НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Измене Одлуке о обележавању Дана општине

ПЕТАК, 11. 08. 2017.

 Скупштина општине је, на 23. седници, између осталог, усвојила Измене и допуне Одлуке о обележавању празника општине, установљавању и додељивању награда и других јавних признања општине Параћин.

 Предложеном Одлуком су на прецизнији начин дефинисани поједини чланови из Одлуке и детаљније објашњени критеријуми за доделу награда и јавних признања, а поред постојећих, утврђена је и нова категорија награђивања, похвала.

 Утврђивању коначног облика Одлуке претходила је и јавна расправа, на којој су усвојене примедбе да се допуни члан 6, тако што ће се похвала додељивати и за резултате и рад у области спорта, као и примедба на члан 4, да се код свих предложених награда предвиди могућност и доделе новчаног износа, који ће утврђивати Општинско веће, уколико у буџету општине буду обезбеђена средства.

 Општина Параћин обележава празник општине 27. септембра, који се у историјским списима помиње као дан када је повељом Кнеза Лазара, Војводи Црепу на управљање предат Паракин град. У групи награда и јавних признања које општине додељује су звање почасног грађанина, плакета општине, диплома општине, новчана награда, захвалница и похвала.

 Измене ове Одлуке скупштина је разматрала по хитном поступку, како би њена примена била правно могућа уочи наступајућег Дана општине.

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 12 guests online