НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Поново већи број прегледа у Ковид амбуланти

УТОРАК, 29.09.2020.

 У Ковид амбуланти Дома здравља, данас је обављено седам узорковања за ПЦР тестове, од тога један комерцијални. До сада је Ковид амбуланта услужно за Завод радила до три комерцијална теста дневно, а од сада ће Параћинци за тестове на лични захтев морати да се обрате Заводу за јавно здравље "Поморавље", у Ћуприји. Завод ради до 100 комерцијалних тестова дневно, за цео Поморавски округ, па се тестирање унапред заказује. Од јуче је, у Ковид амбуланти Дома здравља, примећен пораст броја прегледа, као и броја тестираних пацијената.

 

 
За Поморавље 9.700 доза вакцина против грипа

УТОРАК, 29.09.2020.

 За шест општина Поморавског округа Заводу за јавно здравље "Поморавље", у Ћупруји, опредељено је 9.700 доза вакцина против сезонског грипа, 2 и по хиљаде више у односу на прошлу годину. Четворовалентне вакцине, које штите од 4 соја вируса, дистрибуиране су локалним домовима здравља, Јагодини 3.500, Параћину 2.400, Свилајнцу 1.400, Ћуприји 1.250, Деспотовцу 600 и Рековцу 550 доза. У складу са организацијом простора и особља у актуелним епидемилошким условима, домови здравља ће кренути са имунизацијом грађана од четвртка, 1. октобра, а најкасније од наредног понедељка. Иначе, препорука епидемиoлога Завода за јавно здравље је да би вакцину требало да приме, пре свега, особе старије од 65 година, хронични болесници, дијабетичари, особе које болују од кардиоваскуларних болести, као и запослени у јавним службама од виталног значаја за државу: просветни радници, полиција, запослени у јавном превозу, медицински и шалтерски радници, који раде са великим бројем корисника.

 

 
Основне школе у "ковид" условима

УТОРАК, 29.09.2020. 

У основним школама на територији општине Параћин, уз примену одговарајућих модела спровођења наставе и поштовање препоручених епидемиолошких мера спречавања ширења вируса, у скоро већ протеклих првих месец дана школске 2020/2021. године, нема оболелих ученика ни запослених. Школама су опредељена средства за обезбеђивање потребних услова свођења ризика од заражавања на минимум, а што се исхране ђака тиче, око педесет посто основношколских установа организовано обезбеђује ужину, сматрајући такав начин безбеднијим.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 4 guests online