НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
268. седница Општинског већа

УТОРАК, 18. 09. 2018.

 За разамтрање на 268. седници, Општинском већу достављено је 38 нацрта решења и одлука.

 Као и сваке године поводом закупа државног пољопривредног земљишта у општини Параћин, веће је за скупштину утврдило предлог Одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење 344 хектара, кроз 264 јавне лицитације. По скупштинском усвајању предлог Одлуке упућује се на сагласност министарству. У циљу легализације бесправно изграђеног објекта, делимично и на општинском земљишту, по Закону о планирању и изградњи, Скупштини је предложено доношење Решења о отуђењу, непосредном погодбом грађевинског земљишта у јавној својини Ани Богдановић из Параћина.

 Поводом писма о намери потенцијалног инвеститора у вези куповине општинске парцеле, којом би се решио и проблем депоновања смећа на њој, веће је за скупштину утврдило и предлог Одлуке отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине путем јавног оглашавања, прикупљањем писаних понуда.

 Скупштини је упућено на разматрање и предложено утврђивање текста Јавног огласа о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта на територији општине Параћин, ради изградње, прикупљањем писаних понуда. У оквиру обједињене расправе, о тачкама које се тичу назива улица у граду, приградским насељима и селима, образложено је да је стручна служба припремила нацрте, на основу којх се израђује елаборат. Без расправе, једногласно, изјашњавајући се обједињено, Министрству државне управе и локалне самоуправе на сагласност су упућени Нацрти Одлука о утврђивању назива новоформираних улица у Параћину и сеоским месним заједницама.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU