НасловнаO ПараћинуЛокална самоуправа >Управа / Oбрасци >ПривредаКонтакт
Затварање ортопедије превентивна мера

06.04. 2020. 

Од петка, Oдељење ортопедије Oпште болнице у Параћину, превентивно је затворено, након што је утврђено да међу запосленима има оболелих од коронавируса. У параћинској Општој болници данас је потврђено да постоји мањи број инфицираних здравствених радника, међу којима су једна сестра и лекар упућени за Београд, док су остали у кућној изолацији и у стабилном стању. Затварање Одељења ортопедије је превентивна и привремена мера и у болници су спроведене све законом прописане мере дезинфекције, тако да сва остала одељења нормално функционишу. Општа болница има довољне количине комплетне заштитне опреме, захваљујући Влади Републике Србије и Министарству здравља.

 

 
Саопштење УО Дома здравља Параћин

06.04.2020.
У намери да спречи ширење дезинформација међу грађанима и ширења панике, а због навода који су се појавили на порталима, који су грађанима познати по ширењу лажних вести, да Дом здравља нема адекватну медицинску опрему, ни средства на располагању из локалног буџета, Управни одбор Дома здравља издао је саопштење за јавност. Од самог проглашења епидемије вируса КОВИД-19, Дом здравља Параћин има сталног члана у локалном Штабу за ванредне ситуације и активно учествује у раду овог тела, укључујући и обезбеђивање додатних средстава из локалног будџета на захтев ове установе, за набавку неопходне опреме. “Штаб за ванредне ситуације општине Параћин је у току прошле недеље обезбедио потребна средства и благовремено је испоручен део контигента заштитне опреме и средстава намењених за сузбијање епидемије, расположивих на тржишту”, наводи се у саопштењу. “Обезбеђене су и додатне количине средстава за дезинфекцију, у складу са потребама установе и стањем на тржшишту. Општина овог тренутка плаћа и додатне лакаре, ангожоване у раду установе, пре свега, Хитне службе. Управни одбро Дома здравља жели да истакне да Дом здравља има сву неопходну медицинску опрему, која се у овом тренутку може наћи на тржишту Србије. Опрема која се у овом тренутку не налази на тржишту није доступна ни једној здравственој установи Србији, па тако ни Дому здравља Параћин. Дом здравља Параћин на челу са Управним одбором је отворен за све врсте донација физичких и правних лица, па тако и од политичких организација, у чијем пропагирању не учествује, нити ће учествовати. “Истичемо да смо тражили да једна локална политичка организација уклони са своје Фејсбук странице наводе о испорученој донацији”, наводи се у саопштењу. Дом здравља апелује на све грађане да поштују прописане мере превенције и заштите у борби против ширења вируса КОВИД-19 и да остану код куће, не излажући се непотребним директним контактима, како би се спречило ширење вируса. “Поштујте мере и останите код куће” каже се у саопштењу, које потписује председник Управног одбора параћинског Дома здравља, Никола Јовичић.

 
Војска на улазу у Општу болницу и Дом здрављa

06.04. 2020. 

Припадници Војске Србије од петка обезбеђују круг Опште болнице и улазе и прилазе параћинском Дому здравља, према одлуци Владе о вандредном стању и наредбама Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.

 

 

ANKETE

U sta bi trebalo ulagati u Paracinu?
 

TRENUTNO NA SAJTU

We have 3 guests online