НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Одборничка питања са 88. седнице Скупштине

УТОРАК, 18. 02. 2020. 

Крај 88. седнице Скупштине општине Параћин, намењен одборничким питањима, обележило је слагање ставова председника локалног парламента, Драгана Митића и шефа Одборничке групе Српске напредне странке, Небојше Симића, о томе да би надлежни органи Скупштини требало да доставе званичне одговоре, на сва досадашња питања одборника владајуће већине, постављањих више пута, месецима уназад.

 

 
Општинско веће о више тачака дневног реда

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 На 447. седници Општинског већа, разматране су четири тачке дневног реда. По првој тачки, пријави против директора Јавног водопривредног предузећа "Србијаводе" због функционерске кампање коришћења ресурса јавног предузећа у страначке сврхе, донет је и усвојен закључак да се за наредну седницу већа припреми предлог пријаве, који ће затим бити прослеђен Скупштини, да га упути надлежнима. Такође, донет је и усвојен закључак да се достави сва потребна документација, према другој тачки дневног реда, одговору Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, поводом Закључка Општинског већа одржаног 18. децембра протекле године. Последње две тачке, Финансијски извештај и основне информације о ефектима финансијске подршке Скупштине општине Параћин у реализацији програмских активности Црвеног крста у претходној години и Извештај о раду са финансијским извештајем за 2019. годину установе Спортско рекреативни центар "Јединство", усвојене су и прослеђене Скупштини.

 

 
У петак и 89. скупштинско заседање

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 Председник Скупштине општине Параћин, Драган Митић, сазвао је за крај ове недеље још једно скупштинско заседање. Како је одборницима достављено у материјалу за 89. седницу, на дневном реду биће две тачке. На предлог Општинског већа одборници ће разматрати Извештаје о раду са финансијским извештајима за 2019. годину Позоришта и Туристичке организације општине Параћин. Седница ће бити одржана у петак, у сали председништва. Почетак је заказан за 16 сати.

 

 
Увид у пројекте две бензинске пумпе

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 Увид у графичке делове пројеката бензинских пумпи "Михајловић" и "Милетић", на посебним локацијама у Улици царице Милице, заинтересована правна и физичка лица могу обавити у просторијама Одељења за урбанизам и имовинско правне послове параћинске општине где су изложени и где могу добити све додатне информације, најкасније до четвртка. Иначе, уз грфички, текстуални делови урбанистичких пројеката локација станица за снабдевање горивом моторних возила, на одређеним катастарским парцелама, у поступку јавне презентације, објављени су и на званичној интернет страници општине Параћин. По завршетку поступка, након 20. фебруара, пројекте ће, заједно са евентуалним примедбама и сугестијама, писано образложеним и достављеним у року, разматрати на стручној контроли, надлежна Комисија за планове.

 

 
У четвртак Зимска школа за пољопривреднике

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 У четвртак, 20. фебруара, у просторијама општине Параћин биће организована Зимска школа за пољопривреднике. Предавачи из Пољопривредне станице у Јагодини ће, у сарадњи са Управом за пољопривреду, од 10 сати, говорити о различитим темама, актуелним у више области - од радова у малињацима, преко унапређења производње млека и меса, заштите лука, сертификације органске производње, технологије гајења винове лозе, заштите компира, утицају препарата, производним програмима, до правилника и диверзификације прихода на пољопривредном газдинству.

 

 
У Параћину још један мега маркет?

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 Питање простора код старе циглане у Улици војводе Мишића, познатог као "Градитељева рупа" најзад је надомак решења. После бројних имовинских спорова и реституције одузете имовине, на овој локацији могућа је изградња маркета Компаније "ДИС" и ако се све буде одвијало према плановима, изградња објекта се очекује већ током ове године, објавио је председник општине, Саша Пауновић, на својој фејсбук страници.

 

 
Лидлова анкета – "Твоје мишљење вреди"

УТОРАК, 18. 02. 2020.

 Компанија "Лидл" недавно је увела онлајн упитник за потрошаче, који могу да изразе своје мишљење о недавно обављеној куповини у било којој "Лидл" продавници у Србији. Учешћем у анкети, потрошачи добијају могућност да учествују и у наградној игри под називом "Твоје мишљење вреди", у којој се 10 потрошача месечно награђује ваучерима. Учесници анкете могу да одговоре на питања која се тичу љубазности особља, квалитета производа, брзине касирања, чиме доприносе одређивању смерница даљег пословања компаније "Лидл". Потрошачи могу упитнику да приступе путем званичног сајта "Лидл Србија", уз број са рачуна који након куповине треба да сачувају. Наградни ваучери вреде пет хиљада динара, први круг наградног конкурса траје до краја марта, а затим се месечни циклуси настављају до краја фебруара следеће године.

 

 
Туристичка на Сајму у Београду

УТОРАК, 18. 02. 2020. 

Параћинска Туристичка организација учествоваће и ове године на Међународном сајму туризма, у Београду.

 

 
О националним интересима Србије данас

ПЕТАК, 14. 02. 2020. 

У организацији параћинског Дома омладине, у оквиру пројекта "Отворен град – слободан дијалог", одржана је прва трибина, планирана овогодишњим програмом. О "Националним интересима Србије данас" говорили су др Мило Ломпар, историчар књижевности и професор на Филолошком факултету, у Београду и Феђа Димовић, адвокат и један од оснивача "Београдског синдиката".

 

 
Скупштина усвојила акциони план запошљавања

ПЕТАК, 14. 02. 2020. 

Гласовима већине присутних одборника на 88. скупштинском заседању, по хитном поступку, усвојени су предлози Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за запошљавање у општини Параћин у 2020. години и овогодишњег Програма подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја за општину Параћин. Скупштинска већина усвојила је затим и предлог Одлуке о усвајању Наративног и финансијског извештаја Удружења предузетника власника закупаца некретнина зоне унапређеног пословања Бид зона "Корзо" за 2018. годину.

 

 
Тротоари према Карађорђевом брду

ПЕТАК, 14. 02. 2020. 

Према Карађорђевом брду дуж Теслине улице, са десне стране приводе се крају радови на изградњи тротоара.

 

 

ANKETE

TRENUTNO NA SAJTU

We have 6 guests online