НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Facebook
Twitter
Youtube
zmic
industrijska zona
CRH Srbija mikrokrediti
Relof
invest
Uzmi racun
Registar2
Turizam
predsednik
Naled Serbia
Промене код регистрације пољо газдинстава

ПЕТАК, 18. 01. 2019.

 1. јануара ове године на снагу је ступио Правилник о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације, као и о условима за пасиван статус газдинстава. У складу са тим Правилником предвиђена је обнова регистрације пољопривредних газдинстава у периоду од 1. марта до 30. априла, када треба доставити све податке о евентуалним променама у односу на стање у Регистру. Протекле две године регистрација односно пререгистрација аутоматски је продужавана, сада носиоци газдинства морају у трезору лично да пријаве стање сетвене структуре, све парцеле које се обрађују, промене у сточном фонду...

 Регистрована газдинства могу рачунати на подстицаје у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју, па је упис односно обнова регистрације из тог разлога додатно важна.

 Током марта планирано је да у филијалама и експозитурама Управе за трезор буду формирани пунктови на којима ће саветодавци министарства пољопривреде пружати бесплатну помоћ пољопривредницима да обаве пререгистрацију газдинстава. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 2 guests online