајстора фотографије из Параћина. Три треће награде припале су Маји Стошић, мајстору фотографије из Параћина, Горану Миљковићу из фото-клуба "Београд" и Милану Јанићијевићу из параћинског Фото клуба. Ова изложба је прва у месецу фотографије, који се уместо у мају, одржава сада, због епидемолошке ситуације. Изложба је посвећена Драгану Ивићу и Зорану Пургеру, који су оставили неизбрисиве трагове и као уметници и као колеге, пријатељи и председници параћинског фото-клуба. Изложба ће у Културном центру бити постављена наредне две недеље, а тада ће је сменити путујућа изложба са темом православља, поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, чиме се завршава месец фотографије.

 

 
Одбојкаши против "Радничког" из Крагујевца

ПЕТАК, 25.09.2020.

 После победе на регионалном Купу, одбојкаши параћинског "Борца" пласирали су се у осмину финала Купа Србије, који ће бити одржан у октобру. У Одбојкашком савезу Србије обављено је жребање за утакмице осмина финала 56. Купа Србије и одређено да ће се клуб "Борац" из Параћина, за пролаз међу најбољих осам одбојкашких клубова у Србији, такмичити против екипе "Радничког" из Крагујевца.

 

 
"Јединство" и "Борац" у 9. колу на домаћем терену

ПЕТАК, 25.09.2020.

 Утакмице 9. кола Српске лиге "Исток", параћински фудбалски клубови, "Јединство" и СФС "Борац" играће овог викенда на домаћим теренима. Према утврђеном распореду Јединство ће у суботу бити домаћин екипи "Младости" из Медошевца, а "Борац" у недељу, 27. септембра, дочекује ОФК "Топличанин" из Прокупља. Због још увек нестабилне еподемиолошке ситауције, препоруке струке о одржавању спортских догађаја без присуства публике и даље важе.

 

 
Поново се повећава број новооболелих

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Подаци Завода за јавно здравље "Поморавље", у Ћуприји, за период од 19. до 23. септембра, упозоравају на пораст броја новооболелих од КОВИД-а 19, односно региструју по један нови случај у Параћину и Јагодини и чак 11 новозаражених у Ћуприји. У параћинској Општој болници, период од неколико дана без иједног новозараженог завршио се данас, регистровањем три пацијента позитивна на КОВИД-19, од осам, колико их се тренутно налази на Ковид одељењу. Два пацијента имају негативне резултате, а за три се чекају резултати ПЦР теста. Подаци Ковид амбуланте параћинског Дома здравља и даље показују стабилну епидемиолошку слику, мада се незнатно повећао број прегледа и тестова. Сви пристигли резултати од ПЦР тестова од почетка недеље су негативни, а данас је урађено 7 узорковања за ПЦР тест, међу њима су и контролни, као и комерцијални, односно, тестови на лични захтев.

 

 
У петак 2. редовна седница Скупштине

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020.

 Председница Скупштине општине Параћин, Славица Јовановић, сазвала је за петак, 25. септембар, другу редовну седницу. На дневном реду налази се Предлог Одлуке о мрежи јавних предшколских установа на подручју општине Параћин, која је претходно разматрана на седници Општинског већа и утврђена за скупштинско заседање. Седница Скупштине биће одржана у градском Позоришту, од 13 сати, уз примену свих потребних мера безбедности, услед актуелне епидемиолошке ситуације.

 

 
Прилазне стазе манастирском комплексу Намасија

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020. 

Друштво "Петрус" из Забреге је на овогодишњем конкурсу компаније ЦРХ, "Партнерство за будућност", добило средства којима реализује изградњу прилазне стазе према манастирском комплексу Намасија.

 

 
18. акција добровољног давалаштва крви у 2020.

ЧЕТВРТАК, 24.09.2020. 

Други пут у септембру, Завод за трансфузију крви из Ниша спровео је у Параћину, у сарадњи са локалном организацијом Црвеног крста, још једну акцију добровољног давалаштва крви, предвиђену овогодишњим програмом.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 7 guests online