НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
400. седница Општинског већа

ПЕТАК, 08. 11. 2019.

 На 400. седници, чланови Општинског већа су закључили расправу поводом Нацрта Одлуке о боравишној такси и захтева за реализацију пројекта "Развој географско информационог система у општини Параћин".

 Што се тиче Одлуке о боравишној такси, која се ради на основу Закона о угоститељству, утврђене су опште одредбе, а сада и посебне одредбе за физичка лица која пружају угоститељске услуге смештаја у објектима домаће радиности и сеоским туристичким домаћинствима и то у висини од хиљаду динара. Од дана правоснажности решења о категоризацији одељење за ЛПА биће у обавези да за свако физичко лице утврди висину годишњег износа боравишне таксе.

 Кад је реч о развоју ГИС-а у општини Параћин за који је потписан уговор са Канцеларијом Уједињених Нација за пројектне услуге (УНОПС), на седници је образложено да је Управа за инвестиције и одрживи развој већ спровела део активности на обезбеђењу функционисања одређених делова постојећег ГИС система, те би овај пројекат представљао само надоградњу постојећег модула и стварање новог географско информационог ситема по пројекту, на основу чега би били смањени трошкови поновног постављање модула система, рекла је координаторка пројектног тима, Славка Јовановић. 

 

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 15 guests online