НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Промене код регистрације пољо газдинстава

ПЕТАК, 18. 01. 2019.

 1. јануара ове године на снагу је ступио Правилник о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус газдинстава. У складу са тим Правилником предвиђена је обнова регистрације пољопривредних газдинстава у периоду од 1. марта до 30. априла, када треба доставити све податке о евентуалним променама у односу на стање у Регистру. Протекле две године регистрација односно пререгистрација аутоматски је продужавана, сада носиоци газдинства морају у трезору лично да пријаве стање сетвене структуре, све парцеле које се обрађују, промене у сточном фонду...

 Регистрована газдинства могу рачунати на подстицаје у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју, па је упис односно обнова регистрације из тог разлога додатно важна.

 Током марта планирано је да у филијалама и експозитурама Управе за трезор буду формирани пунктови на којима ће саветодавци министарства пољопривреде пружати бесплатну помоћ пољопривредницима да обаве пререгистрацију газдинстава. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU