НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
400. седница Општинског већа

ПЕТАК, 08. 11. 2019.

 На 400. седници, чланови Општинског већа су закључили расправу поводом Нацрта Одлуке о боравишној такси и захтева за реализацију пројекта "Развој географско информационог система у општини Параћин".

 Што се тиче Одлуке о боравишној такси, која се ради на основу Закона о угоститељству, утврђене су опште одредбе, а сада и посебне одредбе за физичка лица која пружају угоститељске услуге смештаја у објектима домаће радиности и сеоским туристичким домаћинствима и то у висини од хиљаду динара. Од дана правоснажности решења о категоризацији одељење за ЛПА биће у обавези да за свако физичко лице утврди висину годишњег износа боравишне таксе.

 Кад је реч о развоју ГИС-а у општини Параћин за који је потписан уговор са Канцеларијом Уједињених Нација за пројектне услуге (УНОПС), на седници је образложено да је Управа за инвестиције и одрживи развој већ спровела део активности на обезбеђењу функционисања одређених делова постојећег ГИС система, те би овај пројекат представљао само надоградњу постојећег модула и стварање новог географско информационог ситема по пројекту, на основу чега би били смањени трошкови поновног постављање модула система, рекла је координаторка пројектног тима, Славка Јовановић. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU