НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Скупштина о деветомесечном извршењу буџета

ПЕТАК, 08. 11. 2019.

 На последњој седници, Скупштина општине je, између осталог, усвојила и Извештај о извршењу буџета у првих девет месеци ове године.

 Како је објаснио начелник Одељења за буџет, Слободан Јанковић, буџет који је пројектован на милијарду 450 милиона динара имао је незнатну корекцију само првим извршеним ребалансом, да би 30. септембра, после свих унетих промена и нових апропријација, износио милијарду 915 милиона 592 хиљаде 624 динара. Осим детаљног прегледа приходне и расходне стране, за све буџетске кориснике, односно изворе финансирања, на седници је речено и да Стална буџетска резерва, која је била планирана у износу од милион динара, током девет месеци није распоређивана. 

 

 
Изградња канализације дуж главног пута у Главици

ПЕТАК, 08. 11. 2019. 

Радови на изградњи канализације дуж главног пута у Главици, показали су се као веома захтевни, па напредују споро, али су и даље у оквиру предвиђене динамике.

 

 
400. седница Општинског већа

ПЕТАК, 08. 11. 2019.

 На 400. седници, чланови Општинског већа су закључили расправу поводом Нацрта Одлуке о боравишној такси и захтева за реализацију пројекта "Развој географско информационог система у општини Параћин".

 Што се тиче Одлуке о боравишној такси, која се ради на основу Закона о угоститељству, утврђене су опште одредбе, а сада и посебне одредбе за физичка лица која пружају угоститељске услуге смештаја у објектима домаће радиности и сеоским туристичким домаћинствима и то у висини од хиљаду динара. Од дана правоснажности решења о категоризацији одељење за ЛПА биће у обавези да за свако физичко лице утврди висину годишњег износа боравишне таксе.

 Кад је реч о развоју ГИС-а у општини Параћин за који је потписан уговор са Канцеларијом Уједињених Нација за пројектне услуге (УНОПС), на седници је образложено да је Управа за инвестиције и одрживи развој већ спровела део активности на обезбеђењу функционисања одређених делова постојећег ГИС система, те би овај пројекат представљао само надоградњу постојећег модула и стварање новог географско информационог ситема по пројекту, на основу чега би били смањени трошкови поновног постављање модула система, рекла је координаторка пројектног тима, Славка Јовановић. 

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online