НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Опремање Индустријске зоне "Змич"

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Индустријску зону "Змич" у понедељак су обишли представници ЕУПРО програма, са председником Општине и представницима надлежних служби. Из овог програма долази око 300 хиљада евра за опремање Индустријске зоне "Змич" инфраструктуром, па је делегација желела да се на терену увери у оправданост улагања. У разговору са менаџерком ЕУПРО програма, Оливером Костић, председник Општине, Саша Пауновић, истакао је да је десет објеката изграђено или у изградњи, да је 17 предузећа купило парцеле и да је реално очекивати да ће већ следеће године на овом месту двадесетак предузећа радити и запошљавати значај број радника из Параћина и околине. ЕУПРО је до сада у подршку општинским пројектима уложио преко 600 хиљада евра, а Параћин је једна од девет локалних самоуправа чије пројекте овај програм подржава.

 

 
На продају још једна парцела

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Надлежна комисија Скупштине општине Параћин огласила је да је још једна парцела у Индустријској зони "Змич" на продају. Наиме, реч је о парцели површине 46 ари и у току је прикупљање писаних понуда. Парцела се отуђује ради изградње објекта у складу са Планом детаљне регулације зоне. Почетна цена износи 317,35 евра по ару, а право учешћа у поступку имају физичка, правна лица и предузетници, уз потврду о уплаћеном депозиту. Заинтересовани инвеститори понуде могу да доставе до 8. јула, отварање је заказано за 9. јул, у 11 сати, у Одељењу за урбанизам и имовинско правне послове. Понуде се предају лично на шалтеру број 7, Услужног центра Општине.

 

 
Реконструкција централног трга

УТОРАК, 18. 06. 2019.

 Како је уговором и планирано, радови на изградњи фонтане у центру града одвијају се по фазама, завршена је бетонска конструкција фонтане, уградња електро и канализационих инсталација и сада се ради на уградњи машинских инсталација. По завршетку овог дела посла, уследиће припрема терена за поплочавање и ако не буде било непредвиђених околности радови ће бити завршени до 1. августа. Иначе, фонтана трапезног облика прати контуре парцеле и имаће димензије 12×11 метара и светлосне ефекте, а млазеви за воду ће радити у три различита режима, у зависности од времеских прилика. Простор који је предвиђен за сређивање почиње од новог Културног центра који ће, такође, ове године, у потпуности бити стављен у употребу, до некадашње "Шумадије", на другом крају Улице краља Петра.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online