НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Прва седница Скупштине електронским путем

30.03.2020.
У складу са Пословником о раду у ванредном стању и ванредној ситуацији, Скупштина општине Параћин, одржала је прву електронску седницу, у петак, 27. марта. Након што су одборници путем мејлова, на којима им је претходно достављен дневни ред од 4 тачке - Одлука Општинског већа, којом се препоручује Дирекцији за изградњу привремена обустава наплате паркирања док траје ванредно стање, Први ребаланс овогодишњег Програма пословања и финансијског плана ЈП “Водовод”, Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о кредитном задужењу, из новембра прошле године и Одлука Надзорног одбора о кредитном задужењу, донета 11. марта, потврдили присуство, председник Скупштине, Драган Митић, констатовао је да постоји кворум.
После отворене, двочасовне, дискусије, одборници су имали још сат времена за изјашњавање.
Одлука Општинског већа о препорукама Дирекцији да обустави наплату паркирања за време ванредног стања, добила је сагласност Скупштине. Сви, за електронску седницу пријављени одборници, гласали су “за”.
Већином гласова, прихваћени су и предлози аката измена Програма и кредитног задужења “Водовода”.
Иначе, током дискусије, предлог одборника Небојше Симића, о стављању ван снаге Одлуке о финансирању програма од јавног интереса из овогодишњег општинског буџета, по конкурсу и доношење Одлуке о преусмеравању тих средстава за помоћ малим, средњим предузећима, предузетницима и најугроженијим категоријама грађана, погођеним проглашењем ванредног стања, није прихваћен, јер није достављен у складу са одредбама Пословника, са образложењем, правним основом и разлозима. Дискусију је за постављање одборничког питања ЈП “Водовод”, искористио и одборник Горан Динић, тражећи одговор о врстама адвокатских услуга. Других одборничких питања није било. Седница је закључена, а одборницима је затим достваљен и електронски извештај о гласању.

 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 1 guest online