НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
268. седница Општинског већа

УТОРАК, 18. 09. 2018.

 За разамтрање на 268. седници, Општинском већу достављено је 38 нацрта решења и одлука.

 Као и сваке године поводом закупа државног пољопривредног земљишта у општини Параћин, веће је за скупштину утврдило предлог Одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење 344 хектара, кроз 264 јавне лицитације. По скупштинском усвајању предлог Одлуке упућује се на сагласност министарству. У циљу легализације бесправно изграђеног објекта, делимично и на општинском земљишту, по Закону о планирању и изградњи, Скупштини је предложено доношење Решења о отуђењу, непосредном погодбом грађевинског земљишта у јавној својини Ани Богдановић из Параћина.

 Поводом писма о намери потенцијалног инвеститора у вези куповине општинске парцеле, којом би се решио и проблем депоновања смећа на њој, веће је за скупштину утврдило и предлог Одлуке отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта из јавне својине путем јавног оглашавања, прикупљањем писаних понуда.

 Скупштини је упућено на разматрање и предложено утврђивање текста Јавног огласа о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта на територији општине Параћин, ради изградње, прикупљањем писаних понуда. У оквиру обједињене расправе, о тачкама које се тичу назива улица у граду, приградским насељима и селима, образложено је да је стручна служба припремила нацрте, на основу којх се израђује елаборат. Без расправе, једногласно, изјашњавајући се обједињено, Министрству државне управе и локалне самоуправе на сагласност су упућени Нацрти Одлука о утврђивању назива новоформираних улица у Параћину и сеоским месним заједницама.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU