НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Изградња више пословних објеката у "Змичу"

ЧЕТВРТАК, 20. 02. 2020.

 Поред Индустријског парка у чијем склопу параћинска општина гради око 3.000 квадрата производне хале, коју је закупила шведска Компанија "Римастер", у Индустријској зони "Змич", у току је изградња још неколико пословно-производних објеката приватних инвеститора, закупаца парцела у зони.

 Дугогодишња општинска улагања у инфраструктурно опремање и ширење зоне, осим домаћих и фирми из окружења, потврђена су и доласком страних предузећа, француског, које је изнајмило постојећи и бугарског, које гради објекат за пословање у Параћину, као и инвеститора који ових дана инвестирају у изградњу.

 Како је, на свом фејсбук профилу, објавио председник општине Параћин, Саша Пауновић, "На простору зоне је пет активних градилишта, шести објекат само што је завршен, још шест власника парцела прибавља грађевинске дозволе и седми купац парцела чека рок за предају документације". 

 

 
Добро посећена Зимска школа за пољопривреднике

ЧЕТВРТАК, 20. 02. 2020. 

У Параћину је данас одржана Зимска школа за пољопривреднике, која је била веома добро посећена. Циклус предавања, из више различитих области, организовали су Пољопривредна саветодавна стручна служба из Јагодине и Управа за пољопривреду.

 

 
Општински конкурс за пољопривредна газдинства

ЧЕТВРТАК, 20. 02. 2020.

 Овогодишњи конкурс за доделу средстава буџета општине Параћин, намењен регистрованим пољопривредним газдинствима, отворен је до 6. марта.

 Планом буџетског Фонда за развој пољопривреде, за те намене је опредељено 3 милиона динара - за субвенционисање 40 одсто, без укупног износа, са којим пољопривредници конкуришу без ПДВ-а, а који са ПДВ-ом не може бити већи од 80.000 динара.

 На конкурс се могу јавити власници регистрованих пољопривредних газдинстава у активном статусу за ову годину, са седиштем у параћинској општини, којима су потребна средства за улагање у пољопривредну производњу, набавку машина и опреме у сточарству, квалитетних приплодних грла, машина за обраду земљишта, ђубрење, сетву и заштиту биљака, воћака, засаде хмеља и винове лозе, набавку пластеника, опреме за наводњавање, противградне заштите воћњака, набавку пчела и опреме за пчеларство. Конкурс је објављен у медијима и на званичној интернет страници општине, заједно са Правилником којим је детаљно регулисан. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU