НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Cаопштење за јавност

ПРЕДМЕТ: саопштење за јавност

Поводом актуелних дешавања у Центру за социјални рад и поводом вишегодишњег не добијања неопходне сагласности на предлог Управног одбора ове установе за постављање в.д.директора, Одсек за информисање општине Параћин издаје следеће саопштење:

 

Домско одељење у селу Извор Центра за социјални рад у Параћину остало је без горива и више не могу да превозе штићенице до болнице.

Разлог је свесна опструкција постављања в.д. директора Центра од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које не одговара на захтеве за сагласност које су општинске службе редовно и континуирано слале.

Недопустиво је да се најугроженије категорије становништва држе  као таоци за политичке потребе, јер верујемо да је проблем једино у томе што је Параћин једна од ретких опозиционих општина у Србији. Други разлог за овако дуготрајну опструкцију не видимо.

Подсећамо да су у последњих  месец дана послата два предлога за в.д. директора, један који је иначе био "на чекању" за сагласност и нови, на који је Министарство најпре дало начелни пристанак, а онда се повукло и још увек немамо никакав одговор.

Оно што је резултат ове опструкције јесте то да већ месец дана лица у стању социјалне потребе и сви други којима је потребна помоћ Центра за социјални рад не могу да остваре никакво право, али ни радници  ове установе  нису у могућности да приме плату.

Надамо се да ћемо наићи на разумевање и позитиван одговор надлежног министарства једино и само из разлога како би се грађанима којима је помоћ неопходна изашло у сусрет.

 

ОДСЕК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАРАЋИН

23.08.2019.

 
Општинско веће о активностима Црвеног крста

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019.

  На триста шездесет другој седници Општинског већа разматран је Нацрт Одлуке о месним заједницама на територији општине Параћин. Расправа је закључена без изјашњавања јер ће разматрање бити настављено на следећем заседању. Као допуна дневног реда, веће је разматрало Решење о преносу средстава буџета која није могуће искористити у текућу буџетску резерву и распоред истих. Решење је донето у складу са предлогом Црвеног крста о прерасподели средстава, који је образложио Слободан Ђорђевић, секретар те организације, али ће оно постати важеће тек када Скупштина да сагласност на Предлог ребаланса плана финансирања програмских активности Црвеног крста.

 

 
По договору са мештанима гради се улица у Мириловцу

ЧЕТВРТАК, 22. 08. 2019. 

У Мириловцу је почела изградња једне сеоске улице а планирана је изградња још једне, на захтев мештана са зборова грађана.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online