НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Још једна седница Општинског већа

ПОНЕДЕЉАК, 09. 12. 2019.

 Нацрт кадровског плана општинских управа који је образложен на 416. седници Oпштинског већа, усвојен је и по хитном поступку упућен Скупштини на даље разматрање на следећој седници. Општинско веће је прихватило и по хитном поступку на Скупштину упутило и Предлог уговора о правима и обавезама Канцеларије за управљање јавним улагањима и општине Параћин у реализацији пројекта обнове и унапређења ОШ "Бранко Крсмановић", у Дреновцу. Веће је, такође, по хитном поступку упутило Скупштини и извештај о степену реализације пословања ЈП "Водовод" за 2018. годину, након образложења. Након што је вд директорка Центра за социјални рад, образложила одлуку Управног одбора те установе о изменама и допунама Статута, веће је одлуку усвојило и упутило Скупштини, као и План и Програм рада те установе за 2020. годину. На овој седници су прихваћени и планови и програми рада за следећу годину Позоришта, Туристичке организације, ПУ "Бамби", Библиотеке, Апотеке, Културног центра, Дома здравља, Дома омладине, Завичајног музеја и СРЦ "7. јули" и "Борац" упућени Скупштини на даље разматрање. План и програм рада са финансијским планом и планом инвестиција СРЦ "Јединство" само је разматран, без изјашњавања, пошто известилац те установе није присуствовао седници. Као допуну дневног реда веће је усвојило и по хитном поступку упутило Скупштини нацрт закључка којим Скупштина општине Параћин налаже Центру за социјални рад да обезбеди услове и изврши набавку и дистрибуцију пакета за лица у стању социјалне потребе, припаднике осетљивих друштвених група и свим другим угроженим лицима на територији општине Параћин.

 

 
Скупштина у уторак о буџету за 2020.

ПОНЕДЕЉАК, 09. 12. 2019.

 Предлог Одлуке о буџету општине Параћин за 2020. годину прва је тачка дневног реда 81. седнице Скупштине општине Параћин, коју је председник Драган Митић, сазвао за уторак после подне. Пред одборницима ће се наћи и Предлог Одлуке о давању у закуп непокретности у јавној својини општине, Предлог уговора о закупу пословно производног простора, предлог Плана детаљне регулације за заштиту споменика културе на подручју Петрушке области, са Извештајем о стратешкој процени утицаја тог Плана на животну средину, затим Одлука о накнадама и другим примањима одборника у Скупштини, платама функционера и службеника на положају, предлог Одлуке о утврђивању радно правног статуса члану Општинског већа, Дуњи Ристић, Програм припреме и изградње капиталних објеката од значаја за локалну самоуправу за 2020. годину, Програм изградње, реконструкције и одржавања јавних путева за следећу годину и Програм коришћења средстава за заштиту животне средине за следећу годину Управе за инвестиције и одрживи развој. На дневном реду је и Програм пословања те Управе за 2020. годину, као и предлози решења из области избора и именовања. Седница ће бити одржана у Сали председништва Општинске Управе, од 16 сати.

 

 
Завршени радови у улици Боре Петровића

ПОНЕДЕЉАК, 09. 12. 2019. 

У завршници ове грађевинске сезоне, другим слојем асфалта ангажовани извођач радова је окончао реконструкцију најоштећенијег дела улице Боре Петровића, код Зелене пијаце. Претходно реконструисане су и остале инфраструктурне инсталације, због чега су радови потрајали.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU